Ing Bank Turuncu Hesap Açma ve Özellikleri 2021

featured

İçindekiler

İNG Bank e turuncu hesap açma ve e turuncu hesap özellikleri, faiz oranları, hesaplama gibi bilgilere bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

 

“Vade derdi yok” diyorsunuz. Peki, ben nasıl kazanıyorum?

Turuncu Hesap ailesindeki tüm ürünlerin faiz oranları gecelik olarak işletilir ve kazanılan faiz günlük olarak hesabınıza yansıtılır. Ana para ve faiz her gün birlikte değerlendiği için diğer vadeli mevduat hesaplarına göre avantajlıdır. Hoş geldin faizi süresi bittikten sonra hesabınızdaki bakiyeye göre avantajlı faiz oranlarından yararlanırsınız. Faiz oranlarını buradan görebilirsiniz. Faiz oranı toplam bakiye büyüklüğüne göre hesaplanır. Örneğin: 65.000 TL’lik ve 40.000 TL’lik iki e-Turuncu veya Turuncu Hesap’ınız varsa toplam bakiye olan 105.000 TL’ye göre 75.000-150.000 TL dilimindeki faiz oranı ile kazanır.

 

e-Turuncu Hesap ve Turuncu Hesap arasındaki farkı açıklar mısınız?

e-Turuncu Hesap #BenDijitalim diyenler için. Hesabınızı internetten veya mobilden açar, işlemlerinizi sadece dijital kanallardan (İnternet Şubesi, ING Mobil, ATM) yaparsınız. Şube kullanmadığınız için maliyetlerimiz düşer, biz de bunu yüksek faiz oranları olarak sizinle paylaşırız. Turuncu Hesap ise şubeden vazgeçemeyenler için. Hesabınızı şubelerimizden açar, işlemlerinizi ister dijital kanallardan, ister şubelerimizden yaparsınız.

Ekstralı Faiz’den nasıl yararlanabilirim?

Ekstralı Faiz Oranları ile kazanmak için, e-Turuncu TL Hesap bakiyenize denk gelen tutarda* Vadesiz TL hesabınızda para bulundurabilir veya Turuncu Ekstra programı kapsamında aylık harcamalarınızın en az 1.000 TL’sini Turuncu Ekstra Kart’ınız ile yapabilirsiniz.

* e-Turuncu TL Hesap toplam bakiyeniz 5.000 TL altında ise, en az 1.000 TL, 5.000-10.000 TL arasında ise en az 1.500 TL, 10.000-75.000 TL arasında ise en az 2.500 TL, 75.000-250.000 TL arasında ise en az 5.000 TL, 250.000-500.000 TL arasında ise en az 15.000 TL, 500.000 – 1.500.000 TL arasında ise 20.000 TL, 1.500.000 TL ve üzerinde ise 20.000 TL’lik tutarı gün sonunda vadesiz TL hesabınızda bulundurarak, bir sonraki gün Ekstralı Faiz Oranları ile kazanabilirsiniz.

Hoş geldin sürem dolduktan sonra Turuncu Hesap’ımdaki birikimlerim hangi faiz oranından değerlenecek?

Hoş Geldin Faizi süreniz dolduysa bile Ekstralı Faiz Oranları ile kazanmaya devam edebilirsiniz. Dilerseniz Vadesiz Hesap’ınızda (TL) gerekli bakiyeyi bulundurarak veya Turuncu Ekstra’lı olarak Ekstralı faiz oranları ile kazanabilirsiniz. Dilerseniz de hiçbir koşul olmaksızın, hesabınızda bulunan bakiyeye göre ilan edilen Standart Faiz Oranları ile birikim yapmaya devam edebilirsiniz.

Birikimli özelliği ile birlikte iki tane Turuncu Hesap açtırmıştım. Hangi faiz oranından yararlanacağım?

Faiz oranınız ING Turuncu Hesaplarınızın toplam bakiye büyüklüğüne göre hesaplanır. Hoş geldin dönemindeyseniz 1.500.000 TL’ye kadar olan bakiyeniz ilan edilen hoş geldin faizinden işlem görür. Hoş geldin dönemi sonrasında ise toplam bakiyenize göre ilan edilen avantajlı faizden yararlanırsınız. Örneğin hem 30.000 TL hem de 40.000 TL’lik iki Turuncu Hesap’ınız varsa toplam bakiyeniz olan 70.000 TL’ye göre 25bin-75bin TL dilimindeki faiz oranı ile faiz kazanırsınız. Toplam bakiyenizin 1.500.000 TL’yi aştığı durumlarda ise sadece aşan tutar daha düşük faiz oranına tabi olur.

ING Turuncu Hesap’a istediğim zaman para yatırabilir miyim?

ING Turuncu Hesap’ta vade derdi olmadığından elinize para ne zaman geçerse geçsin, dilediğiniz her gün hesabınıza para yatırabilirsiniz. Üstelik hafta içi 17:00 öncesi yatırdığınız tutara aynı gün faiz kazanmaya başlarsınız.

ING Turuncu Hesap’a istediğim kadar para yatırabilir miyim?

Evet, ING Turuncu Hesap’ınıza istediğiniz kadar para yatırabilirsiniz. Ancak, ING Turuncu Hesap’ın hoş geldin faizi ve avantajlı faizi 1.500.000 TL’nin altında kalan tutarlar için geçerlidir. Bakiyenin bu tutarın üstüne çıkması durumunda bakiyenin aşan kısmına daha düşük bir faiz oranı uygulanacaktır.

ING Turuncu Hesap faiz oranları ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın.

ING Turuncu Hesap’ıma hangi vadelerde otomatik ödeme talimatı verebilirim?

ING Vadesiz Mevduat Hesabı’nızdan veya ING Kredi Kart’larınızdan vereceğiniz aylık talimat vererek kolayca birikim yapabilirsiniz.

Turuncu Hesap’tan nasıl ve ne zaman para çekebilirim?

Vade derdi olmadığı için hesabınızdan istediğiniz zaman para çekebilirsiniz. Para çekmek için ATM’lerimizi veya şubelerimizi kullanabilirsiniz.

Turuncu Hesap’tan masraf alınır mı?

Turuncu Hesap’ta hesap işletim ücreti yoktur.

ING Turuncu Hesap’a nasıl para yatırabilirim?

Size en yakın şubemizden nakit olarak veya diğer hesaplarınızdan virman yaparak ING Turuncu Hesap’ınıza para yatırabilirsiniz. ING Turuncu Hesap’a EFT ve havale de yapabilirsiniz.

ING Turuncu Hesap üzerinden günlük bankacılık işlemlerimi gerçekleştirebilir miyim?

ING Turuncu Hesap birikim hesabı olarak tasarlanmıştır. Bu nedenle bu hesap üzerinden fatura ödemeleri, otomatik/düzenli ödeme talimatları gibi günlük bankacılık işlemlerinizi yapmanız mümkün değildir.

ING Turuncu Hesap’tan nasıl EFT/Havale yaparım?

Ayrı bir vadesiz hesaba ihtiyaç duymadan ING Turuncu Hesap üzerinden direkt olarak EFT/Havale yapabilirsiniz.

Şubelerden hafta içi mesai saatleri içinde, İnternet Şubesi ve Telefon Bankacılığı’ndan 7/24 işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

ING Turuncu Hesap üzerinden ileri tarihli EFT/Havale yapmak ve düzenli EFT/Havale talimatı vermek mümkün değildir.

Birden çok ING Turuncu Hesap’ım olması durumunda hesaplarım arasında bir fark olacak mı?

İlk ING Turuncu Hesap’ınız ana hesap, diğerleri ana hesaba bağlı alt hesaplar olarak açılmaktadır. Alt hesaplar ana hesabın özellikleri ile çalışmakta, müşterinin içinde bulunduğu döneme göre hoş geldin faizi veya avantajlı faiz oranını almaktadır. Ana ve alt hesapların toplam bakiyesinin 1.500.000 TL’yi aştığı durumlarda ise aşan tutar bankanın belirlediği daha düşük bir faiz oranından işlem görmektedir.

Otomatik birikim özelliği birden çok ING Turuncu Hesap’a tanımlanabilir mi?

Evet. Birden fazla ING Turuncu Hesap açıp, her birine ayrı ayrı otomatik birikim özelliği tanımlayabilirsiniz.

Kart borcumu ödeyemediğim durumda ne olur?

Kart borcunuzun tamamını veya kartınızın asgari ödeme tutarına ilave olarak belirlediğiniz birikim tutarını ödememeniz durumunda ING Turuncu Hesap’ınıza o dönem için aktarım gerçekleşmez, kredi kartınıza da herhangi bir faiz yansıtılmaz.

Kredi kartımdan ING Turuncu Hesabıma verdiğim talimat ne zaman gerçekleşecek?

Belirlediğiniz birikim tutarı kredi kartınızın ekstre kesim tarihinde kredi kartınıza yansıtılır. Son ödeme tarihinde toplam kart borcunuzu veya birikim tutarınızla harcamalarınızın minimum ödeme tutarını ödemeniz halinde, ilgili tutar ING Turuncu Hesap’ınıza aktarılır.

Vadesiz hesabımdan ING Turuncu Hesap’ıma verdiğim talimat ne zaman gerçekleşecek?

Belirlediğiniz birikim tutarı, aktarım tarihinde saat 17.00 sonrası vadesiz hesabınızdan Turuncu Hesap’ınıza geçer ve ertesi işgünü faiz almaya baslar.

Vadesiz hesabımda belirlediğim talimat için yeterli bakiye olmadığında ne olacak?

Düzenli ödeme için belirlediğiniz tutarın vadesiz hesabınızda olmaması durumunda aktarım o dönem için gerçekleşmez, bir sonraki dönem bakiye olduğu koşulda aktarım devam eder.

Eşim veya çocuğum adına da ING Turuncu Hesap’ta birikim yapabilir miyim?

Eşiniz, çocuğunuz veya bir başkası adına açılmış bir ING Turuncu Hesap’a kendi vadesiz hesabınızdan düzenli birikim talimatı verebilirsiniz.

ING Bonus Card’ınızdan vereceğiniz talimatlarda ise sadece kendi Turuncu Hesap’ınıza birikim yapabilirsiniz.

ING Turuncu Hesap’a nasıl otomatik ödeme yapabilirim?

ING Turuncu Hesap’ınıza bankamızdaki vadesiz hesabınızdan veya kredi kartınızdan vereceğiniz talimatla otomatik ödeme yapıp, biriktirmeye başlayabilirsiniz.

ING Turuncu Hesap birikim özelliği nedir?

ING Turuncu Hesap’ınıza vereceğiniz talimat ile düzenli olarak para yatırıp, farkında bile olmadan birikim yapabilirsiniz.

Ing Bank turuncu hesabı ilk defa açtıracak olanlar, hoş geldin faizinden yararlanabilirler. Hoş geldin faizi, ilk defa hesap açtıracak olan müşterilere, bankanın uyguladı yüksek faiz oranıdır. Açılan hesap çeşidine göre hoş geldin faizinin uygulanma süresi farklılık gösterebilmektedir. Örneğin: hoş geldin faizi, E-turuncu hesaba 365 gün uygulanırken; Turuncu hesaba 90 gün uygulanmaktadır. E- turuncu hesabınızı açtırdığınız gün siz de, yüksek faiz oranlarından yararlanmaya başlayabilirsiniz. E- turuncu hesapta faiz oranları, piyasadaki faiz oranlarına göre değişiklik gösterebilmektedir. Faiz, hesaba günlük olarak işlemektedir. E- turuncu hesabı açmak için de herhangi bir alt limit yoktur. Hesabınıza hafta içi 17:00’den önce para yatırdıysanız, aynı gün size faiz kazandırmaya başlayacaktır. Hoş geldin yani yüksek oranlı faiz belirli miktarlara kazar geçerlidir. 1.000.000 TL, 250.000 USD/EUR/GBP’ye kadar hoş geldin faizi uygulanır. Belirtilen tutarların üstüne düşük tutarlı faiz uygulanmaktadır. E- turuncu hesabınız ile atm’lerden para çekebilir, yatırabilir ve para transfer işlemleri (eft/ havale) yapabilirsiniz. E- turuncu hesabınız ile düzenli yada otomatik ödeme talimatı veremezsiniz. Şimdi ise özelliklerini öğrendiğiniz E-turuncu hesaba nasıl başvuru yapılacağını öğrenelim.

Mevcut paranız ya da maaşınız hesapta dururken değerlensin istiyorsanız, E-turuncu hesaba başvuru yapabilirsiniz. Herhangi bir alt limiti olmayan E-turuncu hesaba para yatırarak, kazanç elde edebilirsiniz. E-turuncu hesabınızdan herhangi bir hesap işlem ücreti alınmamaktadır. Faiz kazancı günlük olarak hesabınıza işler ve para çektiğiniz zaman vade bozulmaz. E-turuncu hesaba atm, internet ve mobil şube, ingbank.com.tr ve telefon bankacılığı üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz. Ing Bank şubelerinden E- turuncu hesap için başvuruda bulunamazsınız. Şubelere gidip vakit kaybetmek yerine, dijital platformlar üzerinden gerçekleştirdiğiniz başvurularda, her zaman daha avantajlı faiz oranlarıyla karşılaşırsınız. Ing Bank turuncu hesap özellikleri hakkında detaylı bilgiye sahip olduysanız sizler de, 1 yıl boyunca hoş geldin faizinden yararlanmak için vakit kaybetmeden başvuru yapın. TL, Dolar, Euro ve İngiliz Sterlini ile e- turuncu hesabınızı açtırarak, kazanmaya başlayın. Maaşınızı vadesiz hesabınızda bekletmek yerine e- turuncu hesapta değerlendirerek, faiz kazancı elde edebilirsiniz.

En yüksek faiz veren banka

Mevduat faizi hesaplama

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir