Akbank Bireysel Emeklilik İptali

featured

Siz de zorunlu olarak maaşınızdan kesilen Akbank bireysel emeklilik iptali başvurusu yaparak paranızı iade alabilir ve BES’ten ayrılabilirsiniz.

 

Ocak 2017’de yürürlüğe girmiş olan otomatik bireysel emeklilik sistemi ile, tüm çalışanların maaşlarından %3 kesinti yapılarak maaş alınan bankanın “bireysel emeklilik” sistemine aktarılıyor. Bireysel emeklilikten çıkış yapmak isteyen kişiler 2 ay içerisinde otomatik bes’ten çıkabiliyor. Ancak yeni çıkacak kanunla bu mümkün olmayacak ve her çalışandan 3 yıl boyunca otomatik olarak kesinti yapılarak bireysel emeklilik sistemine para aktarılacak. Bu kanun yürürlüğe girdiğinde sitemizde haber olarak duyuracağız, şimdilik iptal etme şansınız var. Siz de bu sayfada yer alan bilgiler ile Akbank bireysel emeklilik iptal etme başvurusu yaparak BES’ten ayrılabilir ve 14 gün içerisinde maaşınızdan kesinti yapılan parayı alabilirsiniz.

Akbank Bireysel Emeklilik İptali

Bize göre, hükümetin son zamanlarda yaptığı yanlış uygulamaların başında otomatik bireysel emeklilik sistemi gelmektedir. Bu sistem ile Bireysel Emeklilik Hesabı’na her ay yatan paranın %25’i kadarı devlet tarafından “katkı” olarak yatırılıyor ancak bu parayı alabilmek için kişinin “emekli” olmak için emeklilik yaşını beklemesi gerekmektedir. Eğer otomatik bireysel emeklilik sözleşmenizi iptal etmek istiyorsanız siz de aşağıda bulunan iptal kanallarını kullanarak Akbank’a ulaşabilir, hemen sözleşmenizi iptal ederek paranızı hesabınıza iade edebilirsiniz.

Müşteri Hizmetleri: 0216 444 11 11‘i arayarak siz de Akbank bireysel emeklilik çağrı merkezinden BES iptal talebinde bulunabilirsiniz.

Akbank şubeleri: En yakın Akbank şubesine kimlik belgenizle giderek Akbank Avivasa bifeysel emeklilik iptali gerçekleştirebilirsiniz. BES iptal dilekçesini Akbank şubesinde doldurduktan sonra 14 gün içerisinde otomatik olarak paranız hesabınıza yatırılacaktır.

Bireysel Emeklilik Sistemi’nden çıkış yapmak istiyorsanız, eğer çıkış tarihiniz 2 ayı geçmediyse yani 3. aylığınız emeklilik sistemi hesabına yatmadıysa herhangi bir kesinti uygulanmıyor. Ancak 2 ayı geçtikten sonra sözleşmeyi iptal etmek isteyenlerden giriş aidatı, fon gideri gibi kesintiler yapılacaktır. Siz de Akbank emeklilik iptali talebinizi yukarıdaki yer alan kanallardan bankaya iletebilir, otomatik BES’ten hemen çıkarak paranızı iade alabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Ziraat Bankası bireysel emeklilik iptali

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir