Garanti Bankası kredi kartı bloke kaldırma

featured

Kredi kartı kullanan yüzbinlerce kişi için son zamanlarda en fazla sorulan sorulardan birisidir, Garanti Bankası kredi kartı bloke kaldırma nasıl yapılır? Tüm detayları bu konumuzdan alabilirsiniz.

 

Türkiye’de kredi kartı kullanım oranlarında son zamanlarda büyük artış yaşanmıştır. Garanti Bankası kredi kartı blokesi kaldırma kredi kartlarına uygulanan blokeler, kullanılan kartın bankası tarafından kullanıma kapatılması işlemidir. Öncelikle şunu belirtelim kart blokeleri bankaların çalışma prensiblerine göre yapılmaktadır ve müşterinin isteğiyle de kredi kartı bloke edilebilmektedir. Bu sayfamızda Garanti Bankası’nın blokesini kaldırma hakkında bilgileri sizlere sunacağız.

 

 

Garanti Bankası kredi kartı bloke kaldırma

Kredi kartını sık kullanan kişiler için uygulanan blokeler, maddi sıkıntılar yaratabilmektedir. Kredi kartına uygulanan kart blokeleri genellikle ödemelerin gecikmesi ve yapılmaması durumunda olmaktadır. Bankalar, müşterilerine kredi kartlarını “borç para” niteliğinde verirler ve kullanım sonucunda oluşan borçlanmanın da gününde ödenmesi gerekmektedir. Eğer kredi kartı borcunuz 3 ay gecikir ve borcunuzu ödememekte ısrarcı olursanız banka sizi avukata verir, sonrasında yasal işlemler başlatılır. Bu süreç her banka için ayrı olmakla beraber genel durum 3 aydır. Eğer kredi kartınızda yasal olmayan bir işlem yapıldığı tespit edilmişse yine kartınıza “geçici” yada “kalıcı” bloke uygulanabilir. Kalıcı blokelerde kart blokesi kaldırmak için bir çözüm yoktur ve kartınız kalıcı olarak iptal edilmektedir. Eğer borcunuzu uzun süre boyunca ödemediyseniz kartı atm’ye taktığınız anda kartınızı atm yutacaktır ve kart iptal olacaktır. Bunun için banka şubesine giderek borcunuzu biran önce ödemeniz gerekmektedir.

Geçici bloke tedbirinde ise kart borcunuzun “tamamını” ödedikten 24 saat içerisinde kart blokeniz otomatik olarak kaldırılacaktır. Eğer kart blokeniz kalkmadıysa 444 0 333 numaralı Garanti Bankası müşteri hizmetlerini arayabilir veya en yakın Garanti Bankası şubesinden bilgi alabilirsiniz. Garanti Bankası müşteri hizmetleri direk bağlanma 2018 sayfasına göz atarak sıra beklemeden hemen müşteri temsilcisiyle görüşebilirsiniz. Garanti Bankası kart blokesi kaldırma internet bankacılığından yada atm’den yapılamaz. Dediğimiz gibi borç ödendikten 24 saat içerisinde kart blokeniz eğer “geçici bloke” ise otomatik olarak kaldırılacaktır. Eğer kaldırılmadıysa yukarıdaki yöntemi kullanabilirsiniz.

Kart Blokesi Kredi Notunu Düşürür Mü?

Kredi kartı yada kredi ödemelerinin gününde yapılması bankaların çok dikkat ettiği bir husustur. Bankalar, müşterilerine kredi yada kredi kartı verirken geçmiş ödemelerine ve kredi notuna bakarlar. Bu incelemeler sonucunda eğer başvuru yapan kişinin geçmiş ödemeleri düzensiz ve zamanında yapılmamışsa başvuru büyük ihtimalle reddedilir. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için kredi kartı ödemelerini gününde yapmanızı öneririz. Gününde ödenmeyen kredi kartı borçları sonrasında kart blokesi oluşmasıyla beraber otomatik olarak kredi notunuz da düşürülecektir. Yine ödemelerinizi yaparsanız kredi notunuz yükselir ancak sicilinize “düzensiz ödemeler” olarak işleyecektir.

İlgili: Ziraat Bankası bloke kaldırma

Bloke Ne Zaman Kalkar?

Garanti Bankası’nın kredi kartına oluşan bloke, borcun ödenmesinden sonra 24 saat içerisinde banka tarafından kaldırılacaktır. Eğer borcu ödemenize rağmen kart halen blokeli gözüküyorsa 444 0 333 numaralı Garanti Bankası müşteri hizmetleri numarasını arayabilir ve bilgi alabilirsiniz. Garanti Bankası kart bloke kaldırma yapmak isteyenler ilk olarak borcun tamamını ödemelidir. Bundan sonrasında ise düşen kredi notunuzu yükseltmek için düzenli kullanım yaparak hesabınızı hareketlendirebilir ve notunuzu yükseltebilirsiniz.

Buna da bakınız: Garanti Bankası çalışma saatleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir