Senetle Para Veren Yerler – 2023 Borç Para Bulma Yöntemleri

featured
Bankalardan kredi çekemiyorum para lazım diyen pek çok kişi, alternatif para bulma yöntemleri arasında yer alan senetle para verenler araştırması yapmaktadır. Biz de senetle kredi verenlerin nereler olduğunu, senet karşılığı bankaların veya şahısların kredi verip vermediklerini bu sayfamızda araştırdık. Sosyal medyada ve internet siteleri üzerinden “Senetle para veriyorum” gibi ilanlarla karşılaşmış olabilirsiniz. Şunu konunun başında belirtelim, senetle hiç kimse internetten bir tanımadığı kişiye para vermez. Ayrıca günümüzde senetle borç para vermek ve almak suçtur. Bundan dolayı senetle para alma dışında acil paraya ihtiyacınız olduğunu düşünerek, sizler için hemen para bulma yollarını bu sayfamızda sıraladık.

Senetle Para Veren Yerler

Senetle para veya kredi alabilmeniz için dediğimiz gibi mali bir çıkmazda olmanız şarttır. Bunu şöyle açıklayabiliriz, hiçbir banka size kredi vermiyor yada hiçbir şekilde kredi kartı kullanamıyor olmak gibi. Kredi notunuzun kötü olmasından dolayı bankalar size kredi vermiyor olabilir bu normal bir durumdur. Çünkü bankalar birer ticaret merkezidir ve borcunu geri ödeyemeyecek kişilere kredi vermezler. Peki bu durumda ne yapılabilir, senetle para veren kişiler kimlerdir? İnternet üzerinde rastlayabileceğiniz en detaylı araştırmayı yaparak sizlere sunduk. Hatta faturalı hatlara kredi veren yerlere kadar araştırmamızı gerçekleştirdik. Sizler için en doğru olan yolları araştırdık, bu işe girmeden önce yasal prosedürlerini mutlaka araştırın. Sağlıklı karar alabilmek için kendinize bir yol haritası hazırlayın ve ondan sonra senetle kredi alın. Senetle kredi çekmek ve borç para almak ile ilgili tüm gereken bilgiler konu içeriğinde yer almaktadır. Bazı kuyumcular da senet karşılığında altın satışı yapmaktadır. İşte senetle borç para veren yerler listesi:
  • Senetle para veren yerler ve firmalar.
  • Sicili bozuk olanlara kredi veren bankalar.
  • İpotekle para veren bankalar.
  • Elden senetle telefon satan mağazalar.
  • Senetle beyaz eşya satan yerler.
  • Senetle altın satan kuyumcular.
  • Senet bozan faktöring firmaları.
  • Kredi kartına taksitli altın satan kuyumcular.
  • Kredinizi biz çekelim siz ödeyin diyen firmalar.

Borç Para Veriyorum

İnternet üzerinde veya bir yerden duyduğunuza göre, internetten borç para verenleri araştırıyor olabilirsiniz. Buradan tekrar etmekte fayda var, internet üzerinden kimse kimseye nakit borç para vermez. Veriyorum diyen kişiler de net olarak söylüyoruz dolandırıcıdır. İnternet dışında senetle borç para veren pek çok kişi bulunmaktadır. İlinizde bulunan kuyumcular, galeriler, ikrazatçı firmalar, faktöringler senetle para verebilmektedir. Ancak bunların da belli şartları vardır konumuzdan tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Senetle Altın Satan Kuyumcular

Eğer nakite ihtiyacınız varsa, ilçenizde bulunan kuyumculara giderek senetle altın satıp satmadıkların sorabilirsiniz. Pek çok kuyumcu senetle taksitli olarak altın satışı yaptığı bilinmektedir. Senetl karşılığında belli bir miktarda altın alıp satarak paraya çevirebilirsiniz. Özellikle kuyumcu tanıdığı olan kişilerle irtibata geçerseniz daha kolay yoldan senetle altın alabilmeniz mümkün olacaktır.

Kredi Kartına Taksitle Altın Satan Kuyumcular

Artık günümüzde kredi kartlarıyla da altın alabilmek mümkün hale gelmiştir. Özellikle öğrencilerin Ziraat Bankası kartlarından (harçlık avansı bozdurma) nakit çekemedikleri için kullandığı bu yöntem şu şekilde işlemektedir: Kredi kartınızla güncel piyasadan taksitli olarak altın alıp, bozdurma fiyatına bu altını bozarak 1 saat içerisinde nakit paraya ulaşabilmeniz mümkün olmaktadır.

Kredinizi Biz Çekelim Siz Ödeyin

İnternet üzerinden yaptığımız araştırmalarda yine pek çok kişi ve firma, “kredinizi biz çekelim siz ödeyin” ile iş yapmaktadır. Yine buradan belirtelim bu kişiler kesinlikle dolandırıcıdır ve yasal yöntemlerle çalışmazlar. Bir başkasının üzerine kredi çekmek günümüzde suç olarak kabul edilmektedir. Ayrıca bu firma ve kişiler sizlerde dosya masrafı adı altında ön ödeme talep etmekte ve sonrasında kayıplara karışmaktadır. Kredinizi biz çekelim siz ödeyin yöntemini araştırmak yerine, banka sicilinizi düzelterek bankalardan daha kolay yoldan kredi çekebilirsiniz.

Senetle Telefon Satan Yerler

Borç paraya ihtiyacı olan kişiler için en sık tercih edilen yöntem senetle telefon alıp, bu telefonu sıfır olarak satmaktır. Pek çok telefoncu senet karşılığında taksitli olarak telefon satışı yaptığı bilinmektedir. Bu telefoncuları araştırıp bularak sıfır bir telefonu senetle alabilir ve bu telefonu satarak paraya 1 saat içerisinde ulaşabilirsiniz.

Senetle Kredi Veren Bankalar

Bankalar senetle para veriyor mu diyenlere cevabımız, evet veriyor ancak belli şartlar altında. Sizin de elinizde henüz günü gelmemiş ve karşılığı olan bir senetiniz varsa, bu seneti ilgili bankaya götürerek günü gelmeden belli bir komisyon oranına göre bozdurabilir ve nakite çevirebilirsiniz. Bankalar, bir kişiye senet imzalatarak para vermezler, aksine bir kişide olan seneti paraya çevirirler. Aşağıda senet bozan bankaların listesini hazırladık:
  • Akbank
  • Garanti BBVA
  • Vakıfbank
  • Halkbank
  • Yapı Kredi
  • ING
  • TEB
  • Fibabanka
  • Ziraat Bankası

Ziraat Bankası Senet Karşılığı Para

Devlet bankaları arasında hizmet veren Ziraat Bankası, senet karşılığında kısa vadeli krediler vermektedir. 90 güne kadar kullandırılan bu krediden yararlanabilmeniz için Kambiyo Senet sahibi olmanız gerekmektedir. Yani elinizde bulunan senetleri bankaya sunarsanız bu krediden yararlanabiliyorsunuz. Bir çok kişi bunu yanlış anlamaktadır, yani bankaların tefeciler gibi senet imzalatıp para verdiklerini sanmaktadır. Durum bununla alakalı değildir, sadece elinizde bulunan çek ve senetleri kredi ile paraya çevirebiliyorsunuz. Bankalara olan kredi borçlarından dolayı senetle kredi arayışında olan kişiler, Borç Kapatma Kredisi Veren Bankalar sayfamıza göz atabilir.

Fibabanka Senetle Para

İş yeri olan KOBİ ve esnaflara özel olarak senet karşılığında Fibabanka kredi vermektedir. Krediyi kullanabilmek için şirkete ait malları teminat olarak göstermeniz gerekmektedir. Bu kredi kısa vadeli olarak verilebilmektedir, en yakın Fibabanka şubelerine uğrayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Senetle Para Dışında Alternatifi Para Bulma Yolları

Acil paraya ihtiyacım var diye araştırma yapan pek çok kişi, senet karşılığı nakit borç para veren kişileri bulmak istemektedir. Bilindiği üzere TCK kanunlarına göre bu iş bir suç niteliğindedir ve hem senetle para alan kişi hem de senetle para veren kişi ağır cezalarla karşı karşıya kalabilir. Biz de dolandırıcıların ön plana çıkarak “senetle para veriyorum” gibi saçma ve uyduruk vaadlerle paraya ihtiyacı olan vatandaşlarımızı dolandırmasını engellemek için bu sayfamızı oluşturduk. Bu dolandırıcılar yorum bölümümüze bile utanmadan “senetle para veriyorum” yazmakta ve insanları dolandırmak istemektedir. Şunu unutmayın, hiç kimse internetten bir tanımadığı kişiye senetle borç para vermez. Bu kişiler, maddi zorluk çeken kişileri hedef alarak ellerinde kalan son parayı almak için dolandırma yöntemlerine başvurmaktadırlar. Bu kişilerle iletişime geçildiğinde bankalarda tanıdıkları olduğunu, kredi çıkartabileceklerini veya senetle para verebileceklerini söylerler. Sonrasında ise sizden dosya masrafı gibi saçma sapan şeyleri bahane ederek düşük bir miktar ödeme yapmanızı isterler. Buradan sizleri uyarıyoruz bu tarz kişilerle kesinlikle irtibatta olmayınız ve senet karşılığı para almaya çalışmayınız.
Peki ben nasıl para bulacağım diyorsanız da aşağıda sizler için para bulma yollarını sıraladık:
  • Faturalı hat üzerine kredi çekmek.
  • Kredi kartından nakit avans çekmek.
  • Eksi bakiyeden para çekmek.
  • Senetle beyaz eşya alıp satmak.
  • Senetle telefon alıp satmak.

Faturalı Hat Üzerine Kredi Yöntemi

Eğer maddi anlamda senet karşılığında borç arayacak kadar zor durumdaysanız, sizlere bir diğer yasal para bulma önerimiz olacak. Bu yöntemi kullanabilmek için Turkcell, Vodafone veya Turk Telekom faturalı hattınızın olması gerekmektedir. En az 3 ay kullandığınız faturalı hattınızın ödemelerini de düzenli olarak yapmış olma şartınız bulunmaktadır. Eğer bu şartları tamamlıyorsanız herhangi bir bayiye giderek faturalı hat üzerine telefon almak istediğinizi söyleyebilir ve puan sorgulaması yaptırabilirsiniz. İlgili arkadaşlar size hangi telefonları hat üzerine vereceklerini söyleyeceklerdir. Siz de bu telefonu alarak kutusunu açmadan isterseniz aynı yere satarsınız, isterseniz da farklı bir yere satarak fatura karşılığında kredi kullanmış oluyorsunuz.

Senetle Beyaz Eşya Satan Yerler

Yine para bulmak isteyenler için bir diğer yöntemimiz bölgenizde bulunan ve elden mağaza hesabı satışı yapan mağazalara giderek alışveriş yapmak, aldığınız malları ise farklı bir yere satmak. Bir çok kişi tarafından kullanılan bu yöntem sayesinde siz de mağazalardan senetle kredi kullanmış oluyorsunuz. Ancak bu işlem sonrasında oldukça fazla zarara uğrayabilirsiniz, örnek olarak piyasa fiyatı 2 bin TL olan bir buzdolabını senetle satan bir mağazadan faizleriyle birlikte 3 bin TL’ye alacasınız. Farklı bir yere satmak isterseniz de size en fazla 1,500 TL vereceklerdir yani otomatik olarak 1500 TL zarara giriyorsunuz. Tabi bu bir örnektir, siz piyasa araştırması yaparak daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.EVKUR: Mağaza hesabına, senet karşılığında 36 aya varan vadelerle bir çok ürünün satışını yapmaktadır. İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Gaziantep, Konya gibi pek çok ilde bulunan bu mağazaya gidebilir ve senet karşılığında alışveriş yapabilirsiniz. Ayrıca Evkur’dan senet karşılığında cep telefonu da satın alabilir, cep telefonunu satarak paraya çevirebilirsiniz. Bu mağazadan alışveriş yapmanız için SGK kayıtlı olarak çalışıyor olmanız ve mağazaya gelir belgenizi vermeniz gerekmektedir. Emekliler için kefil istenebilmektedir. Evkur senetle alışveriş sayfasından daha ayrıntılı ve resmi bilgilere de ulaşabilmeniz mümkündür.

Multi Evim: Senet karşılığında araba, telefon, bilgisayar, motorsiklet gibi şeyleri satan bu mağazadan alışveriş yapabilir ve nakit ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.  24 aya varan vadeler ile elektronik, beyaz eşya ve farklı kategorilerde ürünler satın alabilir bu ürünleri hiç kullanmadan satarak paraya çevirebilirsiniz. MultiEvim Küçükbakkalköy Mah. Dudullu Cad. No: 23 – 25 / D Brandium Residence R4 K:29 – 326 Ataşehir / İstanbul adresinde bulunmaktadır. Ayrıca mağazaya 0850 226 8434 numarasından ulaşabilirsiniz.

Özşanal AVM: Senet karşılığında elden alışveriş yapmak istiyorsanız Özşanal’ı kullanabilirsiniz. Elektronik, beyaz eşya ve farklı kategorilerde ürünleri bulunan bu mağazadan senet karşılığında alışverişlerinizi yapabilirsiniz. 0850 811 55 55 numarasından Özşanal’a ulaşabilir ve her türlü sorularınızı yöneltebilirsiniz. ÖzŞanal Avm  İzmir, Manisa, Aydın, Balıkesir ve Denizli illerinde hizmet vermektedir.

Kredi Kartınızdan Nakit Avans Çekebilirsiniz

Bir diğer para bulma yöntemi ise kredi kartınızı kullanarak, kart limiti dahilinde nakit avans çekebilirsiniz. Kredi kartınızdan taksitli olarak nakit avans çekmek istiyorsanız bankanızın internet bankacılığına giriş yaparak Kredi Kartları > Taksitli Nakit Avans adımlarını takip ederek 12 aya varan vadelerle para çekimi yapabilir, senetle para almak zorunda kalmazsınız.

Banka Eksi Bakiyeden Para Çekebilirsiniz

Bir diğer alternatif para bulma yöntemi de bankanızın eksi bakiyesini yani KMH’ı açmanızdır. Eksi hesabınızı açmak için bankaya başvuru yapmanız gerekmektedir. Eğer düzenli bir gelir sahibi değilseniz yüksek limitlerle KMH başvurusu yapmayınız. Daha düşük bir miktarda başvuru yaparak ödemelerinizi düzenli yaparsanız, bir kaç ay içerisinde daha yüksek bir limit talebinde bulunabilirsiniz. Eksi hesabınızı açarak alışveriş yapabilir veya eksi hesap limiti kadar parayı bankanızın ATM’sinden çekebilirsiniz.Senet karşılığında para bulabilmek için yukarıda saydıklarımızın yanı sıra pek çok farklı yöntem bulunaktadır. Faktöring firmaları veya araba satan firmalardan da senet karşılığında ürün alabilirsiniz. Acil para lazım, çok acil borç veren var mı diye soranlar ve kara kara düşünenler bu sayfada bulunan yöntemleri kullanarak nakit paraya ulaşabilirler. Sizlere uyarımız yine bu tefeci gibi kişilere kesinlikle bulaşmadan yasal yollar ile para bulmak olacaktır. Eğer kredi notunuzun kötü olmasından dolayı bankalardan kredi alamıyorsanız, kredi notu yükseltme tekniklerini uygulayabilir ve bankalardan kredinizi çekebilirsiniz.

Senetle para veren yerler arayışında olan kişiler, konuyla alakalı yardım alabilmek ve sorular sormak için aşağıda bulunan yorum bölümüne yazabilirler.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir