Aktif Bank devletin mi özel mi

featured

Türkiye’de hizmet veren bankalardan birisi de Aktifbank. Çoğu kişi Aktif bank kimin, devletin mi yoksa Aktifbank özel mi diye merak etmektedir. İşte araştırmalarımızın sonucu.

 

Aktifbank devletin mi diye soranlar için bu konumuzu hazırladık. Geçtiğimiz yıllarda Passolig uygulanmasıyla tartışmalarla gündem olan ve çoğu kişinin habersiz olduğu bir banka, Aktif bank. Peki Aktif Bank kimin ve kimler için çalışıyor. Öncelikle belirtmek gerekirse Aktifbank, tüm bankacılık hizmetlerini verebilen bir bankadır. Ptt ile anlaşması olan banka, Ptt’nin tüm bankacılık hizmetlerini sunsa da, yüksek faiz oranları ile dikkat çekmektedir. Aktif Bank, şubeleşmek yerine hizmetini alternatif dağıtım kanallarıyla yani PTT ile yürüten bir bankadır. Şuan için 8 adet şubesi bulunan banka, daha çok alternatif şubeleriyle hizmetlerini sunmaktadır.

Aktif Bank Sahibi Kim?

Aktif Bank, 1999 yılında Çalık Holding bünyesinde kurulan ve 2008 yılında Aktif Bank adıyla piyasaya giren, özel bir bankadır. Yatırım bankası olarak hizmet veren yani mevduat izni olmayan ancak kredi ürünlerini kullandırabilen bir bankadır. Bireysel hizmetlerin yanı sıra şirketlere de ticari kredi hizmeti sunan Aktif Bank, diğer bankalara oranla daha yüksek faiz oranlarıyla hizmet vermektedir. Şube açmadan işlerini yürüten ve yatırım yapmayan bir bankaya göre oldukça yüksek faiz oranlarının olduğu Aktif Bank, Ptt aracılığıyla kredilerini kullandırmaktadır. Genellikle emekli müşteri potansiyeli bulunan banka, görünene bakılırsa işlerini alternatif bankacılık ve internet bankacılığında yürütmek istemektedir. Aktif Bank, eski adıyla Çalık Bank olan Çalık Grubu bünyesinde işletilen özel bir bankadır. Banka, yeniden yapılanmaya başladığı 2006 yılından bu yana 144 kat büyüme göstermiştir.

Ayrıca banka sahipleri konumuzu da mutlaka inceleyin. Ayrıca Vakıfbank devletin mi diye sorunlar da konumuzu inceleyebilirler.

Aktif Bank özel mi diye soranlar için bu konumuzu hazırladık. Emekli kredisi ile, Ptt’den maaş çeken emeklilere özel kredi sunmaktadır. Ancak yine incelemelerimiz sonucunda diğer bankalara oranla biraz daha yüksek faizlerle kredi sunsa da, genellikle kredi başvuruları onaylanmaktadır. Aktif Bank kredi başvurusu hakkında bilgilere ve kampanyalara ulaşmak için bizi sosyal medyalardan takip edebilirsiniz. Aktif Bank müşteri hizmetleri numarası ise 0850 724 30 50’dir. Müşteri hizmetlerine 7 gün 24 saat ulaşabilir ve tüm sorularını iletebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir