Cvv Nedir? CVV Kartın Neresinde Yazar?

İnternetten güvenli alışveriş yapmanızı sağlayan cvv kodu hakkında merak edilenler, sayfamızda yer alıyor. Cvv nedir nerede yazar diye merak edenler, sayfamızdaki bilgilere göz atabilirler.

Kredi ve banka kartlarında güvenlik sağlamak amacıyla oluşturulan Cvv, 3 haneli bir koddur. Cvv nedir nerede yazar diye merak eden vatandaşlarımız, sayfamızdaki bilgilere göz atabilirler. Kartların arkasında bulunması zorunlu olan cvv kodu, şirketler tarafından değişik isimlerle adlandırılmıştır. Mastercard için cvc, Visa için cvv ve American Express kartına sahip olanlar için cıd olarak adlandırılar kodlar, güvenlik amacıyla oluşturulmuştur. Kart doğrulama kodu olarak adlandırılan kodlar, internette güvenli alışveriş yapmanıza da yardımcı olur. Cvv kodu nedir, nerede yazar diye merak ediyorsanız, haberimizi okumaya başlayabilirsiniz.

Cvv nedir
Kart doğrulama kodu olarak bilinen, kartın beyaz yüzeyinde bulunan, 3 haneli kodlardır. Bu kod, kredi ve banka kartlarının hepsinde olmak zorundadır. Güvenliği sağlamak amacıyla her kartın cvv kodu farklı olur.  İnternet alışverişlerinde, kart şifresi vermediğiniz için cvv kodu kullanılır ve yüksek güvenlik sağlar. Bu kod sayesinde, internet üzerinden dilediğiniz zaman güvenli bir alışveriş gerçekleştirebilirsiniz. Günümüzdeki internet alışverişlerinde dolandırıcılıklara çok sık rastlanmaktadır. Cvv kodu, dolandırıcılık faaliyetlerini önlemenize yardımcı olur. Şifre vermeden, güvenli bir şekilde internet alışverişlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Peki, cvv kodu kartın neresinde yazıyor?
Cvv kartın neresinde yazar

Card Validation Value’nin kısaltışı olan cvv, kredi ve banka kartlarının hepsinde olmak zorundadır. Kartların arka tarafında ve beyaz yüzünde bulunan cvv kodu, 3 harflidir. Her kartın cvv kodu farklıdır. Bahsetmiş olduğumuz bu kod, internet üzerinden güvenli bir şekilde alışveriş yapmanızı sağlıyor. Kartınızın cvv kodu silimişse ne yapmalısınız? Eğer kullanmış olduğunuz kartın arka tarafında bulunan cvv kodu silinmişse, internetten alışveriş yapamazsınız. Kartınızın cvv kodunu kullanıp tekrar alışveriş yapmak istiyorsanız, kartınızı değiştirmeniz gerekir. Müşterisi olduğunuz bankanın şubelerine giderek ya da banka iletişim merkezlerini arayarak, şikayetinizi iletebilirsiniz. Bankalar cvv kodu silinmiş kartları, müşterilerine tekrar yollamaktadır. Elinize ulaşan yeni kartınızla, internetten güvenli bir şekilde alışveriş yapabilirsiniz. Cvv kartın neresinde yazar konusunda paylaştıklarımızı okuyarak, kartınızın cvv kodunu kontrol edebilirsiniz. Eğer cvv kodunuz silinmişse, vakit kaybetmeden kartınızın yenilenmesini talep edebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir