Kredi Kartı Borcunu Ödeyemiyorum Ne Yapmalıyım

featured

Kart borcunu ödeyemeyen yüzbinlerce kişi bulunmaktadır. Kart borcumu ödeyemiyorum ne yapmalıyım diye soranlara, kredi kartı borcunu ödeyemeyen kişilere doğru ve yol gösterici tavsiyeler bu sayfada yer almaktadır.

 

Türkiye’de toplamda 192 milyon adet kredi kartı kullanılırken, bu rakam 2017 yılında 3.7 milyon artış gösterdi. Bu rakamın içerisinde kart borcunu ödeyemeyen binlerce kişi bulunmaktadır. Bazı kişilerin işten çıkması veya bilinçsizce kullanılan kredi kartları sonrasında kart borcumu ödeyemiyorum demekteler. İşte bu kişiler için kredi bankalar araştırma ekibi olarak yol gösterici tavsiyelerde bulunduk. Peki kredi kartı borcunu nasıl ödeyebiliriz?

KREDİ KARTI BORCUMU ÖDEYEMİYORUM
Bankalardan aldığınız kredi kartlarını alışverişlerinizde nakit yerine kullanabilir, taksitlendirmeler yapabilir, yapılan alışverişler sonucunda puanlar kazanarak yine bu puanlarla da ücretsiz alışveriş yapabilirsiniz. Bu kadar avantajlı bir ürün olan kredi kartları, ne yazık ki kişilerin bilinçsizce kullanımları sonrasında kredi kartı sahiplerini maddi bir çıkmaza sürüklemekedir. Kredi kartı borçları da kredi borçları gibi zamanında ve gününde ödenmesi gerekmektedir. Bankalar, kredi kartı borcunu 3 ay gibi bir süre ödemeyen kişileri avukata vererek yasal yollara başvurabilmektedir. Bu süreçte icralık olabilirsiniz, aylığınızın bir kısmına el konulabilir veya üzerinize kayıtlı mallara icra gelebilir. Böyle bir yaptırımla karşılaşmak istemiyorsanız kredi kartı borcunu ödemek için alternatif yolları kontrol edin.

Kredi kartı borcunun ödenmemesiyle başlayan bu kötü süreç sonrasında Findeks kredi notunuz da oldukça kötü bir seviyeye gerileyecektir. Kredi notunuzun düşmesi sonrasında hiçbir bankadan kredi ve kredi kartı alamaz, banka ürünlerini kullanamazsınız. Böyle yaptırımlarla karşılaşmamak için kredi kartı borcunuzu ödemek istiyorsanız aşağıda bulunan tavsiyelerimizi inceleyebilirsiniz.

Kredi Kartı Borç Yapılandırma
Eğer kart borcunuzu ödeyecek bir gelire sahip değilseniz, kredi kartının bağlı olduğu banka şubesine giderek veya bankanın müşteri hizmetlerini arayarak kart borcunu ödeyemeyeceğinizi ve taksitlendirme (yapılandırma) istediğinizi belirtin. Bankalar ilgili kriterleri kontrol ettikten sonra büüyk ihtimalle bu teklifinizi kabul edecek ve kart borcunuzu taksitlendirecektir. Eğer bankanız kart borcu taksitlendirme teklifinizi kabul etmiyor ve buna sıcak bakmıyorsa aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz. Bu yöntem bir çok kişi tarafından kart borcu taksitlendirme olarak da bilinmektedir.

Kredi Kartı Borcunu Başka Bankaya Aktarma
Kredi kartı borcunuzu başka bir bankaya transfer edebilirsiniz. Aynı kredi borçlarında olduğu gibi bankalara olan kredi kartı borçlarınız için farklı bir bankadan kredi çekmek mümkündür. Özellikle Vakıfbank, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, TEB gibi bankalara kredi kartı borçlarınızı taşıyabilir ve yeniden yapılandırma sonrasında taksitli bir şekilde borcunuzu ödeyebilirsiniz. Bu konutla alakalı tüm detaylı bilgilere Borç Transfer Kredisi Veren Bankalar sayfamızdan inceleyebilirsiniz. Siz de kredi kartı borcunuzu bu bankalara taşıyarak, sonrasında taksitli bir şekilde kredi çekmiş gibi kredi kartı borcunuzu ödeyebilirsiniz. Bu yönteme de sıcak bakmıyor farklı bir şey mi arıyorsunuz? O halde aşağıdaki yöntemleri incelemeye devam edin.

Faturalı Hat Üzerine Kredi Çekmek!
Eğer faturalı bir hat sahibiyseniz, telefon bayisine giderek puan sorgulaması yaptırabilir ve eğer puanınız yeterliyse fatura üzerine telefon alıp bu telefonu satabilirsiniz. Bu sayede gerekli maddi kaynağı sağlayabilir telefon satışından elde edeceğiniz parayla kredi kartı borcunuzun tamamını veya bir kısmını kapatabilirsiniz. Ayrıca bazı telefon bayileri “fatura üzerine kredi verilir” ile hizmet vermekte ve direk puan sorgulaması yaparak size nakit para verebilmektedir. Bölgenizde bulunan bu firmaları araştırarak bu seçeneği değerlendirebilir ve kart borcunuzu kapatabilirsiniz.

Senetle Para Veren Kuyumcular

Eğer yukarıda bulunan seçenek de içinize açmadıysa bizde seçenek tükenmez diyerek devam edelim. Bölgenizde bulunan ve elden taksitli altın satan kuyumcuları bularak, senet karşılığında kredi alabilir ve bu parayla kredi kartı borcunuzu ödeyebilirsiniz. Bir çok kuyumcu bu yöntemle çalışmasa da kuyumcular çarşısında bu konuyla alakalı bir araştırma yapabilirsiniz. Ayrıca senetle para veren kuyumcular konusuna göz atabilir, konuyla alakalı daha iyi bilgi alabilirsiniz.

Değerli takipçilerimiz, kart borcunu ödeyemeyen vatandaşlarımız için yol gösterici bir konu oluşturmaya çalıştık. Daha fazla bilgi almak ve soru sormak istiyorsanız aşağıda bulunan “yorum” bölümüne yazabilirsiniz. Kredi kartı borcumu ödeyemiyorum, kart borcumu ödeyemiyorum diye kara kara düşünenler konu içeriğimizden faydalanabilir. Bizde en mantıklı yöntem kart borcu yapılandırması veya kredi kartı borcunu başka bankaya taşıma yapmaktır, herkese borçsuz günler dileriz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir