E Devlet Kredi Notu Sorgulama (ÜCRETSİZ)

Son çıkan haberlere göre e devlet kredi notu sorgulama artık ücretsiz olacak. 2023 yılında yapılan duyuruya göre artık vatandaşlar e-devlet sistemi üzerinden ücretsiz olarak banka kredi puanını öğrenebilecek.

Devlet, vatandaşının her türlü ihtiyacını göz önünde tutarak güvenli ve kesintisiz bir şekilde doğru bilgiye erişimini e-devlet üzerinden sağlamaktadır. Elektronik ortamdan e- devlet sistemine giriş yaparak çeşitli pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Eğitim bilgilerinizden tutun da adli sicil kaydınıza ve alt- üst soy bağınıza kadar çeşitli her türlü bilgiye erişim sağlayabilirsiniz. Her geçen gün artan ihtiyaçlar doğrultusunda hizmet ağını genişleten e- devlet, kredi puanı sorgulama hizmetini de sunacak. E devlet kredi notu öğrenme artık ücretsiz ve daha hızlı bir yoldan öğrenmek isteyen vatandaşlarımız için e-devlet kusursuz bir hizmet sunuyor. Kredi başvuruları için en önemli etken olan kredi notunuzu, yarından itibaren e-devlet üzerinden ücretsiz sorgulatabileceksiniz. İşte, detaylar.

 

 

E devlet kredi notu sorgulama 2023

E- devletin yarın erişime açacağı bu hizmet ile kredi notunuzu ücretsiz öğrenebileceksiniz. Tüm finansal kuruluşlar kredi başvurusu için ilk olarak kredi notunu incelemektedir. Sizler de, internet olan her ortamdan e-devlet sistemine giriş yaparak kredi notunuzu öğrenebilirsiniz. Bu hizmet ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay şu sözleri söyledi:

‘Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi Raporu, e-Devlet üzerinden yarından itibaren ücretsiz olarak sunulmaya başlanacak. Daha önce ücret ödeyerek alınan bu hizmet, kişi başı ayda bir defa olmak üzere ücretsiz sunulacak. Vatandaşımız, bu hizmet ile evinde, internet üzerinden ücret ödemeden banka ve finansal kuruluşlardan kullandığı bireysel ve ticari nitelikli tüm kredi ve kredi kartı limitlerini, vadelerine göre borç bilgilerini ve ödenmemiş olan faiz, komisyon bilgilerini görebilecek.’
 Bu hizmet ile sizler de bütün borçlarınızı, ödenmeyen faizleri, yasal takip aldığınız her türlü borcu görebileceksiniz. Risk raporuna ulaşmak isteyen vatandaşlarımız önceden, Türkiye Bankalar Birliği resmi internet sitesinden belirli bir ücret ödeyerek rapora erişim sağlayabiliyordu. Artık bu hizmetten, e- devlet üzerinden ayda 1 defaya mahsus olmak üzere ücretsiz faydalanabileceksiniz.

SORGULAMA NASIL YAPILIYOR?

– E-devlete giriş yaptıktan sonra anasayfada bulunan arama bölümüne “risk raporu” yazıp arayın.

– Karşınıza çıkan “Türkiye Bankalar Birliği/Risk Merkezi Raporu Başvurusu” menüsüne tıklayın.

– “Risk Merkezi Raporu Başvurusu” sayfasından başvurunuzu yollayın ve cevabın gelmesini bekleyin.

– Sorgulama yaptıktan sonra e-devletinizde kayıtlı bulunan cep telefonunuza bir şifre gelecek. Bu şifre geldikten sonra e-devlet üzerinden tekrardan “risk raporu” sayfasına gidin.

– Karşınıza bu defa “Raporu Görüntüle” menüsü çıkacaktır. Bu menüye tıklayarak siz de sms’e gelen şifreyi ilgili alana girdikten sonra risk raporunuzu ücretsiz olarak ayda bir defa görüntüleyebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir