Akbank Cebe Havale

featured

Bu sayfadan Akbank cebe havale işlemleri ile cebe havale limiti, cebe havale iptali ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

 

Türkiye’de köklü bankalar arasında yer alan Akbank’ta cebe havale uygulamasını kullanarak kolaylıkla para gönderebilir ya da alabilirsiniz. Akbank cebe havale gönderme yapmak isteyenlere ya da telefon numarasına para gelenlere nasıl çekileceği hakkında detayları paylaşacağız.
Akbank Cebe Havale Nasıl Yapılır?
Öncelikle son zamanlarda en çok kullanılan cebe havale sistemini açıklayalım. Karşı tarafın banka hesabı olmaksızın cep telefon numarasına para göndermeniz mümkündür. Gönderdiğiniz parayı karşı taraf gidip Akbank bankamatiklerinden (ATM) ya da bankadan çekebilecektir. Akbank’ta gönderen kişiden küçük bir komisyon bedeli alınmaktadır. Akbank cebe havale  sistemini kullanarak istediğiniz kişinin cep telefon numarasına para yollayabilirsiniz. Akbank’ta cebe havale gönderdikten sonra karşı taraf 1 gün içerisinde parayı çekmek zorundadır. Akbank Direkt ya da internet bankacılığına giriş yaptıktan sonra, para transferi, cebe havale menüsüne geliniz.

 

Eğer karşı tarafın Akbank hesabı bulunuyorsa hesaba seçeneğini, göndereceğiniz kişinin Akbank hesabı yoksa Akbank Atm’sine seçeneğini seçmelisiniz. Zaten kişinin Akbank hesabı bulunmuyorsa ve siz hesaba seçeneğini seçtikten sonra numarayı girereseniz “Para göndermek istediğiniz kişinin numarası kayıtlı değildir” uyarısıyla karşı karşıya kalacaksınız. Atm’ye bölümünü seçtikten sonra karşı tarafın cep telefon numarasını başında sıfır olmadan yazmalısınız. Bu işlemden sonra göndereceğiz para miktarını girdikten sonra onaylayınız. Daha sonrasında hem sizin cep telefon numaranıza hem de karşı tarafa bilgilendirme mesajı gönderilecektir. Karşı tarafa parayo çekmesi için 8 haneli şifre gelecektir. Bu şifreyle Akbank atmsine giderek parayı çekebilirsiniz. Eğer para çekilmezse yine gönderen kişinin hesabına iade işlemi gerçekleştirilir. İşte Akbank cebe havale yapma adımları:

  • Akbank Direkt mobil uygulamasını indirin ve giriş yapın.
  • Para transferi menüsüne tıklayın.
  • Açılan sayfada Cep Telefonuna seçeneğini seçin.
  • Para gönderilecek kişinin cep telefon numarasını yazın,
  • Gönderilecek para miktarı ve gönderen hesabı seçtikten sonra onaylayın.

 

Akbank cebe havale iptali nasıl yapılır?

Bazı durumlarda karşı tarafın cep telefon numarasını yanlış yazabiliyoruz. Farklı nedenlerden de gönderilen para çekilmeden önce iptal işlemini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Cebe havale iptali yapmak için ise, Akbank internet bankacılığı veya Akbank Direkt uygulaması ile mobil bankacılıka giriş yaptıktan sonra Para Transferi – Cebe Transfer seçeneğine tıklayarak “Para Gönderi İptal Et” menüsünden bekleyen ve yapılan transfer emirlerini görebilir ve buradan cebe havale iptali yapabilirsiniz. Ayrıca Akbank müşteri hizmetleri numarası 444 25 25’i de arayarak hemen iptal işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

 

Akbank Cebe Havale Limiti

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2020 yılında da Akbank ve diğer bankalarda günlük cebe havale limiti bulunmaktadır. Cebe havale işlemlerinin genellikle kaçak bahis şirketlerine para aktarımları için kullanıldığından dolayı devletimiz böyle bir çözüm bulmuştur. Limitler gönderici ve alıcılar için geçerlidir. İşte Akbank cebe havale limiti 2020:

  • Günlük cebe havale limiti: 1.000 TL
  • Haftalık cebe havale limiti: 2.000 TL
  • Aylık cebe havale limiti: 3.000 TL

Gelen Para Nasıl Çekilir?
Eğer Akbank’tan cep telefon numaranıza para transferi yapılmışsa 1 gün içerisinde çekmeniz gerekmektedir. Gelen smsdeki 8 haneli şifreyi Akbank atmsine girerek paranızı kesintisiz olarak çekebilirsiniz. Akbank atmsine kartsız olarak giriş yaptıktan sonra, cebe havale, para çekme menüsüne girdikten sonra Tc kimlik numaranız, doğum tarihiniz ve sms’e gelen şifreniz istenecektir. Bu bilgileri girdikten sonra bankamatik üzerinden Akbank cebe havale parasını çekebilirsiniz. Siz de bu yöntemi kullanarak karşı tarafta hesap olsun yada olmasın para transferi işlemlerinizi hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Gönderdiğiniz parayı karşı taraf bankamatikten çekmek zorundadır. Eğer para belirli gün içerisinde çekilmezse göndericinin hesabına iade edilmektedir.

 

Diğer bankalar:

İş Bankası cebe havale
Garanti Bankası cebe havale
Ziraat cebe havale

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir