Ertelemeli Kredi Nasıl Alınır

featured

Bankalardan kullanılan krediler genellikle aylık olarak ödenir. Bazı durumlarda bankalardan ertelemeli kredi kullanabilirsiniz. Peki nedir bu ertelemeli kredi ve nasıl alınır.

Bankalardan çekilen krediler genellikle 1 ay sonrasında ödemeye başlanmaktadır. Taşıt kredisi, ihtiyaç kredisi ve konut kredisi için ilk ödeme tarihi 1 ay sonrasında olmaktadır. Fakat, kredi kullanacak kişinin taksit ödemesine hemen başlayacak durumu yoksa, ertelemeli kredi kullanabilirsiniz. Bankalar, ertelemeli krediyi dönemlere ayırmakta ve 3 ay ertelemeli kredi, 6 ay ertelemeli kredi olarak dönemsel olarak sunmaktadır.

Ertelemeli Kredi 2017

Bu yıl ertelemeli kredi almak istiyorsanız işte sizlere fırsat! Ödemelerinizi ilk ay yapacak duruma sahip değilseniz bankalara giderek ertelemeli kredi başvurusu yapabilirsiniz. Ertelemeli kredi diye adlandırılan kredi türünün ödemesine 3 ay ya da kampanyaya göre 6 ay sonra başlanabilmektedir. Bu kredi türünde dönemsel olarak bankalar kampanyalar düzenleyerek müşterilerine sunmaktadır. Ertelemeli kredi başvurusuna genellikle banka şubelerinden yapılabildiği gibi, sms ile ya da müşteri hizmetlerini arayarak ta bazı bankalar başvuruyu kabul etmektedir.

Ayrıca ertelemeli kredi veren bankaların, normal krediye göre fazladan bir şartı bulunmamaktadır. Kredi notu kötü durumda olmayan, sicili bozuk olmayan kişiler erteleme kredi çekebilirler. Bunun haricinde krediyi ödemek için bazı bankalar 36 ay vade sınırı koyarken, bazılarında ise 48 aya varan vade seçenekleriyle kredi kullanmak mümkün olabiliyor.

Ertelemeli kredi veren bankalar

Ertelemeli kredi nedir sorusunu yanıtlayacak olursak; Çekilen kredi tutarının ödemesine ilk ay değilde belirlenen bir tarihte başlanmasını sağlayan kredi türüne ertelemeli kredi adı verilir. Kredinin kullanıldığı tarihten bir ay sonra krediyi ödeyemeyecek durumda olan kişiler için, belirlenen tarihte ödeme yapabilmelerine ve vadeleri uzatmaya yarayan kredidir. Borcunuzun ilk taksitini 3 ay ertelemeli olarak ödemeniz mümkündür.

3 Ay ertelemeli kredi

Bankalar, 3 ay ertelemeli kredi adı altında müşterilerine kredi imkanı sunmaktadır. Kredinin kullanıldığı tarihten bir sonraki 2 ayın ödemesiz olarak geçmesi, kredi çeken kişinin nakit sıkıntısı yaşamamasına neden olmaktadır. Sizde 3 ay ertelemeli kredi veren bankalar konusundaki bilgiler ile, kredi başvurusu yapabilir ve ertelemeli kredi avantajlarından yararlanabilirsiniz. 3 ay ertelemeli olarak kredi veren bankalar arasında Denizbank, İng Bank, Garanti Bankası, Ziraat Bankası, Vakıfbank yer almaktadır. Diğer bankaları incelemek için linkteki konuyu inceleyebilirsiniz.

İng Bank 3 ay ertelemeli kredi avantajından yararlanmak için konuya göz atabilirsiniz.

Bu kredi türünde ihtiyaç kredisi, konut kredisi ve taşıt kredisi için de ertelemeli olarak kredi sunulmaktadır. Ödeme kolaylığı sunulmasının yanı sıra ayrıca çok uygun faiz oranlarıyla kredi kampanyalarından faydalanabilirsiniz. 3 ay ertelemeli kredi başvurusu yapan müşteriler için banka, kredi notu ve banka sicilini araştırdıktan sonra başvuruya sonuç vermektedir.

6 Ay ertelemeli kredi

Bir diğer ertelemeli kredi ürünü de 6 ay ertelemeli kredidir. Bu kredi türünde ilk ödemeye ise 6 ay sonra başlanmaktadır. Bazı bankalar belli dönemlerde kampanyalar yaparak 6 ay ertelemeli olarak kredi imkanı sunmaktadır.

Tüketicilerin ertlemeli dönem talep ettiklerinde ilk olarak dikkat edeceği şey faizler olmalıdır. Çünkü, bankalar ertelemeli dönemlere ek faizler uygulayabilmektedir. Her bir ek faizde cebinizden fazla paranın çıkmasını sağlayacaktır. Ertelemeli krediler için başvurularda ilk bakılan şey kredi notu olmaktadır. Bankalar KKB kayıtlarında yer alan kredi notunuzu inceledikten sonra size olumlu ya da olumsuz olarak dönüş yapacaklardır.

Ertelemeli kredi nasıl alınır

Ertelemeli kredilerde, en önemli dikkat edilen şey kredi notu olacaktır. Eğer kötü bir kredi notuna sahipseniz size ertelemeli kredi verilmeyecek ve bankadan red cevabı gelecektir. Kredi notunuz kötü durumdaysa yükseltmek için çaba göstermelisiniz. Eğer kredi notunuzu yükseltmek istiyorsanız kredi notu nasıl yükseltilir konusunu inceleyiniz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir