Maaşa Göre Kredi Kartı Limiti Hesaplama (En Fazla Limit)

Kredi kartı limiti en fazla ne kadar olur diye merak ediyorsanız sayfamızdaki bilgilere göz atabilirsiniz. Kredi limitinizin belirlendiği hususlara dikkat ederek iyi bir limit belirleyebilir, kartınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Kredi kartı limitleri, bankaya vermiş olduğunuz gelir bilgileriniz doğrultusunda belirlenmektedir. Peki, kredi kartı limiti en fazla ne kadar olur diye merak ediyorsanız bu sayfadaki bilgilerle kredi kartı limitleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Ödemelerimizi kolaylaştırması açısından kredi kartları pek çok vatandaşımız tarafından tercih ediliyor. Kart limitleri de en çok merak edilen konular arasında. Kredi kartı limitleri neye göre belirlenir ve en fazla ne kadar olur? İşte, kart limitleri hakkında merak ettikleriniz.

Maaşa Göre Kredi Kartı Limiti Hesaplama
Bankalarda yapmış olduğunuz kredi kartı başvurusu esnasında, gelir düzeyiniz dikkate alınarak limitin oluşturulur. Bu limit en fazla ilk sene, gelirinizin en fazla 2 katıdır. Sonraki seneler de ise gelirinizin en fazla 4 katı olarak belirlenir. Kredi kartı limitleri bankaların kredi notu ve gelir düzeyine göre belirlenir. Eğer, yüksek limitten yararlanmak istiyorsanız, ödemelerinizi zamanında yapmalısınız. Bunun için bankalara otomatik ödeme talimatı verebilir, ödemelerinizi zamanında gerçekleştirebilirsiniz. Bankalarda birden fazla kredi kartı kullanıyorsanız, onların limitini nasıl belirleyeceksiniz? Yine aynı şekilde, gelir durumunuz incelenerek kart limitiniz oluşturulacaktır. İki tane kredi kartına sahipseniz limitler yine bankanın belirlediği düzeyde olacaktır. Gelir durumunuzla orantılı olacak şekilde limitiniz belirlenir ve kaç tane kredi kartı kullanmış olursanız olun belirlenecek bu limit değişmeyecektir.
Kredi kartı limitiniz gelir düzeyinize göre belirlendikten sonra, dilerseniz limit arttırma talebinde bulunabilirsiniz. Limit arttırmak için de bankanın dikkat ettiği belirli noktalar vardır. Kredi notunuz ve sicil geçmişim limit belirlemede ve arttırmada önemli bir etkendir. Düzenli ödeme yapmadığınız durumda kredi notunuz ve siciliniz kötü etkilenecek, banka talebinizi reddedecektir. Kredi notunuzun dışında herhangi bir gelire sahip değilseniz veya öğrenciyseniz bankadan yüksek limitli kredi kartı talep edemezsiniz. Banka bu durumdaki vatandaşlarımıza genellikle çok düşük limitli kredi kartları vermektedir. Maaşa göre kredi kartı limiti konusunda bilgi sahibi olduysanız sizler de, gelir durumunuza göre hesaplamalarınızı kolayca yapabilirsiniz. Herhangi bir ek geliriniz varsa bu husus da dikkate alınır ve limitiniz ona göre belirlenir. Ödemelerinizi zamanında yapmaya dikkat ederek limitinizin belirlenmesinde rol oynayabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir