Sanal Kart Nedir Nerelerde Kullanılır

featured

İnternet üzerinden yapılacak e-ticaret alışverişlerinde kredi kartı bilgilerini girmek yerine sizde sanal kart kullanabilirsiniz. Peki sanal kart nedir ve nasıl kullanılır?

 

İnternet üzerinden e-ticaret alışverişlerinde kredi kartı bilgilerini girmekte çekinen ve intenet ortamına güven duymayan kişiler için sanal kredi kartı kullanabilirler. Peki sanal kart nedir ve nasıl kullanılır?
SANAL KREDİ KARTI NEDİR?
Sanal kartlar, adından da anlaşıldığı gibi sanal bir ürün olmakla beraber, fiziksel bir özelliği bulunmamaktadır. Bazı bankalar kullanıcıların isteklerine göre kartondan yapılan ve gerçek karta benzeyen sanal kart gönderirler. Sanal kart limitlerini tüketiciler belirlemektedir ve sanal alışverişlerde yüksek güvenlik önlemleriyle kullanılabilir. Eğer siz de internet alışverişlerine güvenmiyorsanız bankanızdan sanal kart talep edebilirsiniz. Sanal kartlar internet haricinde mağazalarda veya işyerlerinde kullanılmamaktadır. Yani sanal kartınızın limiti yüksek olsa dahi bir alışveriş merkezinde kullanamazsınız. Bu kartlar yalnızca internet üzerinden yapılacak online alışverişlerde kullanılır.
SANAL KART NASIL OLUŞTURULUR?
Müşterisi olduğunuz bankanın müşteri hizmetlerini arayarak veya internet bankacılığını kullanarak sanal kart alabilirsiniz. Limitinizi de kullanmak istediğiniz tutara göre belirleyebilirsiniz. Örnek olarak 2 bin TL’lik limit oluşturarak 2 bin TL’lik alışveriş yapabiliyorsunuz. Bu sayede oluşabilecek güvenlik önlemlerini de üst düzeye çıkarabilirsiniz. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta, alışveriş limitinizin normal kredi kartından düştüğüdür. Yani 2 bin TL’lik alışveriş yaptığınızda bu limit normal kartınızdan düşürülmektedir. Buradaki amaç sizin kredi kart bilgilerinizi internet ortamında paylaşmadan alışverişlerinizi güven içerisinde gerçekleştirmektir. Sanal kart limitleri, normal kart limitlerinize göre değiştirilebilir. 5 bin TL’lik kart limitiniz bulunuyorsa yine sanal kart limitinizi de 5 bin TL’ye kadar çıkarabiliyorsunuz. Eğer sanal kart bilgileri çalınır ve ele geçirilirse sadece limit dahilinde kayıp yaşarsınız.
Sanal kart başvuruları, normal kredi kartı başvurusu gibi fazla bir zaman gerektirmez. Siz de yukarıda yer alan yöntemler sayesinde hemen sanal kredi kartınızı oluşturabilirsiniz.
SANAL KART GÜVENLİ Mİ?
İnternet alışverişleri için tasarlanan sanal kartlar oldukça güvenlidir ve içiniz rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Ancak isterseniz normal kredi kartı isterseniz de sanal kart kullanın hiçbir bankanın veya alışveriş sitesinin bilgileri ele geçirilemez diye bir durum söz konusu olamaz. Tüm sistemlerin mutlaka bir güvenlik açıkları vardır ancak banka ve e-ticaret sistemleri yüksek güvenlik önlemleriyle korunurlar. Sitemizde de olduğu gibi SSL sertifikasıyla korunan sitelerde şifre çalmak ve hackerlerin eline geçmesi kolay bir işlem değildir. Bundan dolayı alışverişlerinizi sadece güvenli sitelerden yapmanızı öneririz. Sanal kartınızı kullanmadığınız zamanlarda limitini sıfırlayarak da önlem alabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir