Payoneer Hesap Açma Rehberi

Payoneer hesap açma işlemlerinin nasıl yapıldığını, Türkiye hesap açma işlemini ve Payoneer komisyon oranları gibi tüm bilgileri bu sayfadan öğrenebilirsiniz.

Payoneer hesap açma isteyen Türkiye’deki kullanıcılar için, bu sayfamızda Payoneer üzerinden hesap açma işlemlerinin nasıl yapıldığını adım adım açıkladık. Payoneer hesabı nasıl açılır sorusunun yanıtını, internet üzerinden iş yaparak ödeme almak isteyen pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Bu sayfamızda Payoneer’in ne olduğunu, güvenilir olup olmadığını ve Payoneer hakkında tüm merak edilenleri hazırladık.

 

Payoneer nedir?

Payoneer, Amerika merkezli bir ödeme hizmetleri kuruluşudur. Türkiye’deki Papara tarzında çalışan ancak sadece güvenilir firmalardan ödeme alan bir kuruluştur. Payoneer’e kendi bireysel banka hesabınızdan para göndermek mümkün değildir. Özellikle Amazon ödemeleri, Adsense ödemeleri için Türkiye’de Payoneer sıkça kullanılmaktadır. Payoneer Paypal adlı Türkiye’de yasaklanan firmaya benzer şekilde çalışma yürütmektedir. Dünya’nın her yerinde geçerli olması ve büyük firmaların Payoneer ile anlaşması sonrasında oldukça büyük bir popülerlik kazanmıştır. Payoneer’e güvenerek hesabınızı ve paranızı teslim edebilirsiniz.

 

Payoneer ne için kullanılır?

Payoneer, pek çok farklı alanda kullanıldığı gibi Türkiye’de en sık kullanım şekli Amazon dropshipping, Amazon FBA ile Amazon.com’da mağazası olan ve e-ticaret yaparak Amazon’dan ödeme almak isteyenler tarafından kullanılmaktadır. Ayrıca Adsense gibi reklam kuruluşu ödemeleri de Payoneer üzerinden alınabilmektedir. Payoneer, kullanım kolaylığından dolayı pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Türkiye’de hizmet veren bankalar gibi IBAN numarası, isim soyisim gibi bilgilere gerek olmadan sadece bir referans numarasıyla karşı tarafa para göndermek için kullanışlıdır.

 

payoneer hesap açma

Payoneer Hesap Açma Nasıl Yapılır

Payoneer, Türkiye’de de kullanılan bir internet üzerinden hizmet veren banka hesabıdır. Amerika merkezli olarak hizmet veren firma oldukça güvenilirdir. Payoneer hesap açma işlemi ise, oldukça kolay adımları tamamlayarak yapılabilir. Payoneer hesabı açmak istiyorsanız:

  1. Payoneer sitesinde yer alan Kayıt (Register) butonuna tıklayın.
  2. Chrome tarayıcınızdan sayfayı Türkçe’ye çevirmek için fareye sağ tıklayıp “Türkçe Diline Çevir” butonuna basın.
  3. Hangi iş için Payoneer hesabı açmak istediğinizi seçin. (Serbest çalışan, Çevrimiçi pazaryeri, Çevrimiçi satıcı, Diğer işler)
  4. Aylık işlem hacminizi seçin ve devam edin.
  5. Son adımda “Kayıt Ol” butonuna tıklayın ve Bireysel veya Şirket seçeneğini seçerek bilgilerinizi doldurun. Bu bilgileri doldururken ç, ğ, ı, ö, ş, ü gibi Türkçe karakter kullanmayın. Amerika merkezli olan bir şirket olduğundan dolayı İngilizce karakter kullanmanız gerekir.
  6. Adres kısmında oldukça kısa bir şekilde adresinizi girin.
  7. Karşınıza çıkan yeni sayfada 7 haneli olacak bir şifre belirleyin. Bu şifreyi belirlerken en az bir adet rakam ve en az bir adet harf olması gerekmektedir. Bunun nedeni ise, Payoneer hesabınızın şifresinin güçlü olması gerekmektedir.
  8. Sonraki adımda Payoneer sizden T.C. kimlik numarası gibi bilgiler isteyecek. Bu bilgileri girerek, resmi bir şirket üzerinde Payoneer hesap açma işlemi yaptığınız için, sizden güvenilir ve gerçek bir kişi olduğunuzu kanıtlanmanız istenmektedir. Sonrasında ileri butonuna tıklayın.
  9. Kayıt olma sayfasının son adımında ise hali hazırda var olan bir banka hesap bilgilerinizi sisteme kaydetmeniz gerekiyor. Bu bilgileri paylaşmanız herhangi bir güvenlik sorunu yaşatmaz. Banka ismi, hesap numarası, IBAN numarası gibi bilgileri girerek Payoneer sitesinde hesap açma işlemini tamamlamış olursunuz.

 

Payoneer ile para gönderme ve para alma

Payoneer hesabınızdan para göndermek istiyorsanız, karşı hesabın da Payoneer hesabı olması gerekmektedir. Para gönderecek kişi sizin referans numaranızı veya e mail adresinizi girerek para gönderme işlemi yapabilir. Para gönderme limiti ise en az 50, en fazla 25.000 dolar ile sınırlıdır. Payoneer hesaptan hesaba para gönderme işlemlerinde 10 kuruş para almaktadır. Bundan dolayı küçük miktarın veya büyük miktar olması fark etmeksizin uygun komisyon oranları ile para gönderebilirsiniz.

 

Payoneer para çekme

Payoneer hesabınızdan, Türkiye’de bulunan banka hesabınıza %1 civarında bir komisyon ücreti ödeyerek para çekimi yapabilirsiniz. Payoneer para çekmek için para çekeceğiniz hesabın sizin adınıza açılmış olması gerekmektedir.

 

Payoneer para çekme kaç gün sürüyor?

Payoneer para çekme işlemi genellikle 2 iş günü içerisinde tamamlanmaktadır. 2 iş günü içerisinde eğer banka hesabınıza para gelmediyse, bankanızla iletişime geçerek durum hakkında bilgi alabilirsiniz. Ayrıca bu süreçte Payoneer hesabınızı kontrol ederek paranın hesabınıza iade edilip edilmediğini de kontrol edebilirsiniz.

 

Payoneer para çekme hangi banka?

Payoneer’den kendi banka hesabınıza para çekmek için tüm bankaları kullanabilirsiniz. TEB, Akbank, Yapı Kredi, İş Bankası, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Denizbank, Garanti ve diğer bankaları kullanabilirsiniz.

 

Payoneer ne kadar para kesiyor?

Payoneer hesabınızdan Türkiye banka hesabınıza para çekmek için, gönderilen tutarın %1 komisyon ücreti kesmektedir.

 

İlginizi çekebilir: Payoneer anlaşmalı bankalar

 

Payoneer Çekilebilir Tutar İzin Verilen Minimumun Altındadır

Payoneer Çekilebilir Tutar İzin Verilen Minimumun Altındadır hatası, uyarıda da belirtildiği gibi minimum çekim tutarının altında bir çekim talebi vermenizden dolayıdır. Payoneer’den en az 40 dolar kendi hesabınıza çekim yapabilirsiniz.

 

Bu sayfamızda Payoneer hesap açma ile ilgili 2022 yılına ait güncel bilgileri hazırladık. Payoneer hesap açma ve sanal kart başvusu hakkında veya Payoneer ile ilgili merak ettiklerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizlere yazarak sorabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir