ATM Para Çekme Limiti (Tüm Bankalar 2023)

featured

Türkiye’de her bankanın teknollojileri gelişmesiyle beraber bankamatikler de ileri teknolojiler ile hizmet vermektedir. Para çekme ve para yatırma en sık kullanılan işlemleridir, peki ATM günlük para çekme limiti bankaların ne kadardır? Bu soruya konumuzda yanıt arayacağız. Bankamatikler yani diğer adıyla ATM’ler belirli noktalara konularak banka müşterilerinin şubeye uğramaya gerek kalmadan işlemlerini yapabilmelerini sağladığı teknolojik donanımlı cihazlardır. Bu cihazların belirli bir işlem limiti vardır ve para çekme ile para yatırmaya herkes için aynı derecede bir kısıtlama konulur. Bir kişi için bu kısıtlama “bir atm” ile sınırlı değildir, yani bir atm’den para çekip diğerinden de çekme gibi bir hakkınız bulunmuyor. Üst limit ne kadarsa gün içerisinde o kadar parayı nakit olarak çekebiliyorsunuz.

ATM Para Çekme Limiti

Tüm dünyada etkisini gösteren korona virüs salgını dolayısısyla, Türkiye’de hizmet veren bankalar da önlemlerini açıklamaya başladı. Bir çok banka ATM günlük para çekim limitlerini günlük olarak 5.000 TL’ye yükseltti. Siz de banka şubesine gitmeden bankanızın ATM’sinden günlük olarak 5.000 TL nakit çekimi yapabilirsiniz. Salgın bittikten sonra günlük para çekme limitleri eski haline getirilecektir.Bu sayfamızda tüm bankaların atm’lerinden günlük para çekme limitlerini sizlere sunacağız.

Bankacılık sektörü gün geçtikçe kendini yeniliyor ve geliştiriyor. Teknolojinin gelişmesiyle beraber de ATM’ler fazla kullanılmasa da bir çok kişi tarafından sıklıkla kullanılabilmektedir. Özellikle nüfusun yoğun olduğu bölgelerde azımsanmayacak derecede atm’lerde kuyruklar oluşmakta ve işlemler artmaktadır. Kişilerin de paraya ihtiyacı olduklarında ATM’den para çekebilmektedir. Ayrıca ATM’lerden para transferi, kredi başvurusu, para yatırma, para çekme, borç ödeme, kredi ödemesi ve pek çok finans işlemlerini basit adımlarla yapabilirsiniz. Atm para çekme limiti günlük 1.000 TL ile 7.000 TL arasında değişmektedir.

Bankaların günlük ATM para çekme limiti 2023

Banka ATM Günlük Para Çekme Limiti 2023
Enpara 7.500 TL
Garanti BBVA 5.000 TL
Turkish Bank (Kart türüne göre değişiyor) 5.000 TL arası
Vakıfbank 5.000 TL
Akbank (Kart türüne göre değişiyor) 5.000 TL
Ziraat Bankası 5.000 TL
Yapı Kredi 5.000 TL
İş Bankası 5.000 TL
QNB Finansbank 5.000 TL
Odeabank 5.000 TL
HSBC (Kart türüne göre değişiyor) 8.000 – 5.000 TL arası
Fibabanka 5.000 TL
Anadolubank 5.000 TL
CEPTETEB 5.000 TL
Şekerbank 3.000 TL
PTT Bank 3.000 TL
Alernatif Bank 3.000 TL
TEB 3.000 TL
ING Bank 2.000 TL
ICBC Turkey 2.000 TL
Denizbank 1.990 TL
Halkbank 5.000 TL
Burgan Bank 1.000 TL

Tabloda yer alan bankaların atm para çekme limiti bilgilerine göre, günlük olarak ATM’den en çok para veren banka Enpara ve Akbank’ın olarak belirtilmektedir. Diğer bankaların limitleri ise 3.000 TL ile 5.000 TL günlük atm’den para çekim limiti olarak belirlenmiştir.

Özel ve devlet bankalarının ortak ATM’lerini kullanarak “günlük limit dahilinde” işlem ücreti ödemeden para çekebilirsiniz. Tüm bankaların ortak ATM’leri için aşağıda yer alan linke gidebilirsiniz.

 

İlgili sayfa: Ortak atm

 

ATM Günlük Para Çekme Limiti Nasıl Yükseltilir?

Bankaların ATM cihazları tüm müşterilerine eşit olarak hizmet vermesinden dolayı günlük atm para çekme limitleri sabit olarak tanımlanmaktadır. Bundan dolayı bir banka ATM cihazından günlük para çekim limitini arttıramaz. Ancak bazı özellikli kartlara tanımlanan “günlük ek çekim limitleri”, diğer banka müşterilerine göre ayrıcalıklı olarak farklı bir günlük çekim limiti tanımlanabilir.

 

ATM’den tek seferde en fazla ne kadar para çekilir?

Bankaların ATM cihazı, tüm müşterilerin kullanımına eşit olarak sunulduğundan dolayı tüm bankalarda günlük para çekim işlem limitleri bulunmaktadır. ATM cihazından her bankanın farklı limitleri bulunmaktadı. Genel olarak bir ATM’den günlük olarak 3.000 TL ile 7.500 TL arasında para çekilebilir.

Konuda belirtildiği gibi bankaların ATM’lerinden günlük olarak bir genelleme yaparsak korona virüs salgınından dolayı limitler 5.000 TL olarak güncellenmiştir. Her günün sonunda 24:00 itibariyle bu limitler güncellenir ve para çekebilirsiniz. Yani saat 23:50’de çekilen bir paradan sonra eğer limit dolduysa 10 dakika sonra 24:00’dan itibaren yeni limitinizle işlem yapmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca bankaların atm para çekme limiti 2023 olmalarının yanı sıra para yatırma limitleri de bulunmaktadır.

 

Ziraat Bankası ATM Para Çekme Limiti

Garanti ATM Para Çekme Limiti

Yapı Kredi ATM Günlük Para Çekme Limiti

Akbank ATM Günlük Para Çekme Limiti 

Kuveyt Türk ATM Günlük Para Çekme Limiti

İş Bankası Günlük Para Çekme Limiti

Halkbank ATM Günlük Para Çekme Limiti

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir