60 Ay Vadeli İhtiyaç Kredisi Yapılandırma 2019

Vatandaşlar düşük bütçeli istekleri için bankalara ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunuyor. Lakin, yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı vatandaş, kredi ödemelerinde oldukça zorlanıyor.  Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurumu (BDDK), yapmış olduğu düzenleme ile borcu olan vatandaşları sevindirdi. Ülkemizin en önemli finansal kuruluşu olan bankalardan ihtiyaç kredisi çeken ve geri ödemesinde zorluk yaşayan vatandaşlarımız, 60 aya uzatılan vadelerle rahata kavuşacak. 60 ay ihtiyaç kredisi yapılandırm ile ilgili tüm detaylara sayfamızdan ulaşabilirsiniz. İhtiyaç kredi borcu olan ve borcunu kapamakta zorlanan vatandaşlar için, kredi yapılandırma vadeleri 60 aya kadar uzatıldı. İşte, BDDK’nın vatandaşlarımızı sevindiren, ihtiyaç kredisi duyurusu.

60 Ay Vadeli İhtiyaç Kredisi
Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurumu 07/02/2019 tarihinde, ihtiyaç kredisi çekenleri sevindirecek bir bildiri yayımladı. BDDK; finansal kiralama, faktoring, finansman şirket kuruluşlarının yönetmeliklerinde bazı değişikliklere imza attı. Şirketlerin kuruluş ve faaliyet esaslarına ilişkin yönetmeliğe şu madde eklendi;
• Bu maddenin yürürlük tarihinden önce kullandırılan ve anapara ve/veya faiz ödemelerinin tahsili geciken ihtiyaç kredilerinin borç bakiyeleri, borçlu tarafından talep edilmesi durumunda en fazla 60 ay ile sınırlı olmak üzere yeniden yapılandırılabilir.
Daha öncesinde bankalardan 48 ay vadeli olarak kullandığınız kredi borcunuzu ödemekte güçlük çekiyorsanız siz de yapılandırmadan yararlanabilirsiniz. Daha önce Ziraat Bankası kredi kartı yapıladırma haberini sizlere sunmuştuk. Şimdi de tüm medyada yer alan bu haberi araştırarak sizler için detayları hazırladık.

Ziraat Bankası Kredi Borcu Yapılandırma (60 AY)
İhtiyaç kredisini ödemekte zorlanan kişiler için BDDK tarafından alınan karar doğrultusunda, kredi kullandığınız bankadan yada Ziraat Bankası’ndan yapılandırma için teklif alabilirsiniz. Tabi, yapılandırma bankanın insiyatifine olan bir durumdur ve “kesin onaylanacak” diye de birşey yoktur. 2019 yılı öncesinde kullanılan bireysel ihtiyaç kredisini yapılandırmak isteyen kişiler maaş bordrosu ve kimlik belgesiyle Ziraat Bankası şubesinden müşteri temsilcisinden yapılandırma başvurusunda bulunabilir. Eğer maaşınız kredi ödeme yüzdesini olumlu karşılıyorsa krediniz onaylanarak ihtiyaç krediniz 60 aya kadar vadeli olarak yeniden yapılandırılacaktır. Böylece kredinizin aylık taksitlerini düşürebilir ve bütçenizi zorlamadan 60 ay / 5 yıl vadeli olarak ödemenize devam edebilirsiniz.

Ziraat Bankası’nda ihtiyaç kredisi faiz oranları 15.02.2019 tarihinde %1,95 ve %1,80 arasında değişmektedir. Ayrıca kişiye özel olarak da kredi faiz oranları değişebilmektedir.

İhtiyaç kredisi borcu olan vatandaşlarımız, bu karar ile rahat bir nefes alabilecek. Borçlarını daha rahat ödeyebilmeleri için harekete geçen BDDK, sevindirici bir haber verdi. BDDK’nın duyuru yapmasına rağmen, 60 ay vadeli ihtiyaç kredisi yapılandırmaları için başvuruların ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Başvuruların ne zaman yapılacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Başvuruların yanı sıra yapılandırma faizleri de daha netleşmedi. Önümüzdeki günlerde faiz oranları ve başvuru tarihi bankalar tarafından belirlenecektir. Siz değerli okurlarımıza, kesinleşen faiz oranları ve başvuru tarihlerini sitemiz üzerinden duyuracağız. Ülkemizdeki her bankanın 60 ay ihtiyaç kredisi yapılandırmasına destek verip vermeyeceği merak konusu.

Başvuru tarihleri netleşince, hangi bankanın yapılandırmaya destek verdiğini de öğrenmiş olacağız. Yapılandırma ile ihtiyaç kredisi çeken vatandaşlarımız rahat bir nefes alacak ve düşük bütçeli taksitlerle kredilerini, 60 aya varan vadelerle kolayca ödeyebilecekler. 60 ay ihtiyaç kredisi yapılandırma 2021 ile ilgili resmi bir açıklama yapıldığı zaman, sitemizden duyuru yapacağız. Bankalara borcumu ödeyemedim diyenler, 60 ay vadeli yapılandırma ile büyük bir rahata kavuşuyor. Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurumu’nun yayımlamış olduğu taslağa ilişkin resmi bir açıklama geldiğinde paylaşmaya devam edeceğiz. Yapılandırma güncel faizlerini ve başvuru tarihlerini öğrenmek için lütfen, sitemizi takipte kalın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir