İşkur Profil Oluşturma Nasıl Yapılır?

İnternet üzerinden İşkur profil oluşturma adımlarını öğrenmek istiyorsanız İşkur’un resmi sitesinden hemen profilinizi oluşturabilirsiniz.

İşkur, Türkiye’de iş arayan ve işverenleri buluşturan bir devlet kurumu olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Kurulduğu günden beridir kesintisiz olarak hizmet vermeyi sürdüren İşkur pek çok vatandaşımızı iş sahibi yapmıştır. Öğrenciden ev hanımına kadar pek çok farklı kategoride iş arayan işverenleri, çalışmak isteyen kişiyle buluşturan İşkur, Türkiye’nin her yerinde çalışmalarını sürdürmektedir. İş arayan kişileri değil, iş vermek isteyen ve nitelikli eleman arayan şirketlere de yardımcı olan İşkur, eleman arayan firma ve kişiler için de büyük bir kolaylık sağlamaktadır. İş arayan kişiler öncelikle İşkur profil oluşturma aşamasını tamamlamak zorundadır. Eğer daha öncesinde İşkur resmi sitesinde kayıtlı bir profiliniz yoksa yeni profil oluşturmanız gerekmektedir. Eğer ki İşkur’da profiliniz eskiyse ve istediğiniz işlere online başvuru yaparken hata alıyorsanız bu durumda profilinizi güncellemeniz gerekmektedir. Aşağıda yer alan bilgilere göz atarak siz de İşkur sitesinde, yeni profilinizi oluşturabilir veya var olan bilgilerinizi ve iş geçmişinizi yenileyebilirsiniz.

 

İŞKUR Profili Nasıl Oluşturulur?

İşkur profil oluşturma işlemlerini tamamlamak için siz de İşkur merkezine gidebilir veya İşkur resmi sitesi üzerinden profilinizi hemen online olarak oluşturabilirsiniz. İşkur’a kayıt yaptırarak meslek ve tercihlere göre iş ilanlarına göz atarak online başvurunuzu yapabilir ve İşkur aracılığıyla yeni işinizi hemen bulabilirsiniz. İşkur profil oluşturma adımları:

  • İşkur profili oluşturmak için İşkur resmi sitesine giriş yapınız. (https://www.iskur.gov.tr/)
  • Sağ üst köşede “İnternet Şubesi” yazan menüye tıklayınız.
  • “İş Arayan” kısmından “Üye Ol” menüsüne tıklayın.
  • Üyelik Sözleşmesini okuduktan sonra “Onaylıyorum” butonuna tıklayarak devam edin.
  • Karşınıza çıkan sayfada kişisel bilgilerinizi doldurmanız gereken alanlar gözükecek. Bu alanda T.C. kimlik numaranız, adınız soyadınız, doğum tarihi ve güvenlik kodu gibi bilgileri doldurduktan sonra sayfanın alt köşesinde yer alan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereği uyarısını onaylayınız ve “İleri” butonuna tıklayınız.
  • Devam ettikten sonra yeni açılacak sayfada iş ilanlarına göz atabilir, Özgeçmişinizi düzenleyebilir, iş ilanlarına başvuru yapabilirsiniz.

 

İşkur Profil Statüsü Aktifleştirme

İşkur profilinizi oluşturduktan sonra statüsünü aktifleştirmeniz gerekmektedir. Bunun için:

  • İşkur statü aktifleştirmek için İşkur sitesine giriş yapınız.
  • Özgeçmiş sayfasına geliniz.
  • Menüde yer alan “İş Arama/Kayıt Durumu (Aktif/Pasif) menüsüne tıklayınız.
  • Mevcut iş arama statüsü “Pasif” ise İş Arama / Kayıt Durumunu Aktif et butonuna tıklayarak iş arama statünüzü aktifleştiriniz.

Statünüzü aktifleştirdikten sonra özgeçmişinizde daha öncesine hangi işlerde çalıştığınızı doğru bir şekilde ekleyin. Özgeçmiş sayfasına gelerek İş Tercihlerinizden hangi illerde çalışmak istediğinizi ekleyebilir ve meslek bilgilerinizi doldurabilirsiniz. Örneğin güvenlik işi arıyor ve iş ilanları arasında güvenlik iş ilanına başvuru yapacaksanız, Özgeçmişim -> Meslek Bilgileri kısmından Meslek alanında “Güvenlik” eklemeniz gerekmektedir. Bunu eklemezseniz online İşkur iş başvurusu yapamazsınız. Online İşkur iş başvurusunun yanı sıra ilinizde bulunan İşkur merkezine giderek iş başvurusu için İşkur danışmanınızdan yardım alabilirsiniz. Siz de bu sayfamızda yer alan bilgiler ile İşkur profil oluşturma işlemlerini tamamlayabilir, güncel İşkur iş ilanlarına hemen göz atabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir