Kredi Kartı Başvurusu İle İlgili Sıkça Merak Edilenler

İlk defa kredi kartı kullanacak vatandaşlarımız için, kredi kartı başvurusu yapmadan önce dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi araştırdık. Sayfamızdaki bilgilere göz atarak önemli noktaları öğrenebilir, kart başvurunuzu zaman kaybetmeden gerçekleştirebilirsiniz.

Harcamalarımızda ve ödemelerimizde bizlere büyük kolaylık sağlayan, bankaların en sık tercih ettiğimiz ürünü kredi kartlarıdır. Bankaların ve finans kuruluşlarının vermiş olduğu, anlaşmalı yerlerde rahatça ödeme yapabildiğimiz ve atm’lerden nakit avans çekebildiğimiz kartlara kredi kartı denmektedir. Siz de kredi kartı başvurusu yapacaksanız bu sayfada yer alan bilgilere göz atabilir, bankaların kredi kartlarını karşılaştırabilir ve en iyi kredi kartına hemen online başvurunuzu yapabilirsiniz. Günümüzde kredi kartı kullanmayan vatandaşlarımızın sayısı yok denecek kadar az. Sayfamızdaki bilgilere göz atarak, kredi kartı başvurusu yapmadan önce dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Mevcut kredi kartınızdan farklı bir kredi kart almak isterseniz ya da ilk kez kredi kartı kullanacaksanız haberimizde, başvuruların nasıl yapıldığı, kredi notu ve kimlerin kredi kartı alabileceği konusunda detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Ev hanımları ve öğrenciler kredi kartı başvurusunda bulunabilirler mi? Kredi kartı hakkında merak edilen tüm detayları paylaşıyoruz.

Kredi Kartı Başvurusu (Yapmadan bunlara dikkat edin!)

“Kredi kartı almak için kredi kotu kaç olmalı?”

Banka ve müşteri arasında geçen her türlü mali konunun analizi sonucu ortaya çıkan ifadeye kredi notu diyoruz. Kredi ya da kredi kartına sahip olmak isteyenler için kredi notu oldukça önemlidir. Bankanın başvurular sırasında dikkat ettiği ilk husus, kredi notudur. Ödemelerinizin zamanında yapılıyor olması, gelir durumunuz, kredi kullanımınız gibi pek çok etken kredi notunuzun oluşmasını sağlar. Bankalar kredi notunu; iyi, çok iyi, az riskli, orta riskli ve riskli olarak gruplandırmaktadır.

Kredi not aralıkları Risk grubu Kredi kartı/ kredi kullanma durumu
1500- 1700 İyi Yüksek
1700- 1900 Çok iyi Yüksek
1100- 1500 Az riskli Gelir durumu dikkate alınır
700- 1100 Orta riskli Düşük
1- 700 Riskli Çok düşük

Yukarıda da belirttiğimiz gibi bankalar kredi notunu 1 ile 1900 arasında puanlandırmaktadır. Kredi notunuz ne kadar iyi olursa kredi kartı başvurunuz da olumlu sonuçlanacaktır. Kredi kartı başvurularının olumlu sonuçlanması için bankalar genellikle kredi notu 1300 ile 1900 arasını tercih ediyor. Günümüzdeki bankalar müşterilerine çeşitli hizmet sunuyor. Bu hizmetlerin arasında kredi notu sorgulama da bulunmaktadır. Banka şubelerine giderek ya da internet bankacılığını kullanarak kredi notunuzu kolayca öğrenebilirsiniz.

İlgili sayfa: Kredi notu sorgulama

Ev Hanımları kredi kartı alabilir mi?

Devletin yapmış olduğu düzenlemeler doğrultusunda her vatandaşımız kolayca kredi kartı alamıyor. Kredi kartı alabilmek için kredi notunuzun iyi olması ve gelir düzeyinizin olması gerekir. Lakin, ev hanımları bazı bankaların düşük limitli kredi kartlarına başvuru yapabiliyorlar. Bankalar kredi arktı verirken müşterisinin ödeme gücünün yeterli olup olmadığına bakarlar. Ev hanımıysanız, kredi notunuz iyiyse ve üzerinize herhangi bir taşınmaz varsa bazı bankalardan kredi kartı alabilirsiniz. Düşük limitli kredi kartı alabileceğiniz bankalar; Teb, Halkbank, Akbank, Ziraat Bankası,Şekerbank, Garanti Bankası, İş Bankası, Aktif Bank, Denizbank, Ing, Qnb Finansbank ve Hsbc’dir. Belirtmiş olduğumuz bankalardan ev hanımları, düşük limitli kredi kartı için başvuruda bulunabilirler.

İlgili sayfa: Ev hanımlarına kredi kartı veren bankalar

Öğrenciye kredi kartı veren bankalar?

Düzenli bir gelire sahip olmayan vatandaşlarımızın kredi kartı başvuruları genelde olumsuz sonuçlanmaktadır. Lakin, öğrenci olduğunu kanıtlaya, burs alan ya da belirli düzeyde bir gelire sahip olan öğrenciler bazı bankalara kredi kartı için başvuruda bulunabilirler. Devlet bursu alan öğrencilerinin genellikle kredi kartı başvuruları olumlu sonuçlanmaktadır. Öğrenciye kredi kartı veren bankalar, kartların üst limitini ise 500 ile 1000 TL arasında tutmaktadır. Bir kamu bankası olarak hizmet veren Ziraat Bankası’nın öğrencilere yönelik kredi kartı bulunmaktadır. Ziraat Bankası’nın yanı sıra Teb, İş Bankası, Akbank, Vakıfbank, Halkbank ve Yapı Kredi Bankalarının da öğrenciler için kredi kartı seçenekleri mevcuttur. Türkiye’deki tüm üniversite ve yüksek lisans öğrencileri bankaların sunmuş olduğu bu hizmetten yararlanmak için başvuruda bulunabilirler.

Bakınız: Öğrenciye kredi kartı veren bankalar

Emekliler kredi kartı alabilir mi?

Kredi kartları günümüzün en önemli alışveriş aracı olarak kullanılmaktadır. Bankalar vatandaşların mesleğine göre, kampanyalı kredi kartı seçenekleri sunabilmektedir. Öğrenci iseniz bankaların öğrenciler için hazırladıkları düşük limitli kredi kartlarına, emekli iseniz, bu yönde kampanya hazırlayan bankalara kredi kartı başvurusunda bulunabilirsiniz. Emekli vatandaşlarımız maaşlarını hangi bankadan alıyorlarsa, ilk olarak o bankanın kredi kartlarına başvuru yapmalılar. Çünkü maaşınızı aldığınız bankaya yapmış olduğunuz başvuru yüksek olasılıkla olumlu sonuçlanacaktır. Emekliler için tasarlanan kredi kartlarına başvuru yapmak istiyorsanız; Ziraat Bankası, Akbank, Ing, Yapı Kredi, Vakıfbank, Garanti Bankası, İş Bankası, Burgan Bank, ICBC ve Denizbank’a başvuruda bulunabilirsiniz. Lakin, belirttiğimiz gibi maaşınızı aldığınız bankaya kredi kartı başvurusunda bulunursanız, kartınızın onaylanma süreci de daha kısa olacaktır. Yukarıdaki bankalara kredi kartı başvurusunda bulunarak, emekliliğinizi rahatça yaşayabilirsiniz.

Bakın: En iyi kredi kartı hangi bankanın

En avantajlı kredi kartı hangi bankada?

Kredi kartları günümüzün vazgeçilmezi haline geldi. Peki, en iyi kredi kartı hangisi? 2019 yılında kredi kartı başvurusunda bulunmak istiyorsanız, paylaştığımız bilgilere dikkat ederek, en avantajlı kredi kartına başvuruda bulunabilirsiniz. İşte, bazı bankaların avantajlı kredi kartları.

KARŞILAŞTIR: En avantajlı kredi kartı

  1. Akbank- Axess:Alışveriş ve harcamalarımızda genellikle kredi kartı kullanmaktayız. Akbank Axess kredi kartı ile chip- para kazanabilir, taksit imkanından yararlanabilirsiniz. Kazanmış olduğunuz chip- paraları anlaşmalı iş yerlerinde kullanarak ücretsiz alışveriş yapma imkanı bulabilirsiniz.

    İlgili:En avantajlı kredi kartı Akbank

  1. Garanti- Bonus:Garanti Bankası Bonus kredi kartınız ile harcama yaptıkça bonus puan kazanırsınız. Kazanmış olduğunuz bonuslarla ücretsiz alışveriş yapabilirsiniz. alışveriş ve ödemelerinizi bonus kart ile rahatça yapabilirsiniz. Kart limitiniz ilk kullanımda gelirinizin 2 katı olabilmektedir.
  2. Qnb Finansbank- CardFinans:CardFinans ile acil nakit ihtiyacınızı karşılayabilir, harcamalarınızı taksitlendirme imkanı bulabilirsiniz. Kazanacağınız hediye paralarla 1.500 TL’ye kadar alışverişlerinizi bedavaya getirebilirsiniz. Yüksek limitli bir kredi kartıdır. Gelirinin 4 katı limit belirleyebilirsiniz.

  1. İş Bankası- Maximum:Türkiye’de 200.000’i aşkın üye iş yerlerinde Maxipuan kazanıp, taksitli alışveriş yapabilirsiniz. Nakit ihtiyacınızı anında giderebilirsiniz. 12 ay vade seçeneği ile geri ödemelerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz. kart limiti gelir durumunuza göre belirlenmektedir.

    İlgili:İş Bankası kredi kartı başvurusu

  2. Halkbank- paraf:Paraf kredi kartı ile yurt içi ve yurt dışında Visa/ MasterCard, yurt içinde Troy logosu bulunan bütün üye iş yerlerinde kolayca alışveriş yapma imkanı bulabilirsiniz. Yurt içindeki yerlerde taksitli alışverişlerden faydalanabilirsiniz.
  3. Yapı Kredi- WorldCard:Yurt için ve yurt dışında, VISA/ MasterCard amblemi bulunan üye iş yerlerinde Worldcard’la alışveriş yapabilirsiniz. World logosu gördüğünüz 250.000’e yakın üye işyerinde yapacağınız alışverişlerinizden ise World puan kazanırsınız.

Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır? 

Günümüzde kredi kartı sahibi olmak, artık çok kolay. Teknolojik gelişmelerle birlikte bankalar çeşitli kanallar üzerinden kredi kartları için başvuru kabul edebiliyor. Kredi kartları kampanyaları, sunmuş olduğu kampanyalar nedeniyle bankadan bankaya farklılık gösterebilmektedir. Lakin, kredi kartlarına başvuru yolları hemen hemen her bankada aynıdır. Kredi kartı başvurusu yapmak istiyorsanız, pek çok kanal aracılığı başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Bu yolar; banka şubelerine giderek direkt başvuru gerçekleştirmeniz. Kredi kart başvurunuzun onaylanıp onaylanmadığını da anında öğrenmiş olursunuz. Bunun yanı sıra kısa mesaj yani sms ile ya da internet bankacılığı kanalı üzerinden dilediğiniz kredi kartına başvuruda bulunabilirsiniz. Bu platformlar üzerinden yapmış olduğunuz kart başvurunuzun sonucu, e- mail yoluyla ya da çağrı merkezi tarafından bilgilendirme telefonu ile sağlanacaktır. Kredi kartı başvurusu yapmadan önce dikkat edilmesi gerekenler yukarıda yer almaktadır. Paylaşmış olduğumuz bilgileri inceleyerek, uygun bulduğunuz kredi kartı için başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Siz de kredi kart başvurusu yaparken bu sayfadaki bilgileri inceleyerek en iyi kredi kartını hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir