Garanti Bankası Avans Hesap Faizi Ne Kadar

featured

Garanti Bankası hesaplarınızda hiç para olmasa bile eğer ek hesap aktifse paranızı çekebilirsiniz. Peki Garanti Bankası avans hesap faizi ne kadar yansıtılmaktadır. İşte Garanti Bankası ek hesap faizi hesaplama ayrıntıları bu sayfada.

 

Ülkemizde uzun yıllardan beri hizmetine devam eden Garanti Bankası, müşterilerin nakit sıkıntılarına anında çözüm üretmek için hesaplara (müşteri istek doğrultusunda) avans hesap tanımlamakadır. Sizde Garanti avans hesap ile hesabınızda bakiye olmasa da alışveriş yapabilir, para trasnferi gönderebilir veya nakit para çekebilirsiniz. Bir çok avans hesap kullanan kişi de Garanti Bankası avans hesap faizi ne kadar? Diye merak etmektedir. Bizde 2018 yılında Garanti’nin ek hesap faizleri hakkında araştırma yapıp sizlere sunduk.

GARANTİ BANKASI AVANS HESAP FAİZİ 2018

Bankalar müşterilerine avans hesap tanımlayarak nakit sıkıntısı olduğu dönemlerde uygun faizler ve kısa vadelerle hazır kredi açmaktadır. Bu hesaplara bazı bankalar elma hesap, ek hesap,pratik hesap, artı hesap denilse de asıl ismi Kredili Mevduat Hesabı ve kısaltması da KMH’dir. KMH faizlerinin Merkez Bankası tarafından belirlenen bir üst limiti vardır ve tüm bankalar genellikle bu limiti kullanırlar. KMH faizlerinin üst limiti 2018 yılında 1,84 olarak yansımaktadır yani 1 aylık 1000 TL nakit avans kullanımında 18,4 TL faiz ile 3,68 TL vergi alınmaktadır. Detaylı hesaplamaya aşağıdaki tablodan bakabilirsiniz:

Garanti Bankası Nakit Avans Faizi Hesaplama

 

Ek hesap para kullanımı

 

Kullanılan gün sayısı

 

Faiz Hesaplaması

 

1.000 TL

30 Gün 22 TL
 

1.000 TL

60 Gün 50 TL
 

5.000 TL

30 Gün 110 TL
 

5.000 TL

60 Gün 250 TL
 

2.000 TL

30 Gün 44 TL

Diğer yandan ek hesap faizlerinden devlet 0,84 civarında bir vergi almaktadır. Yani 1000 TL 1 aylık ek hesap kullanıından devlet 3,68 TL vergi alıyor. Garanti Bankası Avans hesap faizi 2018 yılında bu şekilde işlemektedir.

Tüm kullanıcılarımıza borçsuz günler dileriz.

ilgili: Ziraat Bankası ek hesap faiz oranı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir