Kredi Kartı Kapatma Nasıl Yapılır?

Siz de herhangi bir bankaya ait kredi kartı iptal etme istiyorsanız bu sayfadan kredi kartı kapatma yöntemlerini öğrenebilirsiniz.

Günümüzde kredi kartını kullanan vatandaşlarımızın sayısı milyonlara ulaşmış durumda. Lakin, kredi kartını kaybeden, çaldıran ya da kredi kartını artık kullanmak istemeyen vatandaşlarımız, kartlarını iptal ettirmek isteyebilirler. Banka müşterileri, kredi kartı nasıl kapatılır diye merak içerisinde. Sayfamızdaki bilgileri okuyarak sizler de, kredi kartınızı kolaylıkla iptal edebilirsiniz.

Kredi kartını kapatma

Eğer kartınızı kaybettiyseniz, çaldırdıysanız veya şüpeli bir işlem fark ettiyseniz zaman geçmeden hemen kartınızı kullanıma kapattırmalısınız. Bu işlem diğerlerine göre daha kolaydır çünkü banka kartı kullanıma kapattırarak yeni kartınızı adresinize gönderecektir. Bankanızın müşteri hizmetlerini arayarak kartınızı kaybettiğinizi belirterek geçici olarak kullanıma kapattırabilir, şüpheli gördüğünüz işlemler için ödeme itirazı talebinde bulunabilirsiniz. Aynı zamanda bankanızın şubesine giderek, mobil şubeden veya internet şubesinden de kartı geçici olarak kullanıma kapatabilirsiniz. Kredi kartınızı bir daha kullanmak istemiyorsanız tamamen iptal talebinde bulunmalısınız. Müşteri temsilcisini aradığınızda güvenlik amacıyla bir kaç soru sorulduktan sonra işlem tamamlanır. Bu sayede kartınız kullanıma kapatılacaktır.
Banka kartları ve kredi kartları kanununa göre kredi kartları kullanıcıları tek taraflı olarak, kredi kartı sözleşmesini feshetme hakkına sahiptir. Sizler de, bu hakkınızı kullanarak kredi kartınızı iptal ettirebilirsiniz. Banka müşterileri kredi kartı iptali ile kredi kartı kapama konusunu birbirine karıştırabilirler. Lakin, iki konu birbirinden tamamen farklıdır. Kredi kartı kapama; bir daha kredi kartı kullanmak istemeyen vatandaşlarımızın tercih ettiği bir yoldur. Kredi kartınızı kapattırdıktan sonra tekrar kredi kartı almak isterseniz, yeni kredi kartı talebinde bulunabilirsiniz. Kredi kartı iptali ise genellikle; çalınma, kaybolma yani kötü niyetli kullanım yapılmaması durumunda tercih edilen bir yoldur.

Müşteri Hizmetlerinden Kredi Kartı Kapatma

Aşağıda sizler için Türkiye’de hizmet veren tüm bankaların kredi kartını kapatmak isteyen müşterilerine özel olarak, müşteri temsilcisi numaralarını hazırladık. Bu numaralardan bankanızın çağrı merkezini 7/24 arayarak kartınızı kapattırmak için talep oluşturabilirsiniz. Hiçbir banka müşteri kaybetmek istemeyeceğinden dolayı kartı kapatmamanız için müşteri temsilcisi elinden geleni yapacak ve kartın özelliklerini size tanıtacaktır. Kararlı olduğunuzu belirtir ve kartı kullanmak istemediğinizi söylerseniz kartınız kısa süre sonra kullanıma kapatılacaktır.

Garanti Bankası Kredi Kartı Kapatma

Garanti Bankası Bonus veya diğer kredi kartlarınızı iptal etmek için hemen Garanti BBVA müşteri hizmetleri numarasını arayabilirsiniz. 444 0 333 numaralı Garanti müşteri hizmetlerini arayarak veya Garanti şubesine giderek kartınızı kullanıma kapatabilirsiniz. Eğer kartınız kaybolduysa, çalındıysa veya şüpheli bir işlem farkettiyseniz bu durumda Garanti’yi arayarak “Kayıp-Çalıntı” bölümünden kartı geçici olarak kullanıma kapatarak yeni kartınızın adresinize ulaşmasını sğalayabilirsiniz. Daha detaylı ayrıntı almak için Garanti kredi kartı kapatma sayfamıza bakabilirsiniz.

Ziraat Bankası Kredi Kartı Kapatma

Ziraat Bankası’nda bulunan kredi kartlarınızı kullanıma kapatmak istiyorsanız, 0850 220 00 00 numaralı Ziraat müşteri hizmetlerini arayabilir, kartınızı kullanıma kapatarak iptal edebilirsiniz.
Şüpheli işlemden dolayı, kayıp ve çalıntı durumunda da Ziraat Bankası müşteri hizmetleri numarasını arayarak “Kayıp-Çalıntı” biriminden kartın kullanıma geçici olarak kapatılmasını talep edebilir, eğer varsa şüpheli işlemler için ödeme itirazında bulunabilirsiniz. Ziraat kredi kartı iptali sayfasından ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

İş Bankası Kredi Kartı İptali

İş Bankası’nda bulunan kredi kartlarınızda şüpheli bir işlem fark ettiyseniz, kayıp veya çalıntı durumunda İş Bankası müşteri hizmetleri numarası 0850 724 0 724’ü arayabilir, “Kayıp ve Çalıntı Bildirimi” sayfasından müşteri temsilcisine ulaşarak kartınızı “geçici olarak” kullanıma kapatabilir, yeni kredi kartı talebinizi oluşturabilirsiniz. Eğer kartınızı tamamen kullanıma kapattırmak istiyorsanız müşteri temsilcisinden yine kartınızı kapattırabilirsiniz. Ayrıca İş Bankası mobil şube veya internet şubesinden de kartı “geçici olarak” kullanım dışı bırakabilirsiniz.
Kredi kartı iptal etme yolları
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi kaybolma, çalınma ve kötü niyetli kullanıma karşı kredi kartınızı iptal etmek isterseniz; çeşitli kanallara başvuru yapabilirsiniz. Öncelikle; banka şubelerine giderek dilekçe verebilirsiniz. Yazımızın devamında bir dilekçe örneği paylaşılmıştır. Banka şubelerine alternatif olarak; internet bankacılığı ya da telefon bankacılığını kullanarak da, kredi kartı iptal ettirme talebinde bulunabilirsiniz.

İnternet Bankacılığından Kredi Kartı Kapatma

Kredi kartınızda şüphelendiğiniz bir işlem fark ettiyseniz zaman geçmeden kartınızı kullanım dışı bırakabilirsiniz. Eğer kredi kartınız internet alışverişlerinde çalındığını düşünüyorsanız bankanızın internet veya mobil şubesine girdikten sonra kartınızı internet alışverişlerine kapatarak önlem alabilirsiniz. Bunun için internet bankacılığına girdikten sonra Kredi Kartı – Kredi Kartı Ayarları – İnternet Alışverişlerine Kapatma adımlarını takip ederek kartı internete kapatarak güvenlik önlemi alabilirsiniz. Eğer kartınızı tamamen kapatarak kullanmak istemiyorsanız bu işlemi müşteri temsilcisini arayarak veya bankanızın şubesine giderek yapabilirsiniz. Hiçbir bankanın internet bankacılığında kredi kartını tamamen kapatmak için bir sayfa bulunmamaktadır.

Kredi kartı borç varken kapatılır mı?

Kredi kartınızın gelecek dönemde bir borcu varsa, BDDK tarafından düzenlenen yönetmeliğe göre kartın kullanıma kapatılmasında bir sorun yoktur. Yani kredi kartınızın borcu varsa bile kartınızı kapattırabilirsiniz.

Kredi kartını iptal ettirmek kredi notunu etkiler mi?

Kredi kartınızı kullanıma kapatmak, kredi notunuzu etkileyen bir durum değildir. Ancak kredi kartınızı düzenli olarak kullanan kişilerin kredi notu yükselmektedir.

Kredi kartı kaç günde kapanır?

Kredi kartınızı kapatmak için müşteri temsilcisine ulaştıktan hemen sonra kartınız kullanıma aynı gün kapatılmaktadır.

Kullanılmayan kredi kartı iptal olur mu?

Eğer kullanmadığınız bir kredi kartınız varsa iptal etmeniz yararınıza olacaktır. Her banka kartında olduğu gibi kredi kartlarında da belirli bir kullanım süresi yani son kullanma tarihi vardır. Son kullanma tarihi geldiğinde bankanız kartı otomatik olarak yenileyerek adresinize yollayacaktır, yani kullanmadığınız kredi kartınız siz başvuru yapana kadar iptal edilmez.

Kredi kartı limit arttırma kredi notunu etkiler mi?

Alınan kredi kartlarının limit yüzdesi, kredi notunu doğrudan etkileyen faktörler arasındadır. Kredi kartı limiti arttıkça, borçlanma olasılığı da artacağından dolayı kredi notu az da olsa düşüşe geçecektir. Ancak kredi kartınızın ödemelerini düzenli olarak yapmanızla beraber notunuz yükselecektir.Bankalar mevcut borcunuz bitene kadar size hesap özeti gönderirler. Yani, ödenmemiş borcunuz varsa kredi kartınızı iptal ettirebilirsiniz. Lakin, borcunuzu ödemeye devam etmeniz gerekir.
Kredi kartı iptal ettirecek olan vatandaşlarımıza, iptalden önce borçlarını kapamalarını tavsiye ediyoruz. Borç ve taksitlerini, kredi kartı iptalinden önce kapattırarak, ileride yaşanabilecek sıkıntıların önünü geçebilirler. Kredi kartı kapatma nasıl yapılır diye merak eden vatandaşlarımız için araştırma yaptık. sizler de, paylaştığımız bilgiler doğrultusunda kredi kartı iptal talebinde bulunabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir