Twitter Hesap Silme - Kalıcı Olarak Twitter Silmek

Twitter hesap silme ve kapatma işlemini en kolay şekilde nasıl yapabileceğinizi bu sayfada açıkladık.

Twitter Hesap Silme - Kalıcı Olarak Twitter Silmek

Twitter hesap silme işleminin en kolay şekilde nasıl yapıldığını bu sayfada açıkladık. Twitter.com ve Twitter uygulaması; kişilerin görüş ve önerileri ve herhangi bir şey hakkında 280 karaktere kadar paylaşım yapabildiği bir sosyal medya platformu. Genel olarak haberler ve gündemle alakalı kullanılıyor olsa da; kişilerin birbirini takip edebildiği, canlı ve sesli konuşulabilen odaların açıldığı, mesaj gönderilebilen ve pek çok farklı özelliği olan bir sosyal medya platformudur.

Oldukça kullanışlı olmasından dolayı Twitter 2021 yılı verilerine göre hala en çok kullanılan sosyal medyaların başında gelmektedir. Kullanıcı sayısının ise 353 milyon olduğu bilinmektedir.

Eğer Twitter hesabını kalıcı olarak silmek istiyorsan, aşağıda yer alan adımları takip ederek hesabını çok kolay bir şekilde silebilirsin.

Dikkat: Aşağıda yer alan Twitter hesap silme adımlarını tamamladıktan sonra hesabına bir daha erişemeyebilirsin. Hesabını tamamen silmek için eminsen, hesap silme adımlarını takip edebilirsiniz.

Twitter Hesabı Nasıl Silinir?

Twitter uygulamasından veya aşağıda yer alan Twitter hesap silme linkini kullanarak hesabınızı kolaylıkla kalıcı olarak silebilirsiniz.

Bilgisayardan Twitter hesap silme

Twitter hesap silme linki: https://twitter.com/settings/accounts/confirm_deactivation

  1. İlk olarak yukarıda yer alan Twitter hesap silme linkini tarayıcıdan açın.
  2. Açılan sayfada Twitter hesabınıza giriş yapın.
  3. "Hesabı devre dışı bırakma" bölümüne giderek açılan yeni sayfada "Devre dışı bırak" butonuna tıklayın.
  4. Bilgilerinizi doğrulayarak devam edin.


Telefondan Twitter Hesap Silme

Twitter uygulamasından yani telefondan Twitter hesap kapatma için aşağıdaki adımları uygulayın.

  1. Telefonunuzdan Twitter uygulamasına giriş yapın.
  2. Profil resminize tıkladıktan sonra "Ayarlar ve Gizlilik" sayfasına gidin.
  3. Sonrasında "Hesabın" butonuna dokunun ve "Hesabınızı devre dışı bırak" seçeneğine dokunun.
  4. Uyarıyı okuduktan sonra "Devre dışı bırak" diyerek devam edin.
  5. Bu işlemden sonra hesabınızdan çıkış yapılacaktır. 30 gün içerisinde tekrardan Twitter hesabınıza giriş yapmazsanız, Twitter'da bulunan tüm bilgileriniz kalıcı olarak silinecek, Twitter hesabınız kapatılacaktır.

Android Mobil Uygulamasında Twitter Hesap Silme veya Dondurma

  • Android Twitter mobil uygulamasını açın.
  • Sol üst köşedeki profil fotoğrafına dokunulur.
  • Açılan menüden Ayarlar ve Gizlilik bölümü seçilir.
  • Hesap’a dokunulur ve hesap ayarları açılır.
  • Açılan bölümün en altındaki Hesabınızı Devre Dışı Bırakın yazısına dokunulur.
  • Çıkan bilgilerin onaylanması için en altta yer alan Devre Dışı Bırak seçeneğine dokunulur.
  • Hesaba ait şifre yazılır.
  • Devre Dışı Bırak butonuna dokunularak işlem tamamlanır.

İphone Twitter Hesap Silme ve Dondurma

  • iOS Twitter mobil uygulaması açılır.
  • Sol üst köşedeki profil fotoğrafına dokunulur.
  • Açılan menüden Ayarlar ve Gizlilik bölümü seçilir.
  • Hesap’a dokunulur ve hesap ayarları açılır.
  • Açılan bölümün en altındaki Hesabınızı Devre Dışı Bırakın yazısına dokunulur.
  • Çıkan bilgilerin onaylanması için en altta yer alan Devre Dışı Bırak seçeneğine dokunulur.
  • Hesaba ait şifre yazılır.
  • Devre Dışı Bırak butonuna dokunularak işlem tamamlanır.

30 gün geçtikten sonra hesabınız tamamen silinecek

Hesap silme işlemini onayladıktan sonra hesabınızda bulunan veriler 30 gün boyunca Twitter tarafından saklanacaktır. 30 gün içerisinde Twitter hesabınıza tekrardan giriş yapmazsanız, hesabınız otomatik olarak kalıcı olarak silinecektir. Eğer hesabınıza kullanıcı adı ve şifrenizle 30 gün içerisinde giriş yaparsanız, hesabınız için hesap silme başvurunuz iptal edilecektir. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra tekrardan hesabınızı silmek isterseniz, 30 gün beklemeniz gerekecektir.

Twitter Hesap Silme ve Twitter Hesap Dondurma Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Twitter kullanıcılarının hesaplarını direkt olarak silmesine izin vermemekte ve öncelikle hesaplarını devre dışı bırakmalarını istemektedir. Bu işlemi izleyen 30 gün içerisinde kullanıcı yeniden giriş yaparak hesabını aktive edebilir.

30 gün içerisinde giriş yapmadan aynı e-posta ve kullanıcı adıyla yeni hesap açılamaz. Bunun için önceki hesabın tamamen silinmesi beklenmelidir. Twitter hesabı tamamen silindiğinde paylaşılan tüm görseller, yazılar ve diğer kullanıcılar ile girilen etkileşimler kalıcı olarak silinir. Bir kere silinen hesabın bir daha geri alınması mümkün değildir. Bu nedenle 30 günlük süre iyi değerlendirilmelidir. Hesabı silmek ancak paylaşımları kaybetmemek isteniliyorsa Ayarlar menüsünde yer alan “Verilerinin Bir Arşivini İndir” bölümünden hesapta daha önce yapılan paylaşımlar indirilebilir.
 

Twitter hesabı silindikten sonra hesap bilgileri Google ve diğer arama motorlarında görüntülenmeye devam edebilir. Kullanıcı yalnızca @username olarak geçen kullanıcı adını değiştirmek istiyorsa bunun için hesabını devre dışı bırakmaya gereksinimi yoktur. Bunun için gerekli düzenleme Ayarlar sayfasından yapılabilir. Geçerli kullanıcı adının ya da e-posta adresinin farklı bir Twitter hesabıyla kullanılabilmesi için bu hesap devre dışı bırakılmadan önce değiştirilmesi gerekir. Twitter verilerinin indirilmesi isteniliyorsa hesap devre dışı bırakılmadan önce istek ve indirme işlemi tamamlanmalıdır. Devre dışı bırakılan hesaplara veri indirme bağlantısının gönderilmesi mümkün değildir.

Twitter hesap silme işlemini sizin için bu sayfamızda ayrıntılı olarak açıkladık. Hesap silme veya dondurmayla alakalı daha fazla bilgi almak istiyorsanız aşağıda yorum bölümüne yazabilirsiniz.

İnstagram hesap silme

Pubg hesap silme

Tiktok hesap silme

Yorum yap:

Kapat