Mirasa İpotek Konulur Mu

featured

Bir çok kişi mirasa ipotek konulur mu diye merak etmektedir. Bu konuda sorunun cevabına ulaşabilirsiniz.

 

Mirasa ipotek konulur mu? Vefat etmiş kişinin birinci dereceden olan yakınları, mirasçı kişiler olarak kabul edilmektedir. Ölen kişi geride bıraktığı mal varlıkları ise miras olarak bilinmektedir. Kişinin ölümü gerçekleştikten sonra, geride bırakılan miraslar yasal olarak birinci dereceden yakınlarına paylaştırılır. Miras hakkında en çok merak edilen konulardan birisi ise, mirasa ipotek yada haciz işleminin konulup konulamayacağı hakkındadır. Merak eden kişiler için bu sayfayı hazırladık.

Mirasa Haciz Konur Mu?

Kişinin ölümü gerçekleştikten sonra tüm mal varlığı mirasçı olarak gözüken kişilere verilir. Kişinin yaşamı sırasında herhangi bir borç durumu olması halinde, ölmesi sonrasında yasal olarak haciz ve ipotek işlemi yapılabiliyor. Yine mirasın pay edilmesi sırasında mirasın bir kısmına yada tamamına haciz işlemi de söz konusu olabilir.

Mirasa Tedbir Koydurmak

Bu başlıkta yer alan hukuki uygulamanın amacı ise yasal olarak alacaklı olan kişinin korunması içindir. Alacaklı olan kişiler tarafından miras bırakılmış kişilerin paylarına da haciz/ipotek işlemiyle birlikte mahkeme kararıyla tedbir koyulabilir. Yine borçlu kişi vefat etmeden önce de ipotek konulması yasal haktır. Yine bu işlemler yasal olarak yürütülmektedir.

Miras Hissesine Haciz ve İpotek

Taksim edilmemiş olan miras hissesinin hacizi yada ipotek işlemi yapılabilmesi için uygulanacak olan haciz kararını icra müdürlükleri vermektedir. İcra Müdürlükleri haciz yada ipoteğe konu olacak olan malları, hepsine yada belli bir tutarına yapabileceği gibi; tüm miras bedelinin satılması ile birlikte borçlu tutarını aldıktan sonra kalan tutarı da mirasçılara bölüştürme hakkı da vardır. Miras işlemlerinde yapılabilecek haciz yada ipotek işlemleri yasal çerçevede devlet tarafından yürütülmektedir. Bu konumuzda mirasa ipotek konulur mu diye merak edenler için hazırladık.

Ayrıca ipotekli ev satılır mı? konumuza da göz atabilir, kredili evin satışı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir