Cumartesi EFT Yapılır Mı? Cumartesi Günü Havale Olur Mu?

featured

Hafta sonu para transferi yapacak olanlar cumartesi havale yapılır mı, EFT olur mu, hesaba geçer mi sorularına bu sayfadan yanıt alabilirler.

Farklı bir bankaya para gönderme işlemi EFT veya Fast ile yapılabilmektedir. Aynı bankalarda yapılacak para transferleri ise havale ile yapılmaktadır. Havale 7 gün 24 saat kesintisiz olarak yapılabiliyorken; EFT sadece bankaların açık olduğu mesai saatleri içerisinde karşı hesaba geçer. Ayrıca yeni çıkan para transfer yöntemi Fast ile de 7/24, cumartesi ve pazar günlerinde de günlük 2.000 TL’ye kadar para gönderebilirsiniz.

 

Cumartesi Gönderilen Para Hesaba Geçer Mi?

Eğer işlem EFT ile yapıldıysa gönderilen paranın karşı hesaba geçmesi için ilk iş günü yani Pazartesi’yi beklemeniz gerekmektedir. Havale ile yapılan transferlerde karşı hesaba gönderilen para anında düşecektir. Eğer işlemi havale ile yaptıysanız ve karşı hesaba paranın geçmesi geciktiyse büyük ihtimalle işlemde bir hata yapmışsınızdır. Bu durumda parayı gönderen kişi bankayı arayarak bilgi alabilir. Aynı zamanda FAST ile yapılan para transfer işlemleri de anında karşı hesaba geçmektedir.

 

Fast ile para gönderme nasıl yapılır?

Cumartesi EFT Yapılır Mı?

EFT, bir bankanın başka bir banka şubesine para göndermesi işlemidir. Yani Vakıfbank’tan Ziraat Bankası’na para gönderebilmek için Eft’yi kullanmanız gerekiyor. Tüm EFT işlemleri Merkez Bankası tarafından kontrol edilip onaylanmaktadır. Bu yüzden Merkez Bankası’nın kapalı olduğu günlerde eft işlemlerini yapamazsınız. Bu yüzden cumartesi günü hiçbir bankadan eft alamaz yada gönderemezsiniz.

Yani haftasonu ile tatil günlerinde eft işlemleri ileri tarihe alınarak haftanın ilk gününe atılmaktadır. Cumartesi eft yaparsanız, karşı tarafa pazartesi günü ulaşacaktır. Bunun yerine para yollayacağınız kişiye aynı banka hesabı ile para transferi yani havale yapabilirsiniz. Havale haftanın her günü yapılıyor, diğer yandan eft yerine karşı tarafın bir banka hesabı yoksa cebe havale de yapabilirsiniz. Bu sayede parayı yolladıktan sonra karşı taraf ilgili bankanın atm’lerinden parayı bir şifre yardımıyla çekecektir. EFT’ye alternatif en çok kullanılan para transferi cebe havaledir.

Dediğimiz gibi hafta sonları Merkez Bankası açık olmadığı için eft işlemleri pazartesi gününe ertelenmektedir. Hiçbir bankadan cumartesi ve pazar  günleri eft yapamazsınız. Yaptığınız eft işleme alınır ve pazartesi günü beklenir. Bankanızdan ileri tarihli bir eft talimatı vererek para gönderme işleminizi farklı bir güne yapabilirsiniz. Eft talimatı verdikten itibaren para hesabınızdan düşecek ve, talimat verilen gün karşı banka hesabına aktarılacaktır.

 

Hafta sonu yapılan EFT iptal edilir mi?

Cumartesi EFT Kaça Kadar Yapılır?

Hafta sonu ve resmi tatil günlerinde EFT ile para gönderilemez. Cumartesi, pazar ve resmi tatillerde EFT işlemi sadece ileri tarihli olarak yapılabilir. Merkez Bankası’nın 2021 yılında hizmete soktuğu FAST işlemi ile bankalar arasında para transferi 7/24 günlük 2 bin TL’ye kadar yapılabilir.

Bankaların eft saatleri ise, mesayi saatleri içerisinde gerçekleşmektedir. Eğer mesayi saati dışında bir eft işleminiz varsa ve bir diğer gün hafta içi ise, eft işleminiz diğer güne aktarılacaktır. Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma günleri saat 09:00 ile 17:00 arasında eft işlemini yapabilirsiniz. EFT, ülkemizde ilk olarak 1992 yılında Merkez Bankası’nın sisteme dahil olmasıyla başlamış ve kısaca iki farklı arasındaki bankaların TL cinsinden para transferlerinin gerçekleşmesi işlemidir. (Vikipedi) EFT işlemini gerçekleştirirken 4 işlem vardır. Gönderen, alıcı, gönderenin bankası ve alıcının bankası. Bu işlemler Merkez Bankası’na iletildiği zaman işlem başlar ve para tranferiniz gerçekleşir.

Kısaca tanımlamak gerekirse EFT, internet bankacılığına girerek para gönder > eft menüsüne gelinir. Karşınıza çıkan sayfada ister İBAN ile eft yapın, isterseniz karşı tarafın hesap numarasını girerek paranızı gönderin. Bilgileri doğru olarak doldurup onayladıktan hemen sonra eft işlemi başlamaktadır. Eğer sizde cumartesi eft yapılır mı diye merak edenler ve haftasonu eft yapmak isteyenlere bu konuyu sunduk. Haftasonlarında eft yerine havale işlemlerini başarılı şekilde yapabilirsiniz.

Cumartesi para transferi yapılır mı?

Hafta sonu havale yapılır mı?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir