1500 Kredi Notu Nasıl İyi Mi

featured

Kredi notu sorguladıktan sonra notunuzu öğrendiniz ve 1500 kredi notu nasıl diye düşünüyorsunuz. Peki 1500 kredi notuyla bankalardan kredi çekilebilir mi?

 

Kredi notu, günümüzde finansal hayatımızı etkileyen en önemli bankacılık ürünüdür. Bilindiği gibi Tükiye’de hizmet veren bankaların birleşmesi sonucunda KKB kurulmuş ve kredi notu hayata geçirilmiştir. Bankalar kredi vereceği kişileri  tanıyabilmek için bu sistemi devreye sokmuşlar ve tüm kredi başvurularında kredi notuna bakmaktadır. Tüketicilerin kredi notunu sürekli takip etmeleri hayati önem taşımaktadır. Bunun bir numaralı nedeni de yukarı anlatılan durumdur, peki kredi notunuzu sorguladınız ev 1500 civarında olduğunu gördünüz. 1500 Kredi notu nasıl diye soruyorsunuz, işte tüm ayrıntılar.

1500 Kredi Notu Nasıl İyi Mi?

Günümüzde isterseniz bankaların kapısının önünden bile geçmeyin, tüm vatandaşların birer kredi notu vardır. 0 ile 1900 arasında olabilen kredi notları kişilerin banka sicillerini, fisansal para durumlarını göstermektedir. Bir kişinin güvenilir olup olmadığını, kredi notunun yüksekliği belirlemektedir ve kişinin kredi notu ne kadar yüksekse o kadar çok kredi çekebilme ihtimali bulunmaktadır. Yani 1900 puana yaklaştıkça kredi çekme limiti o kadar artmaktadır.  1500 kredi notuna tüm bankalar kolaylıkla kredi verirler yani güvenilir seviyede yer alan bir kredi notudur. Ancak bilindiği gibi kredi değerlendirme süreçlerinde bankalar sadece kredi notuna bakmazlar. Kredi notunun yanı sıra kredi limiti, kişinin aylık geliri, sgk kaydı, kara liste sorgulaması ve pek çok değerlendirme süreçlerine tabi tutulur. Bu süreçlerden sonra uygun görülen başvurular onaylanmaktadır.

 

 

0-799: En düşük kredi notudur. Riskli grupta yer alır ve bunun en büyük nedeni düzensiz ödemelerdir. Bankada daha önce işleminiz yoksa da bu grupta yer alırsınız.
800-1299: Bu not aralığı da kredi çekmek için kefile ihtiyaç duyduğunuzu yada ipotek göstermeniz gerektiğini belirtir. Bu durum ise bankaların insiyatifine kalmış bir şeydir.
1300-1499: Bu not aralığı ise az risk grubu denmektedir. Genellikle herhangi bir sorun yoksa kolay olarak kredi kullanabilmektedirler.
1500-1699: Bu kredi notu aralığı ise başarılı bir seviyede yer almaktadır. Bu gruptakiler sadık müşterilerdir ve ödemelerini zamanında yaparlar. Bundan dolayı kredi başvuruları olumlu sonuçlanır.
1700-1900: Bu kredi notuna sahip olanlar bankaların en güvenilir gördüğü kişilerdir.

1500 kredi notu nasıl diye merak edenler için bu konumuzu hazırladık. Konu içeriğini inceleyerek 1500 kredi puanının nasıl olduğunu anlayabilir ve kredi değerlendirme süreçleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

İlgili: Ücretsiz kredi notu sorgulama

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir