Akbank Artı Para Faizi Hesaplama

featured

Akbank’ın müşterilerine sunduğu Kredili Mevduat Hesabı yani artı para ile istediğiniz zaman heesapta para olmasa bile nakit çekebilirsiniz. Peki Akbank artı para faizi ne kadar ve faiz hesaplaması nasıl yapılıyor?

 

Akbank, ülkemizde en fazla tercih edilen bankalardan birisidir. Akbank’ta müşterilerine her zaman hızlı destek ve  teknolojideki yenilikleri takip ederek müşterilerine sunan bankalardandır. Akbank artı para faizi hakkında bir çok Akbank müşterisi hesaplama yapmak istemektedir ancak Akbank sitesi üzerinde bu konuyla alakalı bir bölüm bulamadık. Bu nedenle Kredi Bankalar olarak sizler için Akbank artı para hesaplama örnekleri ve faizleri hakkında araştırmalar yapıp bu konuyu hazırladık.

AKBANK ARTI PARA FAİZİ

Bankalarda kullanılan Kredili Mevduat Hesaplarına (KMH) bazı bankalar avans hesap, ek hesap, eksi hesap, hızlı para, esnek hesap ve Akbank’ta da artı para denilmektedir. Artı paranın en iyi özelliği de hesabınızda para olmasa bile nakit çekebilir, eft-havale gönderebilir, ödeme yapabilir yada alışveriş yapabilirsiniz. Faizleri de oldukça düşük olan bu eksi bakiye sayesinde kartınızda tanımlı bakiyeye kadar harcama yapabilirsiniz. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta KMH’lerin en fazla 2 ay süreyle verildiğidir, 2 ay içerisinde çekilen tutarı hesaba yatırmazsanız banka sizi uyarır ve yine ödememeniz halinde mahkemeye verilebilirsiniz. Her bankada genellikle ek hesaplar için belirlenen en yüksek faiz uygulanmaktadır, bu da Bddk tarafından belirlenen %1,84 olarak belirlenmiştir. Akbank’ta da aşağı yukarı bu faizler yansıtılmaktadır.

 

 

Bankaların ek hesap faizlerine ek olarak devlet vergisi de alınmaktadır. 1000 TL 30 günlük KMH kullanımlarında 4 TL vergi alınmaktadır. Yukarıda yer alan hesaplamalar vergiler dahildir. Ayrıca ek hesap faizi sayfamızdan daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir