KOBİ Destek Kredisi Nasıl Alınır – 2023 Şartları

Bu sayfadan Kobi destek kredisi nasıl alınır sorusuna yanıt bularak, 2021 yılında Kobi destek kredi başvurusu yapabilirsiniz.

2020 yılının son çeyreğinde hükümet tarafından duyurulan Kobi destek kredi başvurusu nasıl yapıldığını, KGF kredisinin ne olduğunu, kimlerin faizsiz ve 1 yıl ödemesiz KGF kredisi alabileceğini, KGF kredi şartlarını bu sayfamızda başlıklar halinde sizler için hazırladık. Kobi destek kredisi, KGF (Kredi Garanti Fonu) ve Kosgeb işbirliği ile verilmektedir.

Kobi Destek Kredisi Nedir?

Kredi Garanti Fonu yani KGF’nin kuruluş amacı, krediye ihtiyacı olupta teminat bulmakta güçlük çeken şirketlere özel olarak teminat sağlayarak kredinin onaylanmasını sağlamaktır. Hükümetin de çalışmalarıyla faizsiz olarak KGF kredisi KOBİ’lere özel olarak verilmesi kararlaştırıldı. Bu süreçte KGF kredi başvurusu yapmak isteyen pek çok kişi ilk olarak bankaya giderek başvuru yapıyorlar ancak KGF başvuruları ilk aşamada bankada yapılmamaktadır. Aşağıdaki bilgilere göz atarak KGF kredi veren bankaların hangileri olduklarını, başvuru yol haritasını ve KGF kredi şartlarının neler olduğunu hemen öğrenebilirsiniz.

Kobi Destek Kredisi Nasıl Alınır?

Son zamanlarda gerek internet sitelerinde gerekse haber kanallarında KGF kredisi verildiği duyurulmaktadır ancak net olarak bilgi paylaşılmadığını gördük. Bundan dolayı biz de KGF kredisinin nasıl alınacağını bu sayfamızda anlaşılır bir şekilde başlıklar halinde sıraladık. KGF kredisi almak için KGF’nin aradığı şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Öncelikle şunu belirtelim bu krediden bireysel kişiler faydalanamaz, sadece KOBİ işletmelere özel olarak sağlanan bir kredi türüdür. Aşağıda KGF kredisi başvuru yol haritasını tek tek anlattık.
İlginizi çekebilir:

Kobi Destek Kredisi Kimlere Verilir?

KGF kredisi alabilmek için aşağıdaki KGF alma şartlarında yer aldığı üzere, KOBİ olmanız gerekmektedir. KGF sadece işletmelere verilen bir kredi türüdür ve bireysel kişiler bu krediden yararlanamaz.

Kobi Destek Kredisi Şartları

Kobi destek kredisi alabilmek için sizin de aşağıda yer alan şartları taşımanız gerekmektedir.
  • T.C. kanunlarına göre kurulan ve yurtiçinde yada Türkiye’de Serbest Bölgelerde faaliyetine devam eden KOBİ tanımını yurtiçinde faaliyet gösteren tüzel kişi işletmelerden birisi olmak.
  • Ortakların ayrı ayrı veya birlitke %25 üzeri hisse ile ortak olduğu şirketlerden, krediye başvuru yaptıkları sırada iflas, fesih, iflas erteleme, konkordato kararı olmaması.
  • 21/07/1953 tarih ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 22/A maddesi kapsamında Vergi Dairesine ve 31/05/2006 tarih ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 90. maddesinin altıncı fıkrası kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu’na vadesi geçmiş borçlarının olmaması, bu kapsamda borç bulunması halinde yeniden yapılandırılması ve yapılandırmanın bozulmamış olması, aksi takdirde bu borcun kredinin % 20’sini aşmaması şartıyla KGF kefaleti ile sağlanan krediden öncelikli olarak bu borçların ödenmesi.
  • Kredi kullanımından önceki alınmış belgelerin 90 gün içerisinde alınmış olması.
  • Vergi dairesi veya SGK’ya vadesiz geçmiş borcunun bulunması halinde; Hazine desteğiyle alınacak kredinin öncelikli olarak borcun kredinini %20’sini aşmaması şartıyla ödenmesi gerekir.
  • 24/12/2013 tarihli ve 28861 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Muhasebe Uygulamaları ile Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca “Tasfiye Olunacak Alacaklar ile Zarar Niteliğindeki Alacaklar” hesabında izlenen alacaklar niteliğinde olmaması.
  • Daha önceki kullanılan KGF kredilerinde ödenmemiş komisyon borcunun olmaması şartları aranır.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Faizsiz kredi veren bankalar

KGF Kredi Maliyeti
KGF kredisinin maliyeti ise kefalet limiti üzerinden %0,03 (Onbinde 3) kefalet komisyonu bir defaya mahsus olarak KGF hesabına peşin olarak yatırılır.
Bankalar, Hazine destekli olarak Kurum kefaleti kapsamında kullanılacak kredilerden üçüncü bir kişilere yaptırılacak ekspertiz veya sigorta giderleri için ödenecek masraflar ve KGF’ye ödenecek komisyon dışında başka bir masraf talep edemez.
KGF Kredi Limiti Nedir?
KGF kredisinin alt limiti bulunmamaktadır. Kredinin üst limiti ise sektöre göre değişiklik göstermektedir. Kefalet oranları ise %80 ile %100 arasında değişiklik göstermektedir. Kadın Girişimciler için 1 Milyon TL’ye kadar
İmalatçı, Yatırımcı ve İhracatı ve Döviz kazandırıcı KOBİ’ler için 25 Milyon TL’ye kadar
Diğer KOBİ’ler için 12 Milyon TL’ye kadar
KOBİ dışı işletmeler için 200 Milyon TL’ye kadar kredi limiti vardır.

Kobi Destek Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bir çok kişi KGF kredi başvurusu yapmak için anlaşmalı bankalara gitmektedir ancak bankalar bu konuda yardımcı olmamaktadır. KGF başvurusu için KOSGEB merkezine giderek başvuru formunu doldurmanız ve istenilen belgeleri iletmeniz gerekmektedir. Ayrıca KGF sitesinde yer alan başvuru sayfasından da dolduracağınız form ile KGF kredisine internetten de başvuru yapılabilmesi mümkündür.
KGF başvuru sayfasına gitmek için tıklayın.
KFG kredileri bilgilendirme sayfasına gitmek için tıklayın.
KGF Kredisi Anlaşmalı Bankalar
KGF kredisi veren bankalar arasında Akbank, İş Bankası, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Yapı Kredi, Vakıf Katılım, Ziraat Katılım, Halkbank ve bir çok farklı banka bulunmaktadır. Tüm bankaları incelemek ve diğer detayları da öğrenmek istiyorsanız, KGF kredisi veren bankalar sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Bu sayfamızda yer alan güncel bilgilere göz atarak Kobi destek kredisi başvurusu yapabilmek için tüm gerekli bilgilere ulaşarak, siz de KGF kredi başvuru şartlarını öğrenebilir ve krediye başvuruyu yapabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir