Avukatta Olan Banka Kredi Borcunu Taksitlendirme (Yapılandırma)

featured

Avukata düşen kredi borcunu yapılandırmak istiyorsanız siz de avukatta olan kredi borcunu taksitlendirme yapabilirsiniz. İcralık veya avukatta olan borçları yapılandırma rehberi ile karşınızdayız.

 

İcralık olan veya avukata düşen kredi borcu yapılandırma işlemi hakkında bir çok kişi soru yöneltmektedir. Bankalara olan kredi ve kredi kartı borçları, 3 ay üst üste ödenmediği zaman hukuki süreç başlamaktadır. Bu sayfamızda avukatta olan banka kredi borcu taksitlendirme hakkında bilgileri sunacağız. Banka sizden alacağı parayı tahsil edemediğinde, bankanın avukatı devreye girer ve avukatlar borcun takibini yapmaya başlar. Bu süreçle ilgili avukatla anlaşıp anlaşmayacağınız, borcu taksitlenirme yani yapılandırma yapacağınız, bu süreci nasıl yönetmeniz gerektiği hakkında bilgileri sizler için yazdık.

AVUKATTA OLAN KREDİ BORCU YAPILANDIRMA
Banka borçlarında genellikle 3 ay üst üste ödenmediği durumlarda borç hakkında hukuki süreç başlar. Bazı durumlarda bu süreç 2 ay sonrasında da olabilir yani 2 ay üst üste borcun ödenmemesi durumunda avukatlık olabilirsiniz. Borçların ödenmemesinden sonra ilgili banka sizinle iletişime geçmeye başlayacaktır. Bu süreçte krediye kefillik durumu varsa para borçlu kişiden alınmazsa 2. süreçte borç kefilden istenecektir. (Bakınız: Krediye kefil olmak) Eğer borçlarınızı ödeyemiyorsanız size yapılandırma teklifinde bulunabilirler. Eğer yapılandırmayı kabul etmişseniz ve yapılandırma sonrasında da borcunuzu ödeyememişseiz, bu durumda borcu alabilmek için yasal süreç başlatılacaktır. İcra Müdürlüğü’nden borcun ödenmesi hakkında adresinize yazı alabilirsiniz. Eğer SGK’lı bir işte çalışıyorsanız bu süreçte maaşınızın belli bir kısmına icra koyulacak ve kredi ödemesi maaşınızdan “otomatik” olarak İcra Müdürlüğü kararınca kesilecektir. 4’te 1 oranında yani 1/4 oranında maaşınızdan kesinti yapılacaktır, yaşam ihtiyaçlarınızı giderebilmeniz için yasal olarak birden fazla yere borcunuz olsa dahi maaşınızın tamamına icra konulamaz. Eğer 2 bankaya borcunuz varsa ilk olarak birinin borcu kapatılacak ve sonrasında sıra diğerine gelecektir.AVUKATA DÜŞEN KREDİ BORCU TAKSİTLENDİRME

Avukatta gelinen süreç ise, borcu ödeyeceğinizi avukata söylemeniz gerekmektedir. Eğer SGK’lı olarak çalışmıyorsanız ve üzerinize kayıtlı bir mal yoksa bu durumda avukat borcun ödenmesi hakkında sizden borç taahhüdü isteyecektir. Bu onaylama telefon üzerinden veya bir belgeyi imzalama sonrasında da olabilir. Eğer avukata borcu ödeyeceğim diye taahhüt verir ve borcu ödemezseniz bu durumda hapis cezasıyla da karşı karşıya kalabilirsiniz. Avukatta imzaladığınız sözleşmeleri iyice incelemeniz sizin yararınıza olacaktır. Eğer borcunuzu tekrardan yapılandırmak ve taksitli bir şekilde ödemek istiyorsanız bunu kesinlikle avukata bildirin. Üzerinize kayıtlı taşınır ve taşınmaz araba, ev, arazi gibi ürünlere haciz konulsa dahi borcu ödeme konusunda bankanın avukatıyla görüşürseniz size yardımcı olmaya çalışacaklardır. Hukuk bürosu borcun ödeyeceğine inanırsa bu durumda borçlu olan kişiye yardımcı olacak yeni yollar ve ödeme kanalları üretilebilir.

İNCELE: Varlık şirketine devredilen kredi borcu

Eğer borcu ileriki süreçte ödeyecekseniz avukattan zaman isteyebilirsiniz, örneğin şuan ödeyemem ama 3 ay sonra bu borcu kapatabilirim derseniz bankanın avukatı size yardımcı olacaktır. Diğer yandan banka icra yoluyla borcu alamazsa ve borçlu borcunu 2 sene boyunca ödemezse bu süreçten sonra kredi ve kredi kartı borçları Bddk lisanslı olarak çalışan varlık şirketlerine devir edilecektir. Varlık Şirketlerine devir edilen borç sonrası, alacaklı kurum banka değil ilgili Varlık Şirketi olacaktır. Siz de bu sayfamızda yer alan bilgiler ile avukata düşen kredi borcu yapılandırma 2021 hakkında genel bilgilere ulaşabilirsiniz. Sormak istediklerinizi aşağıda bulunan yorum bölümüne yazarak bizlere iletebilir ve uzmanlarından doğru cevaplar alabilirsiniz.

İLGİLİ:
İş Bankası kredi yapılandırma
Teb kredi yapılandırma
Akbank kredi yapılandırma
Garanti kredi yapılandırma

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir