Banka Takibini Nasıl Öğrenirim

featured

Bankalardan kullanılan kredilerin ödenmemesi durumunda bir çok sorunla karşılaşılmaktadır. Banka takibini nasıl öğrenirim yada bankanın takibini nasıl kaldırabilirim diye araştırma yapanlar bu konudan bilgi alabilir.

 

İhtiyaç anında bankalara giderek kolaylıkla krediler çekebilmekteyiz, peki bu kredileri çekerken daha önce bütçe planlaması yapıyor musunuz? Bütçe planı yapılmadan yada aniden oluşan olumsuzluklardan dolayı bazı durumlarda kredi ödemesini yapamayabiliriz. Banka takibini nasıl öğrenirim diye merak edenler için bu sayfamızı hazırladık. Kredi borcunu ödeyemeyip de acaba banka takibindemiyim diye merak edenler okumaya devam edebilir.

Banka Takibini Nasıl Öğrenebilirim?

Düzensiz ödemeler sonrasında bankalar kişinin kredi notunu düşürürler. Bunun akabinde ise az limitli kredi kartları, olumsuz kredi başvuruları gelebilmektedir. Türkiye’de bankalara düşen kişi başı borç miktarı 20 bin tl gibi çok ciddi bir rakama ulaşmıştır. Bunun yanı sıra bankalardan çekilip de ödenmeyen batık krediler de bulunmaktadır.

Banka Takibi Nedir?

Bankalardan kullanılan kredilerin zamanında ödenmemesi ve 3 ay sonra yasal işleme alınma sürecine denilmektedir. Yine bu süreçte ilgili borçluya banka belli bir süre verir ve borcunu bu süre içerisinde ödemesini ister. Eğer borçlu yine kredi borcunu ödememişse bundan sonra banka yasal haklarını kullanmaya başlayacaktır. Bankanın takip süreci başladığında borçlunun tüm kartları bloke edilerek kapatılır. Kredi borçlusu bu süreç içerisinde banka gişelerinden borcunu ödeyebilir. Bundan sonra da yine KKB’ye ve Merkez Bankası’na durum bildirilerek kişi kara listeye alınır ve 5 yıl boyunca bankalardan herhangi bir ürün kullanamaz.

Kredi yapılandırma ile bankayla anlaşma yoluna gidebilirsiniz. Eğer hiçbir şekilde borcunuzu ödeyemiyorsanız yasal süreç işleyecek ve maaşınızın bir bölümüne veya üzerinizde kayıtlı mallarınıza icra gelebilecektir. Banka takibi sürecini bankanın müşteri temsilcisinden veya kredi notu sorgulama servislerinden öğrenilebilir.

Banka Takip Süreci Ne Zaman Kaldırılır?

Banka takibi bankanın borçluya ulaştığından sonra başlamaktadır. Kişi yine borcu ödememekte ısrar ederse bu süreçte banka mecbur kalarak kişiyi yasal takip sürecine almaktadır. Takip sürecine giren kişi borcunu tek kalemde ödese bile kara listeye girecek ve artık kolay kolay bankalardan kredi çekemeyecektir. Tabi bunun da belli bir süresi vardır o da 5 yıldır. Düzenli banka borç ödemeleri de bir sonraki kredi kartı başvurusu yada kredi ihtiyacı için hayati önem taşımaktadır. Eğer borcunuzun tamamını bankaya ödemiş ve krediyi kapatmışsanız banka takip sürecini kaldırabilmeniz mümkündür ancak bu kesin işlememektedir. Merkez Bankası’na g,derel ayrıntılı bir dilekçe yazıp durumunuzu bildirmelisiniz. Yine yasal takibin kaldırılması için borcunuzu kapattığınız bankaya giderek mağduriyetinizin giderilmesi için takip sürecinin kaldırılmasını talep edebilirsiniz. Yien bankanın çalışma prosedürüne göre eğer bu durumu kabul ederlerse size bir dilekçe doldurtup yine bunu merkez bankası’na yollarlar. Kişilerin finans konularında mağduriyetlerinin giderilmesi için bu işlemleri uygulayabilirler.

Düşen Kredi Notunu Artırmak Mümkün Mü?

Banka takibiyle başlayan yasal süreç sonrasında otomatik olarak kişinin kredi notu da düşürülmektedir. Kişinin yasal takibi kaldırılmışsa ve eğer kredi notu kredi çekme limitinin altında yer alıyorsa yine hiçbir bankadan kredi yada kredi kartı alamayacaktır. Bunun için de bir kaç finansal işlem sonrasında kredi notunu yükseltebilmek mümkündür. Bunun için kredi notu yükseltme teknikleri sayfamıza göz atabilirsiniz. Geri ödemesi yapılmamış ve banka takibin düşmüş, Merkez Bankası üzerinden kara listeyen alınmış kişiler bir daha bankalardan kolay kolay kredi çekemezler. Bu süreç genellikle 5 yıl olsa da bazı bankalar için 10 yıl olabilmektedir. Yine aynı banka yerine kredi notunuzu düzelterek (eski borç ödenmesi durumunda) farklı bankalardan kredi alabilme ihtimali vardır. Banka takibini nasıl öğrenirim diye merak edenler için bu sayfamızı hazırladık. Aklınıza takılan detayları aşağıdaki yorum bölümüne yazabilir ve bizleri sosyal medyalardan takip edebilirsiniz.

Banka borç sorgulama
Banka kara liste sorgulama

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir