Kredi Kartı Borcundan Dolayı Kredi Çekemiyorum Nasıl Kredi Alabilirim

featured

Dünyada güvenilir ödeme aracı olarak kullanılan kredi kartı bazen başımızı derde sokabilir. Kredi kartı borcumdan dolayı kredi çekemiyorum diyen kişiler için bu sayfamızı hazırladık.

 

Kredi kartı borcum var kredi alamıyorum diyen kişiler ne yapmalı? Öncelikle sizler için kredi kartı ve kredi kartı borçları hakkında bilgilendirme yapacağız. Kredi kartı, dünyada sayısız kişi tarafından kullanılan ve paradan sonra gelen en güvenilir ödeme yöntemidir. Yakın dönemde nakit paranın piyasada var olmasını azaltacak en etkili aracın da kredi kartı olduğu bilinmektedir. Ancak bazı beklenmedik harcamalar ve aşırıya kaçma durumları ile kredi kartı borcu kişilerin başını ağrıtabilmektedir. Öyle ki, kredi kartı borçları direk olarak kredi notunu ve kredi sicilinizi etkiler. Hatta abartmadan söyleyelim; kredi başvurularında en önemli rolü kredi kartı harcamaları ve ödemeleri almaktadır. Sizde bunun için kredi kartı borçlarınızdan biran önce kurtulmalı ve ileriki dönemlerde daha dikkatli şekilde kredi kartınızı kullanmalısınız. O halde gelin bakalım, kredi kartı borcundan kurtulmak için neler yapılmalı ve kredi kartını düzeltip kredi almak için yapılması gerekenler.

Kredi kartı borcundan dolayı kredi çekemiyorum

Yukarıdaki cümleyi ülkemizde yaklaşık olarak 100.000 civarında vatandaşımız söylemektedir. 2017 yılında BDDK’nın açıkladığı verilere bakacak olursak; kredi kartı borcu tam olarak 105 milyar TL! Kredi kartı faizleri için ise ödenen rakam tam olarak 27 milyar TL. Bu rakamları gördüğünüze göre kredi kartının ne kadar büyüklükle kullanıcı sayısı olduğunu tahmin etmek zor olmayacaktır. Sizin de ödenmemiş bir kredi kartı borcunuz varsa hiçbir bankadan kredi alamazsınız. Çünkü, kredi kartı direk olarak kredi notunu etkilemekte ve borçların ödenmemesi durumunda kredi notunuzu düşürmektedir. Eğer yakın zamanda bir kredi çekmeyi planlıyorsanız o halde kredi kartı borçlarınızdan bir an önce kurtulun. Bunu da bütçe planlaması yaparak, her ay en azından kredi kartı borcunuzun asgari ödemesini yapabilir ve kredi notunuzu yükseltebilirsiniz.

Sizde biran önce kredi kart borçlarınızdan kurtulmak istiyorsanız, aşağıda linkini verdiğimiz kredi kartı borç sorgulama sayfasına bakabilir ve borçlarınız hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

İlgili konu: Kredi kartı borcu sorgulama

Diğer yandan faizsiz olarak kullanıcılara açılan “aidatsız kartları” bankalardan talep edebilirsiniz. Bu sayede yıllık aidat ücreti ödemeden bir kredi kartı kullanma avantajı elde edebilirsiniz. Ayrıca son zamanlarda bir çok kişinin uyguladığı kredi kartına takla attırma yöntemiyle de kart borçlarınızı ertelemek mümkündür. Ancak bu durum yine faiz olarak geri dönecek ve uzun dönemde ödeyemediğiniz borçlarınız daha da birikecektir. Geçici olarak borçları diğer aya erteleme yöntemi budur.

Banka sicilimi nasıl öğrenirim diye soran kişilere de, kredi notu sorgulama sayfaları ile kolaylıkla banka bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Kredi notunuzu öğrenecek siz de kredi limitiniz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Kredi notu sorgulama sayfamızdan daha detaylı bilgiye ulaşabilir ve KKB üzerinde yer alan kredi puanınızı öğrenebilirsiniz.

Kredi kartı borç transferi

Eğer borcunuzu ödeyemeyecek duruma geldiyseniz, bazı bankalarda bulunan borç transferi işlemini kullanabilirsiniz. Bu sayede yeni bir bankaya geçerek daha uygun faizler ve vade teklifleri ile borcunuzu ödeyebilirsiniz.

Birden fazla kredi kartı kullanıyorsanız borçlarınızı tek bir bankada toplamak işinizi kolaylaştıracaktır. Ayrıca her borcun ayrı ayrı gecikme cezalarından da böylece kurtulmuş olursunuz. Kredi kartı borcumdan dolayı kredi alamıyorum diyen kişiler bu sayfamızdaki bilgilerden yararlanabilirler.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir