İhtiyaç Kredisi Hesaplama

Tüm bankalar ihtiyaç kredisi hesaplama aracı

İhtiyaç Kredisi Konut Kredisi Taşıt Kredisi Mevduat

İhtiyaç kredisi faiz oranları

30,000 TL 36 Ay vadeli ihtiyaç kredisi faiz oranları

Toplam Ödeme
50,069 TL
Faiz Oranı
%2.55
Faiz Oranı
%2.55
Aylık Taksit
1,386 TL
Toplam Ödeme
51,323 TL
Faiz Oranı
%2.69
Faiz Oranı
%2.69
Aylık Taksit
1,421 TL
Toplam Ödeme
50,874 TL
Faiz Oranı
%2.64
Faiz Oranı
%2.64
Aylık Taksit
1,409 TL
Toplam Ödeme
45,214 TL
Faiz Oranı
%1.99
Faiz Oranı
%1.99
Aylık Taksit
1,252 TL
Toplam Ödeme
52,683 TL
Faiz Oranı
%2.84
Faiz Oranı
%2.84
Aylık Taksit
1,459 TL
Toplam Ödeme
52,409 TL
Faiz Oranı
%2.81
Faiz Oranı
%2.81
Aylık Taksit
1,451 TL
Toplam Ödeme
53,232 TL
Faiz Oranı
%2.90
Faiz Oranı
%2.90
Aylık Taksit
1,474 TL
Toplam Ödeme
58,964 TL
Faiz Oranı
%3.51
Faiz Oranı
%3.51
Aylık Taksit
1,634 TL
Toplam Ödeme
61,292 TL
Faiz Oranı
%3.75
Faiz Oranı
%3.75
Aylık Taksit
1,698 TL
Toplam Ödeme
54,523 TL
Faiz Oranı
%3.04
Faiz Oranı
%3.04
Aylık Taksit
1,510 TL
Toplam Ödeme
63,560 TL
Faiz Oranı
%3.98
Faiz Oranı
%3.98
Aylık Taksit
1,761 TL

Bu sayfada yer alan ihtiyaç kredisi hesaplama hesaplama aracımızı kullanarak tüm bankaların güncel kredi faiz oranlarını karşılaştırabilir, tek listede onlarca bankanın faiz oranlarını görüntüleyebilirsiniz. Kredibankalar.com kredi hesaplama araçları diğer hesaplama sitelerine göre daha şeffaf bir şekilde bankaların faiz oranlarını karşılaştırmaktadır. Anlık olarak güncellenen faiz oranları sayesinde bankaların en güncel kredi faiz oranlarına ulaşabilir, onlarca bankayı tek bir sayfada karşılaştırarak kredi başvurusu yapabilirsiniz. Türkiye'de hizmet veren bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranlarını ihtiyaç kredisi hesaplama yaparak anlık olarak karşılaştırmak için, bu sayfamızda yer alan ihtiyaç kredisi hesaplama aracımızda yer alan tutar ve kredi vadesi seçimlerini yaptıktan sonra "Hesapla" butonuna tıklayınız. Ücretsiz kredi hesaplama aracımızı kullanarak siz de tüm bankaları online bir şekilde karşılaştırabilir, tek bir sayfada kredi faiz oranlarını görüntüleyerek en uygun ihtiyaç kredisi başvurusunu hemen gerçekleştirebilirsiniz.

Düğün, alışveriş, beyaz eşya alımı, ev tadilatı, eğitim, özel harcamalar ve pek çok farklı kalemde ihtiyacınız olan paraya kredi veren bankalardan ulaşabilirsiniz. Siz de en uygun faizli ihtiyaç kredisi hangi bankada diye merak ediyorsanız kredibankalar sitesi sizler için tüm bankaların faizlerini karşılaştırarak sıraladı. Aşağıda yer alan ihtiyaç kredisi faiz oranları listesi, bankaların resmi internet adreslerinden alınmış olup, faiz oranları anlık olarak piyasa koşullarına göre ve her kişinin kredi notuna göre değişebilir. Kredi başvurusu yapmadan önce güncel faiz oranını lütfen bankanızda kontrol ediniz.

Günümüzde acil nakit ihtiyaçlarımızı bankalardan kredi çekerek karşılıyoruz. Pek çok kişi kredi başvurusu yaparken genelde her zaman tercih ettiği bankayı kullanmaktadır, ancak bu durum maddi yönden zarar vermektedir. Kredi  başvurusu yapmadan önce ilk olarak kredi bankalar sitesinden faiz araştırması yapabilir, ne kadar kredi çekecekseniz o miktarda hesaplama yapabilir ve en uygun krediyi veren bankanın hangisi olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu süreçten sonra siz de dilediğiniz bankayı ziyaret ederek kredi başvurunuzu yapabilir ve daha yüksek faiz vermekten kurtulabilirsiniz.

İhtiyaç Kredisi Hesaplama Formülü

Kredi başvurusu yaparken kredi hesaplaması belli bir formüle göre hesaplanmaktadır. Aylık %1 faiz oranı ile 12 ay vadeli 1.000 TL kredi altığınızı varsayarsak; aylık taksitleriniz 89,98 TL olarak hesaplanacaktır. Krediyi aldıktan 1 ay sonraki taksit ödemenizde 100 TL'nin %1'i (Yıllık Faiz Oranı) yani 10 TL faiz borcunuz olacaktır. Yani ilk taksitte ödenecek 89,98 TL'nin 10 TL'si faiz tutarınızdır. Bu tutar içinde ayrıca 1,50 TL KKDF + 0,50 TL BSMV Kalan 7,88 TL ise toplam borcunuzdan düşülmektedir. İlk ödeme sonrasında ise 1.000 - 77,98 = 922,02 TL borcunuz kalacaktır. Kredi hesaplama formülünü aşağıya görsel olarak da ekledik.

Kredi hesaplama formülü
 

İhtiyaç Kredisi Vergi Oranları 2022

Yukarıda formülünü verdiğimiz ihtiyaç kredisi hesaplama formülünde ayrıca devlet tarafından alınan KKDV ve BSMV vergileri bulunmaktadır. İhtiyaç kredisi vergi oranları 2021 yılında kredi faiz oranının %15'i KKDF, %5'i (0,05) ise BSMV oranı olarak kredi maliyetine eklenmektedir. Bankadan kredi aldığınızda ya da kredi kartı borcunuzun tamamını ödediğinizde borcunuza yansıtılan faiz bedelinin %20'si BSMV + KKDF vergisi olarak hesaplanmaktadır. Mevduat faizi kazancınızda ise stopaj oranları 6 aya kadar vadeli hesaplarda faiz kazancı üzerinden %5, 1 yıla kadar vadeli hesaplarda %3 BSMV alınmaktadır.

 

İhtiyaç kredisi için kredi notu kaç olmalı?

Kredi başvurularında başvurunun değerlendirilmesi için en önemli araç kredi notudur. Kredi notu, farklı faktörlerin değerlendirilmesi sonucu oluşturulan ve Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından yönetilen bir sistemdir. Kredi notuna göre en riskli grupta olanlar 1 - 699 arasıdır ve bu kişilerin kredi başvuruları olumsuz değerlendirilir. En az riskli olan grup ise 1700 - 1900 arası olandır ve bu kişilerin başvuruları kolaylıkla onaylanır. Kredi çekmek için kredi notunuzun en az 1200 seviyesinde olması gerekmektedir. Daha detaylı bilgi almak istiyorsanız Kredi çekmek için kredi notu kaç olmalı sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

En Riskli

Orta Riskli

Az Riskli

İyi

Çok İyi

0-699

700-1099

1100-1499

1500-1699

1700-1900

  • 1- 699 puan aralığı: En düşük kredi notudur. Bu grupta yer alan kişilerin arası bankalarla oldukça kötü duruma düşmüş demektir. Ayrıca hiçbir şekilde bankalarda hesap açmayan, kredi kartı kullanmayan kişiler de bu grupta yer alırlar.
  • 700 - 1099 puan aralığı: Kredi alınması sadece kefil ya da ipotek gösterilerek mümkün olabilir.
  • 1100 - 1499 puan aralığı: Az risk gruba sahiptir. Büyük ihtimalle kredi başvurusu onaylanır. Ancak, kefil istenebilir.
  • 1500 - 1699 puan aralığı: Kredi alma ihtimali yüksek bir gruptur. Bankalar kefil talep etmeyecektir.
  • 1700 - 1900 puan aralığı: En rahat şekilde kredi alabilecek gruptur.

İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları Nedir?

Bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranları her bankaya göre değişiklik gösterir. Türkiye'de hizmet veren bankalar, ekonomik durumlar ve kendi öz kaynakları ile şirket hedeflemelerine göre her kredi için farklı faiz oranları belirlerler. Belli dönemlerde kredi faiz indirimi veya faiz arttırımı yapılabilir. Merkez Bankasının belirlemiş olduğu oranlara göre bankalar da kendi faiz oranını belirler. Merkez Bankası'nın açıkladığı alt ve üst faiz oranı sınırlarına göre faiz oranları belirlenirken bankalar serbesttir. Bireysel ihtiyaç kredisi faizleri, her banka ve kredi türüne göre değişiklik gösterir. Hatta bankaların mobil uygulaması ile şube kredi faizleri arasında bile fark olabilir. Kredibankaların uygun faiz oranı gösteren kredi hesaplamasını kullanabilir, ihtiyaç kredisi hesaplama aracı ile bankaların sunduğu en uygun ihtiyaç kredisi faiz oranını tercih edebilirsiniz. Bazı durumlarda bankalar kredi kampanyası yaparak "sıfır faizli, düşük faizli veya masrafsız" gibi kalemlerde ihtiyaç kredisi verebilir. Bu kampanyaları takip ederek daha düşük faiz oranlı ihtiyaç kredisi kullanabilirsiniz.

İhtiyaç Kredisi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

İhtiyaç kredisi hesaplama yapmak için öncelikle almak istediğiniz kredi tutarını belirlemeniz gerekmektedir. Bunun yanı sıra kredi vadesi de kredi kullanırken önem taşımaktadır. Bütçe planına göre ihtiyaç kredisi bulabilmek için, çekilecek kredi tutarı ve vadeyi belirledikten sonra hesaplama yapabilirsiniz. Bireysel ihtiyaç kredilerinde en yüksek vade 36 aydır. Çekilecek bireysel ihtiyaç kredisi en fazla 3 yıl vade ile ödenebilir. Kredi vadesi belirlerken aylık ödemelerinizin bütçenize göre kolay ödenmesi ve sizi zorlamayacak şekilde en kısa sürede krediyi bitirebilmeniz çok önemlidir. Kredinin vadesi uzadıkça, aylık taksit oranları düşük olsa da toplam borç daha fazla olacaktır. Kredi vadesini, bütçenizi zorlamayacak şekilde maksimum aylık ödeme tutarınıza göre belirlemenizde fayda olacaktır. Çekilecek kredi vadesi ve tutarı belirledikten sonra, faiz karşılaştırma işlemine geçebilirsiniz. Bu esnada kredi hesaplamasını bankaların internet sitesine tek tek girerek yapabileceğiniz gibi, KrediBankalar'dan da hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Hesaplamanızı Kredibankalar.com'dan yaparak tüm bankaların faizlerini anlık olarak karşılaştırabilirsiniz. Bu bilgilerin yanı sıra bireysel ihtiyaç kredisi hesaplama işlemi yaparken dosya masraflarının, kredinin toplam tutarının binde 5 olduğunu da aklınızda bulundurun. Bazı bankalar kredi özel kampanyalarına göre dosya masrafı tahsil etmeyebilir. Dosya masrafsız kredi, tamamen bankanın kredi prosedürüne bağlı bir durumdur. İhtiyaç kredisi hesaplama yaparken tüm bu bilgileri göz önünde bulundurarak bütçenize uygun krediyi bulabilirsiniz.

Tüketici Kredisi Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bireysel ihtiyaç kredisi hesaplama yaparak en uygun ve avantajlı faiz oranlı kredi seçeneğine ulaştıktan sonra, son adım başvuru adımı vardır. İhtiyaç kredi başvurusu yaparken başvuru sahibinden aranan şartlar ile kredinin koşulları, banka tarafından talep edilecek olan kredi belgeleri, imzalanması gereken belgelere dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu takip işlemi başvurunun boşa düşmemesi ve kredi kullanımı sırasında olumsuzluk yaşamamanız için önemlidir. İhtiyaç kredisi başvurusu için 18 yaşını tamamlamış olmanız gerekmektedir. 18 yaşının altında başruru yapanların başvuruları onaylanmayacaktır. Gelir belgenizin ve sigortanızın olmadığı durumlarda da başvurunuz onaylanmayacaktır. Kredi başvurusu yaparken dikkat edilmesi gereken önemli şeylerden birisi de kredi faiz oranıdır. Faiz oranı ne kadar yüksekse, toplam geri ödeme tutarınız da o kadar yüksek olacaktır. Faiz oranı ile birlikte dosya masrafı, sigorta masrafı, tahsis ücreti gibi ek ücretleri de kredinin toplam tutarına etki ettiğinden dolayı kredi maliyet oranını da dikkate alabilirsiniz. KrediBankalar'dan kredi hesaplama yaparak, en düşük faizli kredi veren bankaları karşılaştırabilir, en düşük faizli ihtiyaç kredisine online başvuru yapabilirsiniz.

Herkese Bireysel İhtiyaç Kredisi Çıkar Mı?

Bireysel ihtiyaç kredisi kullanabilmek için bankaların aradığı ilk şart 18 yaşını doldurmuş olmaktır. Diğer şartlardan birisi de gelir belgesidir. Eğer belgelenebilir bir gelir belgesine sahip değilseniz hiçbir bankadan bireysel ihtiyaç kredisi kullanamazsınız. Sigortanızın olması yanı sıra en az 3 ay sigortalı olarak (devamlı) çalışıyor olmanız da gerekmektedir. Bazı bankalar bu süreyi 6 aya kadar çıkarabilmektedir. Bu şartlardan sonra bankanın bakacağı bir diğer kriter kredi notudur. Findeks üzerinden bankaların ve bireysel kullanıcıların erişebildiği kredi notu kişiye özel olarak verilmektedir. Kredi notu hesaplanırken sizin geçmiş ödemeleriniz ve finansal geçmişiniz karşılaştırılmaktadır. Her banka kredi notu için minimum not beklentisi farklı olsa da, kredi notunuz ne kadar yüksekse kredi alabilme ihtimaliniz o kadar yükselecektir.

En Fazla Ne Kadar İhtiyaç Kredisi Çekilir?

Bankalardan alınabilecek kredi üst limiti her banka için değişiklik göstermektedir. Bankaların ihtiyaç kredisi üst limitlerine kredibankalar hesaplama araçlarından ulaşabilirsiniz. Bankaların kredi hesaplama sayfasına ulaşarak hem bankanın kredi üst limitine, hem de farklı vade hesaplaması ile faiz oranlarını öğrenebilirsiniz. Bireysel olarak çekilebilecek maksimum kredi miktarı gelirinize göre değişiklik göstermektedir. Bddk yasalarına göre, aylık taksit ödemesi, belgelenebilir hane gelirinin %50'sini geçmeyecek şekilde düzenlenecektir. Yani hane geliri örnek olarak 20.000 TL olması durumunda kredinin aylık ödemesi 10.000 TL'ye kadar kredi çekilebilir.

İhtiyaç Kredisi Nedir?

ihtiyaç kredisi, tüketicilerin kendi adına kullandıkları, maddi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kullanılan ipotekli ve ipoteksiz kredi türlerinin tümüne verilen genel isimdir. İhtiyaç kredisi, bireysel kredi veya tüketici kredisi isimleriyle de ifade edilebilir. İhtiyaç kredisi, eğitim, sağlık, yol, tatil, giyim, seyehat gibi bireysel harcamalarınız için kullanılan finansman aracıdır.

İhtiyaç Kredisi İçin Ne Gerekli?

İhtiyaç kredisi başvurusu sırasında gerekli olan kimlik bilgileri ve kişinin telefon numarasıdır. Kredi başvurusu esnasında doldurduğunuz formdaki numaranın sürekli olarak kullandığınız telefon numaranız olduğundan emin olun. Kredi kullandırımı sırasında banka doğrulama kodu olarak cep telefonunuza SMS ile kod gönderebilir. Kredi kullandırımı sırasında bu kodu ilgili yerlere doldurarak krediyi çekebilirsiniz.

İhtiyaç Kredisi Türleri Nelerdir?

İhtiyaç kredisi çeşitleri ipotekli ve ipoteksiz olmak üzere iki kola ayrılır. İpotekli ihtiyaç kredisi nedir? İpotekli ihtiyaç kredisi, bankaya teminat verilerek karşılığında tüketicilerin kullanabildiği kredi türüdür. Bankalar, özellikle yüksek kredi başvurularında kişilerden teminat isteyebilmektedir. (100.000 TL üzeri kredi için). İpoteksiz İhtiyaç Kredisi Nedir? İpoteksiz ihtiyaç kredisi bankaya herhangi bir teminat vermeden (ev, arsa, araba gibi) acil nakit ihtiyaçları karşılayabilmek adına kullanılan kredi türüdür. İpoteksiz İhtiyaç Kredisi Çeşitleri Nelerdir? İpoteksiz ihtiyaç kredisi çeşitleri şunlardır: Borç kapatma kredisi: Kredi ve kart borçlarını tek bir bankada toplamak için kullanılan kredi türüdür. Öğrenci kredisi: Eğitim ve okul masraflarını karşılamak amacıyla aile bireylerinin kullandığı krediye verilen genel isimdir. Düğün (Evlilik) Kredisi: Evlenmek isteyen çiftlerin düğün ve diğer evlilik masraflarını karşılayabildikleri bireysel ihtiyaç kredisi çeşididir. Bayram Kredisi: Bayram dönemlerinde artan maddi masrafları karşılamak amacıyla bankaların tüketicilere verdiği kredidir. Alışveriş Kredisi: Alışveriş yapıldığı mağazadan doğrudan veya bankada kullanılabilen kredi türüdür. Sağlık Kredisi: Sağlık giderlerini karşılamak amacıyla bankayla anlaşmalı özel hastaneden direkt veya bankada kullanılabilen krediye verilen isimdir. Tatil Kredisi: Özellikle yaz aylarında talebi artan tatil kredisi, bankaların tatile gitmek isteyen kişilere verdiği ihtiyaç kredisidir. Bedelli Askerlik Kredisi: Bedelli askerliğin devamlı olması ile birlikte askerliğini bedelli olarak yapmak isteyenlere bankaların verdiği askerlik kredisidir.

İhtiyaç Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kredibankalar.com ihtiyaç kredisi karşılaştırma sayfasından Banka şubesinden ATM'den Bankaların çağrı merkezi veya internet şubesinden. Bankalar, şubelere göre online kredi başvurularında kredi faiz oranlarını daha uygun verebilmektedir. Anında kredi kullanabilmek için başvuru yapılan bankada aktif hesabınızın olması ile birlikte kredi başvurusu onaylandığında anında hesabınıza kredi tutarını aktarabilirsiniz. İhtiyaç kredisi başvurusu talebiniz olduğunda bankanın ilgili şubesi gerekli görmesi durumunda kefil de talep edebilmektedir. Kefil istemek veya istememek krediyi verecek şubenin insiyatifine kalmış bir durumdur. Ayrıca bankalar ihtiyaç kredisi kullanımı sırasında sizden hayat sigortası da yaptırmanızı isteyebilir. Hayat sigortası yaptırmak Bddk kurallarınca zorunlu bir uygulama olmasa da, bankalar kendilerini güvenceye almak için verdikleri krediye karşılık hayat sigortası yaptırmayı zorunlu kılarlar.

Bireysel İhtiyaç Kredisini İptal Etme Hakkı Var Mı?

İhtiyaç kredisi kullandıktan sonra vazgeçerek krediyi iptal etmek istiyorsanız cayma hakkından yararlanabilirsiniz. Kredi cayma hakkı, sözleşmesi imzalanan ve işleme konulan kredi taleplerinin iptal edilebilmesi için yasal bir haktır. Cayma hakkından yararlanmak için sözleşmeyi imzaladıktan sonra size tanınan 14 günlük bir süre vardır. 14 gün içerisinde bu hakkı kullanarak herhangi bir masraf ödemeden krediyi iptal edebilirsiniz. Cayma hakkı kullanıldıktan sonra 30 gün içerisinde alınan anapara ve o güne kadar işleyen faizin bankaya ödenmesi gerekmektedir. 14 günlük süre geçmesine rağmen krediyi iptal etmek istiyorsanız borcun kalan tutarını ödeyerek krediyi kapatabilirsiniz. Ancak bu gibi bir durumda erken kapama cezası ödemek zorunda kalabilirsiniz.

İhtiyaç Kredisi Nasıl Kapatılır?

İhtiyaç kredinizi vadesi bitmeden önce tamamen kapatmak istiyorsanız bankanızın mobil şubesinden veya direkt olarak banka şubesine giderek kredinizi kapatabilirsiniz. Krediyi vadeden önce kapatırsanız konut kredilerinin aksine ihtiyaç kredilerinde erken kapama cezası olmadığından dolayı kredinizi vade öncesi kapatarak yüksek faiz ödemekten kurtulabilirsiniz.

Faizsiz İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar

Acil nakit ihtiyaçlarınızı karşılamak için katılım bankalarından da tüketici kredisi kullanabilirsiniz. Faizsiz ihtiyaç kredisi veren bankalar ise Türkiye Finans, Kuveyt Türk, Albaraka Türk, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve Ziraat Katılım bankalarıdır. Katılım bankalarının çoğu faizsiz ihtiyaç kredisini direkt olarak müşteriye vermiyor. İhtiyaca göre olarak verilen bu kredide anlaşmalı iş yerinde yapılan alışverişlere veya fatura ibrazına karşılık kredi kullandırılıyor. Faizsiz ihtiyaç kredileri kar payı oranlarına göre hesaplanmaktadır. Ayrıca bazı özel bankalar dönemsel olarak faizsiz tüketici kredisi vermektedir. 5 bin TL, 10 bin TL gibi miktarlarda verilen faizsiz ihtiyaç kredisi veren bankalar müşteri kitlesini arttırmak için bazı dönemlerde kampanyalar düzenlemektedir. Bu kampanyalara ulaşmak için Kredibankalar'ın ihtiyaç kredisi sayfalarını takip edebilirsiniz.

İhtiyaç Kredisi Çekerken Kefil İstenir Mi?

İhtiyaç kredisi kullanırken kefil, sadece bankaların talep etmesi durumunda kullanılabilir. Geçmiş yıllarda kredi notu sisteminin olmamasından dolayı krediye karşılık olarak bir veya 2 memur kefil olarak talep edilebiliyordu. Ancak artık gelişmiş teknolojiler sayesinde kredi notu sorgulaması ile kişilerin tüm finans geçmişi görüntülenmekte. Bundan dolayı kefil artık çok nadir olarak istenebilmektedir. Eğer banka kredi notunuzdan emin olmaması durumunda kefil isteyebilir. Krediye karşılık olarak gösterilecek kefil de kredi çekme şartlarını taşıyor olması gerekir.

Anında İhtiyaç Kredisini Hangi Bankalar Veriyor?

Tüketicilere anında ihtiyaç kredisi veren bankalar, genellikle kredi notu yüksek olan kişilere anında kredi onayı vermektedir. Anında kredi ürünü genellikle bankanın kendi müşterisine sunduğu bir üründür. Bankalar müşterilerine anında kredi onayı adı altında hazır kredi vermektedir. Banka, müşteri ile ilgili genel bilgilere sahip olduğunda müşterilerine "hazır kredi" kullandırabilir. Hazır kredi yani anında kredi başvurusu yapıldığında evrak ve belge gerekmeden kredi tutarı hesabınıza aktarılır.

En Uygun İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar

En düşük faizli ihtiyaç kredisi faiz oranları dönemsel olarak değişmektedir. En uygun ihtiyaç kredisi başvurusu yapmak için KrediBankalar'ın hesaplama araçları ile bankaları karşılaştırabilir, en güncel faiz oranlarını anında öğrenebilirsiniz.

Bireysel Tüketici Kredisi Şartları ve İstenilen Belgeler Nelerdir?

İhtiyaç kredisi başvurusu esnasında bankaların istediği ilk şart 18 yaşını doldurmuş olmaktır. Belgelenebilir bir gelire sahip olmak, sigortalı çalışan olmak ve kredi notunun risksiz seviyede olması aranan diğer şartlar arasında yer almaktadır. Krediniz ön onaydan geçtikten sonra bankaya belge sunma aşaması gelmektedir. Bankalardan ihtiyaç kredisi kullanmanız için şu belgeleri hazırlamanız gerekmektedir: Kimlik Belgesi: Nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport olabilir. İkamet Adresi Belgesi: E-devlet üzerinden alınabilen ikametgah belgesi veya başvuru sahibi adına düzenlenen herhangi bir fatura. Gelir Belgesi: Çalışan kişilerin maaş bordrosu ya da imzalı maaş yazısı, serbest meslek sahipleri için ticaret sicil gazetesi, vergi levhası veya bilanço belgeleri, çiftçiler için arazi belgesi, çiftçilik belgesi ve müstahsiz makbuzu, emekliler için emekli maaşı cüzdanı gerekmektedir. Kira geliri veya ek gelir sahipleri belgelenebilir gelirlerini kredi başvurusu esnasında bankaya sunabilir.

Kredi Notu Kaç Olmalı?

Bankalara ihtiyaç kredisi başvurusu yaptığımızda en önemli kriter kredi notudur. Her banka için kredi notu değerlendirme minimum seviyesi farklı olsa da, genellikle 1100 üzeri kredi notu "iyi" seviye olarak adlandırılır. 1100'den 1900'e kadar olan not aralığında kredi notunuz ne kadar yüksekse kredi başvurunuzun onaylanma ihtimali o kadar artar. 1- 699 puan aralığı: En düşük kredi notudur. Bu grupta yer alan kişilerin arası bankalarla oldukça kötü duruma düşmüş demektir. Ayrıca hiçbir şekilde bankalarda hesap açmayan, kredi kartı kullanmayan kişiler de bu grupta yer alırlar. 700 - 1099 puan aralığı: Kredi alınması sadece kefil ya da ipotek gösterilerek mümkün olabilir. 1100 - 1499 puan aralığı: Az risk gruba sahiptir. Büyük ihtimalle kredi başvurusu onaylanır. Ancak, kefil istenebilir. 1500 - 1699 puan aralığı: Kredi alma ihtimali yüksek bir gruptur. Bankalar kefil talep etmeyecektir. 1700 - 1900 puan aralığı: En rahat şekilde kredi alabilecek gruptur.

Sicili Bozuk Olana İhtiyaç Kredisi

Birçok banka sicili bozuk olanlara ihtiyaç kredisi verebilir. Kredi notu 1100 altında olan sicili bozuk kişiler de ihtiyaç kredisi kullanabilir. Ancak geçmiş kredi ödemesinde avukatlık olarak sicili tamamen kötü olan kişilere hiçbir banka kredi vermeyecektir. Kredi notunuzun düşük olması, sicilinizin kötü olduğu anlamı taşımaz. Yani bir banka kredi başvurusunda kişinin kredi notunun yanı sıra geçmiş kredi ve kredi kartı borç ödemelerine de bakacaktır.

İhtiyaç Kredisi Faizleri Ne Zaman Düşer?

Güncel piyasa koşullarına bağlı olarak kredi faiz oranlarında değişiklik olmaktadır. Piyasa koşullarının yanı sıra her bankanın kendi çalışma prosedürüne göre faiz oranlarında değişiklik olmaktadır. Bankaların telaffuz etmiş olduğu faiz oranı, genellikle nominal faiz oranlarıdır. Nominal faiz oranı ise enflasyn oranına reel faiz oranı eklenerek hesaplanmaktadır. Örnek olarak mevduat faiz oranı %20, enflasyon oranı ise %15 ise aslında reel faiz oranı %5 olarak hesaplanmaktadır.

İhtiyaç Kredisi En Fazla Vade Sayısı Nedir?

Bireysel ihtiyaç kredisinde en fazla taksit sayısı 36 aydır.

Kredi Çekmek İçin En Az Kaç Ay Sigortalı Olmak Gerekir?

Bankalar, ihtiyaç kredilerinde krediyi kullanacak kişinin en az 3 ay sigortalı çalışan olmasını ister. Kredi başvurunuzun kolay onaylanmasının birinci şartı düzenli çalışan yani gelir sahibi olmanızdır. Bankalar gelir sahibi olmayan bir kişiye kredi vermezler. Kredi başvurunuzun daha kolay onaylanması için işe başladıktan en az 3 ay sonra kredi başvurusu yapınız.