Kredi kartına takla attırma nedir?

featured

Günümüzde hemen hemen herkes kredi kartı kullanmaktadır. Borcunu ödeyemeyenler ise kredi kartına takla attırma yöntemini uygulamaktadır.

 

Kredi kartına takla attırma yada kredi kartını taksitlendirme günümüzde çoğu kişi tarafından kullanılan bir yöntemdir. Peki nedir bu takla işi ve bu kredi kartı taklacıları nerede bulunur? Bu işin giderleri ne olur. İşte tüm detayları kredibankalar.com olarak araştırdık.

Kredi kartına takla attırma nedir?
Kredi kartı, bilindiği gibi herkes tarafından kullanılan ve bankalardan alınan ve günlük alışverişlerde paranın kullanımını önlemeyi amaçlayan en güvenli ödeme yöntemidir. Kredi kartı ile yapılan alışverişler sonucunda bankalar, bonus vererek bu puanları yine alışverişlerde kullanılabilmektedir. Ancak kredi kartı kullanımları sonucunda her ayın belli gününde hesap ekstresi gelir ve borç ödenmesi banka tarafından istenir. Eğer kredi kartı borcu ödenmezse, o zaman banka tarafından kişinin kredi notu düşürülür ve kredi kartı ve banka ürünleri kapatılabilir. İşte bu riske karşı yine kaçak olarakta yürütülse yeni bir sektör doğmuştur: kredi kartı taklası. Kredi kartı taklacıları yada kartçılar olarak adlandırılan bu kişiler yasal olarak çalışmazlar ancak farklı bir iş kolu üzerinden faaliyetlerini yürütürler. Örneğin yaptıkları iş kuyumculuk, telefonculuk yada buna benzer bir şeydir ancak kredi kartı takla işleriyle uğraşırlar.

Kredi kartı takla attırmak
Kredi kartlarına takla attırmak ise, kredi kartı borcunun kartçılar tarafından 1 ay ertelenmesidir. Bu iş genellikle %3,5 ile yüzde 8 arasında yapılmaktadır. Kartçılara giderek kredi kartı borcunuzu taksitlendirmek yada erteletmek istiyorsanız sistem şöyle işler;

  • Kart taklacısına kredi kartınızı verirsiniz
  • Kartçı kişi, kendi bünyesinden kartınızın borcunu öder ve sonrasında kendi işyerinden +komisyon bedelini de ekleyerek alışveriş yapılmış olarak gösterir.
  • Kendi posundan masraflarla birlikte çekim yapılır ve borcunuz 1 ay ertelenmiş olur.

Alternatifi nedir?
Bu işin alternatifi yoktur ancak bir önerimiz vardır. Kredi kartına takla attırmak yerine borcunuzu zamanında ödeyebilir yada asgari tutarı ödeyerek borcunuzu diğer aya erteleyebilirsiniz. Ayrıca kartçılardan yine kredi kartlarına taksitli olarak para da alabilirsiniz ancak bunun komisyonu yüksek tutulmaktadır. Kredi kartı taklacılarının tercih edilme nedenleri ise, borçları ertelemek ve daha sonrasında borcu ödemektir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir