Hem Maaşa Hem Eve Haciz Gelir Mi

featured

Kredi borçlarından dolayı bir çok kişi hem maaşa hem eve haciz gelir mi diye sormaktadır. Bizde bu sorunun yanıtını yasal çerçevelerle yazdık…

Kredi borçları bazı durumlarda düzensiz kullanıldığı zaman olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir.  Kredi borcunu ödeyemeyecek duruma düşen kişiler hem maaşa hem eve haciz gelir mi diye sormaktadır, bizde araştırdık ve bu konuyu sizlere sunduk. Bankaya olan kredi yada kredi kartı borcunuzu belli bir süre ödemedikten sonra (3 ay) avukatlık olursunuz ve sonrasında da haciz işlemleri başlatılır. Bazı borçlarda yüksel alacaklar olduğundan dolayı kişinin evine, arsasına, arabasına, maaşına, gelirine, banka hesabına yani tüm taşınır ve taşınmaz mallarına haciz konulabilir. Bu yasal olarak yapabilirler çünkü borçlu olan kişi borcunu yasal olarak ödemek zorundadır.

Maaş Haczi Varken Eve Haciz Gelir Mi 2018

Tarafımıza en çok yöneltilen sorulardan birisi de maaşa haciz varken eve de haciz gelir mi olmaktadır. Bu durumda ise hem bankanın insiyatifi hem de kişinin alacağı maaş miktarı önemli derece etkili olacaktır. Borçlar kanununa göre kişinin maaşının en fazla %25 civarında miktarına el konulabilmektedir.

Maaş hesabına bloke konulabilir mi

hem maaşa hem eve haciz

MAAŞA HACİZ GELDİ EVE DE GELİR Mİ?

Oturduğu evine icra gelmesinden kuşkulanan ve endişe eden kişiler borçları yüzünden zor durumda kalacağını bildiği için başına neler geleceğini araştırmak isterler ve tedbiri önceden alabilirler. Eğer banka maaşa konulan miktardan tatmin olmaz ve borcunu bu yöntemle alamayacağını düşünürse yine yasal haklarını kullanır ve ilk olarak kişinin üzerine kayıtlı olan mallara el koymak ister. Üzerinizde kayıtlı ev, arsa, araba gibi taşınmazlara bakılır ve haciz durumu kontrol ettirip haciz işlemi başlatılabilir. Banka kredilerinde haciz uygulanacak en zor yöntem ise ev içerisinde yer alan temel yaşam eşyalarıdır. Mahkemeler bu eşyaların haczine izin vermezler çünkü insanlar bu eşyalarla yaşamlarına devam ettirmek zorundadır.

Güncel: Kredi ödenmezse kaç ay sonra takibe düşer?

Yani son olarak söylemek gerekirse hem maaşa hem eve haciz gelir mi diye soranlar için, bankalar eve haciz uygulayamaz. Evde bulunan eşyalar temel yaşam malzemeleri olduğundan dolayı bankaların böyle bir hakkı yoktur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir