Garanti Bankası Eksi Hesap Nasıl Açılır

Hesabınızda para olmasa dahi sizlere harcama yapabilme kolaylığı sağlayan eksi hesap sayesinde sizlerde acil nakit ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. ”Garanti bankası eksi hesap nasıl açılır?” hakkında hazırlamış olduğumuz makalemizi inceleyebilirsiniz.

 Eksi hesap(avans hesap) bankacılıkta yeni imkanlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır.Bu hizmet banka müşterilerinin acil nakite ihtiyaç duyduklarında eksiye doğru harcama yapabilme durumudur.Daha açık anlatacak olursak banka siz değerli kullanıcılarına ihtiyaçlarınızı giderebilmeniz için hesabınızda para yokken avans verir ve bu avans sizin limit ve banka statünüzle doğrudan alakalıdır. Garanti bankası eksi hesap nasıl açılır? hakkında sormaak istedikleriniz ve merak ettikleriniz adına hazırlamış olduğumuz haberimizde siz değerli okurlarımızla önemli ve güncel bilgileri paylaşmış bulunmaktayız.

Avans hesap (eksi hesap), Garanti bankasının müşterilerine sunduğu bir kredili mevduat hesabıdır.Bu hesabın amacı,vadesiz hesap kullanan kişilerin,hesaplarında para olmasa bile bir takım günlük veya bankacılık işlemlerinin aksamadan yapılabilmesinin sağlanmasıdır.Kişi avans limitinin tanımlı olduğu kredili hesaptan:

–  7/24 nakit çekim yapabilir,
–  Rutin ve düzenli yapılması gereken(taksit,kira,otomatik ödemeleri,kredi ödemesi vb.) ödemelerini gerçekleştirebilir,
–  Para kartıyla bu limiti alışverişlerinde kullanabilir,
–  Havale,eft gibi bankacılık işlemlerini gerçekleştirebilir.

 

 

 

Garanti Bankası Eksi Hesap Özellikleri
Avans hesap, Garanti Bankası müşterilerine kısa vadeli nakit imkanı sağlayan bu hesap, acil para ihtiyacıd uyulan durumlarda kullanılabilecek bir yardımcı hesap niteliğindedir. Kredili hesap mantığında çalışan avans hesaba para girişi olduğunda, kullanılan kredi bakiyesi otomatik olarak hesaptan tahsil edilir.

Hesaba tanımlanan limit doğrultusunda kişi istediği sayıda işlem gerçekleştirebilir. Günlük, aylık veya yıllık olarak herhangi bir işlem adedi sınırlandırması yoktur. Hesabın eksi bakiyede kaldığı gün kadar (kredi kaç gün kullanıldıysa) faiz işler. Ay içinde kullanılan kredinin toplam faizi, bir sonraki ayda hesaptan otomatik olarak tahsil edilecektir.

Garanti Bankası müşterileri bu kredili mevduat hesap limitini 365 gün 24 saat nakit ihtiyacı duyduğu her türlü bankacılık işleminde kullanabilir.

Garanti Bankası Eksi Hesap Nasıl Açılır , Kullanılır?
Kişiler avans hesap başvurusunu hesabının bulunduğu Garanti Bankası şubesinden, internet bankacılığından veya mobil (cep) bankacılığı kullanarak yapabilir.

 

İnternet Bankacılığında ⇒ Başvurular ⇒ Kredi ⇒ Avans Hesap adımlarını,
Mobil Bankacılıkta ⇒ Bankacılık İşlemleri ⇒ Başvurular ⇒ Kredi / Avans Hesap Başvurusu ⇒ Avans Hesap Başvurusu adımlarını takip ederek avans hesap başvurusunu gerçekleştirebilir.
Eğer kişi Kredili Mevduat Hesabının (avans hesap) limitini artırmak isterse yine aynı kanallardan limit artırım başvurusu yapabilir. Garanti Bankasının bireysel müşterileri toplam 7.500 TL’ye kadar, KOBİ müşterileri ise toplam 12.000 TL ye kadar olan kullanım işlemlerini İnternet Bankacılığından veya Cep’ten yapabilirler. Bunların üzerindeki tutarları kapsayan kullanımlar için şubeler üzerinden devam edilecektir. Başvuru için kişinin nüfus cüzdanı ve kişinin mesleğine veya gelir çeşidine göre bazı farklı gelir belgeleri istenebilmektedir.

Siz değerli okurlarımızla Garanti bankası eksi hesap nasıl açılır hakkında değerli ve önemli bilgiler paylaştık sizlerde bilgiler dahilinde başvurunuzu gerçekleştirebilir. Başvurunuzu yapabilir ya da eksi hesabınızı kullanmaya başlayabilirsiniz. Siz de sitemizde yer alan bankalarla ilgili güncel bilgilere ulaşmak için facebook hesabımızı da takip edebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir