Haftasonu Cebe Havale Yapılır Mı

featured

Bir kişiye para yollamak istiyorsanız ve hafta sonu cebe para yollama yapılır mı diye soruyorsanız sizler için araştırdık. Cumartesi ve pazar cebe para transferi nasıl yapılır işte yanıtı.

Para transferi yöntemleri arasında yer alan haftasonu cebe havale ile en hızlı ve en güvenli şekilde bir kişiye para yollayabilirsiniz. Eğer karşı tarafın bir banka hesabı yoksa bu yöntemi kullanabilir ve karşı tarafın ilgili atmye giderek sms’e gelen şifre ile para çekmesini sağlayabilirsiniz. Peki hafta sonu cebe havale yapılır mı ve bunun yöntemi nedir, cumartesi ve pazar günleri yapılan cebe havalelerde ekstra olarak ücret alınır mı? İşte aklınıza takılan tüm sorulara yanıt veriyoruz.

Cumartesi eft olur mu?
Cumartesi para yollanır mı?

Haftasonu cebe havale yapılır mı?

Cumartesi ve pazar günü olarak kabul edilen hafta sonu günlerinde cebe para transferini kolaylıkla yapabilirsiniz. Bunun için mobil şubenize yada ilgili bankanın uygulamasına girerek, para göndermek istediğiniz kişinin cep telefon numarasına para yollayabilirsiniz. Genellikle cebe havale limitleri günlük olarak 1000 TL (Bin) olup, bazı bankalarda bu limit değişebilmekterdir. Eğer sizde haftasonu bir kişiye para yollamak istiyorsanız, bankanızın cebe havale özelliği ile paranızı gönderebilirsiniz. Siz paranızı gönderdikten sonra karşı tarafa bir bilgilendirme mesajı gelecek ve o mesajın içerisinde de şifre gelecektir. Bu şifre ile bankanın atmsine giderek kişi parasını şifre ile çekebilmektedir. Ayrıca şifrenin yanı sıra banka, cep telefon numarası, tc kimlik numarası yada doğum tarihi gibi bilgiler de isteyebilmektedir. Cumartesi cebe havale yollama isteyenler için bu konuyu hazırladık.

Cebe havale nasıl yapılır diyorsanız tıklayınız.

Haftasonu cebe havale yapılan para çekilir mi?

Hafta sonu ve tatil günlerinde cebe tranfer yaptığınız parayı karşı taraf bankamatiklerden çekebilmektedir. Yani hafta sonu karşı tarafa gönderilen para aynı gün atmlerden çekilebilir ancak cebe havale gönderilen paralar, sadece gönderilen bankanın atmsinden çekilebilmektedir. En güvenli para gönderme yöntemleri arasında yer alan cebe havale ile, istediğiniz kişiye (banka hesabı yoksa bile) para transferi yapabilirsiniz. Cebe havale para trasnfer ücretleri, normal havale ile aynı olup banka sadece cebe havale yapan kişiden para almaktadır. Parayı çekecek kişi ayrıca komisyon ödemesine gerek yoktur. Ziraat Bankası, Akbank, Garanti Bankası, Odeabank, Finansbank, Vakıfbank cebe havale yapılan bankalardan bazılarıdır. Cumartesi pazar yani haftasonu cebe havale yapmak isteyenler için bu konumuzu oluşturduk. Diğer yandan belirmemiz gerekirse, karşı tarafa yapılan cebe havale sonrasında banka tarafından verilen süre içerisinde eğer para çekilmez ise; gönderen kişinin hesabına komisyonlarla birlikte tekrardan iade edilmektedir. Teb ve Garanti Bankası’nda bu süre 1 hafta tutulurken, Akbank’ta bu süre 1 gündür. Ayrıca gönderilen smslerde bankalar bu bilgileri vermektedir.

Cebe havale hangi bankalarda var diye merak ediyorsanız tıklayınız.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir