İng Bank Taşıt Kredisi Rehin Kaldırma

featured

İNG Bank taşıt kredisi rehin kaldırma işlemini bu sayfada yer alan bilgiler ile yapabilirsiniz. Siz de araç kredinizin taksiti bittikten sonra hemen üzerindeki rehini kaldırabilirsiniz.

 

İkinci el ya da sıfır araç almak isteyen bir çok kişi, maddi imkansızlıklardan dolayı bankalardan taşıt kredisi kullanabilmektedir. Araç kredileri genellikle 5 yaşına kadar araçlara verilmekle birlikte, bazı bankalar bunu 10 yaşına kadar araçlar ile sınırlamaktadır. Bilindiği gibi taşıt kredisi kullanılan aracın üzerine rehin konulur ve bankadan habersiz olarak rehinli araç satılamaz. Siz de krediniz bittikten sonra İng Bank taşıt kredisi rehin kaldırma işlemi nasıl yapılır diye merak ediyorsanız aşağıda yer alan bilgileri inceleyebilirsiniz.

ING BANK TAŞIT KREDİSİ REHİN KALDIRMA

Taşıt kredileri, alınacak aracın kasko değerinin %70’ine kadar çıkmaktadır. Yani 100 bin tl kasko değeri olan bir arabaya bankalar en fazla 70 bin tl araç kredisi verebilmektedir. Bankalar, taşıt ve konut kredilerinde rehin işlemi uygulamaktadır. Bunu da krediyi güvene almak için yapmaktadırlar. Yani araç kredisi borcu olan kişi krediyi geri ödemediği durumlarda banka araca el koyup satışa çıkarma hakkına sahip olacaktır. Bankalar birer ticaret merkezi olduğundan dolayı bu işlemi uygulasa da, hiçbir banka kredili araca el koymak istemez. Yani bu işlemi “son çare” olarak görürler. Eğer kişi taşıt kredisini ödememekte ısrarcıysa bu durumda İng Bank kredi yapılandırma teklifi yapılır, eğer yine kredinin ödenmemesi söz konusu olduğunda bu defa araca el konularak satılabilir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için kredi ödemelerini bütçe planlamasına göre ayarlamanız yararınıza olacaktır.

Geçtiğimiz yıllarda araç kredilerinde rehin işlemi bankaların Trafik Tescil Şubesine elle yazı iletmeleri sonucunda yapılmaktaydı. Eğer rehinin hemen kaldırılmasını isteyen bir müşteri varsa, banka şubesine giderek ilgili belgeleri aldıktan sonra birr notere gider ve iptal ederdi. E-devlet üzerinde e-rehin sistemi 2017 yılından sonra sisteme girdikten sonra, artık rehin işlemleri online ortamda dakikalar içerisinde kaldırılabilmektedir. E rehin sistemine girdikten sonra siz de İng Bank araç kredisi rehin kaldırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için kredi ödemeniz bittikten sonra kredi kullandığınız şubeye de başvuru yapabilir ve rehinin kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Eski sistemle rehin kaldırmak isteyen kişiler, banka şubesinden rehin kaldırma yazısı alarak notere bunu onaylatmalısınız. Eğer aracı bayiden aldıysanız bayiden alacağınız yazıyı il emniyet trafik şube müdürlüğü’ne iletebilir ve aracınızın üzerindeki rehini kaldırabilirsiniz.

İLGİLİ: İng Bank müşteri hizmetleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir