Kredi Kartını İnternet Alışverişine Açtırma Akbank

featured

İnternet üzerinden alışveriş yapabilmeniz için kartınızı internet alışverişlerinize açtırmanız gerekiyor. Akbank kredi kartını internet alışverişine açtırma yöntemlerini aşağıda paylaştık.

 

Akbank Axess kredi kartları ile milyonlarca kart müşterisine hizmet vermektedir. Ayrıca bankada mevduatı bulunan vadesiz kartlarla da internetten alışverişler yapılabilmektedir. BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) tarafından 7052 sayısı kurul kararıyla birlikte 31 ocak 2018’den itibaren internetten alışveriş yapılabilmesi için kişinin onay vermesi gerekmektedir. Özellikle son yıllarda artan “internet kart dolandırıcılığı” olaylarını önleyebilmek adına Bddk tarafından bu uygulamaya başlanmıştır.

Akbank internet alışveriş açma

Akbank World Kredi kartınız yada banka kartınız varsa bunu internet üzerinden alışveriş yapabilmek için sms ile onay mesajı gönderebilirsiniz. Bankada tanımlı cep telefonunuzdan İNTERNET yazıp 8885’e ücretsiz sms yollayın. Bu sayede kolaylıkla kartlarınız internete açılacak ve alışverişe devam edebileceksiniz.
Ayrıca Akbank Direkt uygulamasından yada 444 25 25 numaralı müşteri hizmetlerinizden kart tercihlerini de farklı olarak belirleyebilirsiniz.

İnternet alışverişine açtırmazsam ne olur?

Kartlarınızı internet alışverişine açtırmak için onay vermemeniz durumunda hiç bir e-ticaret sitesinden (hepsiburada, teknosa com, gittigidiyor vs.) ürün satın alamazsınız ancak normal alışverişlerinize devam edebilirsiniz. Sizde internetin güvenilir olmadığını düşünüyorsanız bankanızı internet alışveriş onaysız olarak kullanmaya devam edebilirsiniz. Bu durum, kart ücreti, puanlar, ödül ve kampanyalara hiçbir şekilde etki etmeyecektir. Sadece kartınızı internet üzerinden kullanamazsınız.

Akbank kredi başvurusu konusunda en uygun kredi seçenekleri mevcut!

İnternette kredi kartı kullanan kişilere tavsiyeler

Eğer kartınızı internet alışverişlerinde aktif olarak kullanıyorsanız gelen ekstreleri düzenli olarak kontrol ediniz. İnternette  yer alan sanal harcama limitini belirleyerek daha da güvende olabilirsiniz. SSL sertifikası günümüzde kolaylıkla alınabilmektedir, bunun için ssl’si olan güvenli gibi gözüken bir site size ciddi zararlar getirebilir. Bu nedenle internet alışverişlerinde site adreslerine ve güvenilirliklerine dikkat ediniz. 3D Secure işlemleri mutlaka kullanılmalı. Kapıda ödeme seçeneği ile alışveriş yapmanız sizin yararınıza olacaktır. Alışveriş sırasında sizden kart bilgilerinizi paylaşılmasını isteyen kişilere kesinlikle bilgileri yollamayın. İnternet alışverişlerinde güvenli ödeme seçeneklerini kullanmaya çalışın.

Kredi kartını internet alışverişine açtırma işbank

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir