İhlas Finans Magdurları Sesini Duyurmaya Çalışıyor – İhlas Mağdurları 2022

featured

İhlas Holding bünyesinde bulunan ve uzun yıllardır ödeme alamayan ihlas finans mağdurları seslerini duyurmak için çabalıyor.

 

İhlas Finans ödemeleri 2022, İhlas Finans’a daha önce para yatırmış olan on binlerce mağdur kişi aradan uzun yıllar geçmesine rağmen hala tek kuruş ödeme alamadılar. Bir zamanlar binlerce insanın umut bağladığı ve battıktan sonra tasfiye sonrasında bitmek bilmeyen bir borç krizi, 17 yıldır devam etmektedir. 2009 yılında yapılan anlaşma gereği İhlas Finans’ın protokolünce, borç yapılandırma yapılmış ve İhlas Holding Mağdurlarına gerekli ödemeyi yapacağını duyurmuştu. Ancak aradan uzun yıllar geçmesine rağmen halen bir sonuç alamadılar. O halde İhlas Holding Mağdurları paralarını alabilecek mi? İhlas Finans Mudileri yeni bir müjde bekliyor. Ayrıca son çıkan haberlere göre İhlas Finans’ın Fetö eliyle batırıldığı da gündeme getirildi. Bu iddialar gündeme gelince de, alacakların aklına “İşi Fetö’ye atıp ödeme yapılmayacak mı?” sorusu da takılmış durumda.

2001 yılında batan ve mudilerine ödeme yapmayan İhlas Finans’ın, Akp döneminde devletten kentsel dönüşüm ihalaleri alması da dikkat çekmektedir. Ayrıca 2002 seçimlerinden önce İhlas Finans patronlarına yönelik olarak “Sizin ahretiniz yok mu?” diyen cumhurbaşkanının, 2002 seçimlerinden sonra bu grubu himayesi altına aldığı da iddialar arasında dolaşıyordu.

İhlas Finans Mağdurları sayısı oldukça yüksek

İhlas Finans’a para yatırmış olan ve İhlas Finans’ın iflasının gösterilmesinden dolayı mağdur olan kişi sayısı oldukça fazla. Bu sayının 75 bin civarında olduğu da söz konusu bir durum. Peki İhlas Holding mağdurlara ödeme yapacak mı? Basına yansıyan haberlere bakılırsa az sayıda da olsa İhlas Holding mağdurlarına ödeme yapmaktadır. Ancak bu durumdan da bazı rahatsızlıklar söz konusudur. Ahmet Hakan bile bu duruma son günlerdeki yazılarında isyan etmiş ve mağdurlara paralarının verilmesini istediğini belirtmişti.

Bazı İhlas Finans mağdurları daha önce yapılmış olan ödemelerin, uzun yıllar inşaatlarda amelelik ve hamallık yapılarak kazanıldığını ve bir anda tüm paranın battığını söyleyerek yetkililerden yardım istedi.

 

İhlas ödemelerinde torpil mi var?

Sosyal medya üzerinden hesap kuran İhlas Finans mağdurları, sesini tüm Türkiye’ye duyurmaya çalışıyor. Ödemelerde bazı kişilerin ön sıraya atıldığı da iddialar arasında yer alıyor. Bu konuda rahatsızlık duyan mağdurlar, ödemenin kura ile yapılmasını istiyor.

İhlas Finans mağdurlarına ödeme ne zaman yapılacak?

İhlas Finansta yüksek miktarda parasını kaybeden kişiler,n yanı sıra düşük miktarda para yatıran kişiler de bulunmaktadır. Bu kişilere 17 sene geçmesine rağmen halen ödeme yapılmamış ve beklemektedir. Bazı mağdurlar “paramızı mezarda mı vereceksiniz” diye sosyal medya üzerinden isyan etmektedir. Peki İhlas finans ödemeleri 2018 yılında yapılacak mı?

İhlaszedeler para beklerken, 5 Yıldızlı otellede tatil yapılıyor!

İhlaszede mağdurlarını da en çok rahatsız eden durum, yaklaşık olarak 500 milyon TL borcu bulunan İhlas Holding ve İhlas Pazarlama adı altında çalışan kişilerin her sene Antalya’da lüks otellerde tatil yaptıkları biliniyor. Bu duruma da ihlaszedeler isyanla karşılık vermektedir. Çok büyük bir rakamda borcu bulunan İhlas Holding’in bu yaklaşımı ise çoğu kişi tarafından tepki çekmektedir.

Merhum Enver Ören’in oğlu Mücahit Ören’in de var olan borcuna karşı tatillerde fotoğraflar paylaşması da çoğu kişi tarafından tepkiyle karşılanmaktadır. Bir çok mağdurun ölmesi sonucunda da vasileri var olan alacaklarını istemektedir.

2022 Yılında İhlas Finans ödemesi olacak mı?

İhlas Finans’a parasını kaptıran mağdurların dört gözle haber beklemektedir. İhlas Holding’in yaptığı kar açıklamaları, ödemelerini yapacağı yönünde olumlu karşılanmaktadır. Çünkü İhlas Holding para kazanırsa ödemeleri yapacaktır. İhlas Holding’in de batması durumunda ise Tmsf’ye devrolan şirket sonucunda ödemeleri devlet üstlenir. Çoğu kişi yine sosyal medyadan İhlas Holding’e niye kayyum atanmıyor yada İhlas Holding neden Tmsf’ye devredilmiyor? diye sorular yöneltmektedir. Bu durumun yine Holding’in iflası söz konusu olduğunda olabileceğini de belirtelim. İhlas finans ödemeleri 2022 yılı hakkında henüz netlik kazanmış bir bilgi yoktur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir