Kredi Notu Sorgulama 2021 (Bedava Öğrenme Yöntemleri)

featured

Kredi notu sorgulamak isteyen kişiler 2021 yılında bir çok farklı kanaldan kredi notunu sorgulayabilir. Bankalardan, sms ile veya farklı alternatifler kullanarak siz de kredi notunuzu hemen öğrenebilirsiniz.

 

Kredi notu, bankalar tarafından kredi, kredi kartı ve bankacılık ürünlerinde başvuru yapan kişinin “güvenilir olup olmadığını” anlamak için kullanılan bir sistemdir. Kredi Kayıt Bürosu (KKB) Türkiye’de önde gelen bankaların ortak çalışması ile kurulmuş olup, tüm kişilerin kredi notları bu kurum tarafından denetlenmekte ve düzenlenmektedir. Kredi notu sorgulama yapmak isteyen kişiler, bu sayfamızda yer alan bilgiler doğrultusunda sorgulama işlemini kolaylıkla gerçekleştirebilir. Özellikle kredi notunun bireysel kullanıcıların hizmetine sunulmasından yani Findeks.com açılmasından sonra kredi notu daha da değer kazanmış ve tüm bankalar tarafından kullanılmaya devam edilmiştir. Bir kişinin bankalardan kredi çekebilmesi için Findeks kredi notu iyi seviyede olmasının yanı sıra, kredi sicili temiz, geçmiş ödemeleri düzenli ve kara listede olmaması da gerekmektedir. Ayrıca kredi çekmek isteyen kişilerin düzenli ve sabit bir geliri olması da bankalar tarafından son derece önemli bir husustur.

Kredi çekebilmek için kredi notu kaç olmalı?
Bir kişinin ihtiyaç, taşıt yada konut kredisi kullanabilmesi için kredi notunun “iyi” seviyede olması gerekmektedir. Kredi puanlaması ve karşılaştırması her banka için değişiklik gösterse de genelde bankalar 1300 üzerinde kredi puanı olan kişilere kredi verirler. Tabi ki bir kişinin bankadan kredi çekebilmesi için sadece kredi notunun iyi olması yeterli değildir, yukarıda da dediğimiz gibi aylık belgelenebilir geliri olması (Sigortalı), geçmiş ödemelerinin düzenli olması, merkez bankası kara listede olmaması gerekmektedir. Bunların yanı sıra bankalar kredi değerlendirmelerinde pek çok farklı kriteri karşılaştırarak bir kişinin kredi alıp alamayacağına karar verirler. Eğer kredi notunuzun kötü olmasından dolayı kredi alamıyorsanız yapılacak tek şey bir an önce kredi notunuzu yükseltebilecek teknikleri uygulamanızdır. Bu teknikler sayesinde kredi notunuz otomatik olarak yükselecek ve kısa zaman sonra istediğiniz bankadan kredi çekebilecek seviyeye geleceksiniz. Ayrıca kredi notu yükseltme teknikleri 2018 konumuzu da incelemenizi öneririz.

KREDİ NOTU SORGULAMA
Bir çok kişi ücretsiz olarak kredi notunu sorgulamak istemektedir, ancak günümüz şartlarında bu mümkün değildir. Geçtiğimiz yıllarda ücretsiz kredi notu öğrenmek için pek çok taktik bulunsa da artık kredi notunu başkalarına sunmak yasaklanmıştır. Çünkü Findeks kredi notu da başlı başına büyük bir pazar oluşturmuş ve insanlar sürekli olarak para ödeyerek kredi notunu öğrenme gereksinimine sahip olmuşlardır. Sizde ücret ödemeden kredi notu sorgulamak ile alakalı daha detaylı bilgi almak istiyorsanız kredi notu sorgulama sayfamıza göz atabilirsiniz.

KREDİ NOTU ÖĞRENME SMS
Sizde sms ile kredi notu sorgulamak istiyorsanız bu bölümü kolaylıkla kullanabilirisiniz. Sms ile kredi notu öğrenme servisi Findeks tarafından ücretli olarak yapılmaktadır. Turkcell, Avea(Türk Telekom) yada Vodafone hattı fark etmeksizin sms göndererek kredi notunuzu sorgulayabilirsiniz. İlk olarak cep telefonunuzun mesaj bölümüne girerek
TC kimlik numaranız ve doğum yılınızı arasında bir boşluk bırakarak 1122’ye sms gönderin. Örnek sms “40454444012 1994”. Sizde tek bir sms gönderip kredi notunuzu sorgulamak istiyorsanız bu servisi ücret karşılığında kullanabilirsiniz. Ücreti ise 2018 yılında 10 TL civarındadır ve faturanızdan bu bedel her sorgulamada kesilecektir.

Kredi Notu Öğrenme Garanti Bankası
Garanti Bankası Türkiye’de en fazla müşterisi olan özel bankalar arasında hizmet vermeye devam etmektedir. Sizde Garanti’den kredi notunuzu sorgulayarak anında kredi notunuzu öğrenebilirsiniz. Garanti Bankası internet şubesine giriş yaptıktan sonra “KKB RAPORLARIM” menüsüne tıkladıktan sonra online olarak hemen kredi notunuzu öğrenebilirsiniz. Kredi notu sorgulamak için Garanti Bankası hesabınızda yeterli bakiye olması yada kredi kartınızdan ödeme yapmanız gerekmektedir. Garanti Bankası Findeks üzerinden kredi notunuzu sorgulayacak ve anında sonucunu size aktaracaktır. Daha ayrıntılı bilgiye Garanti Bankası kredi notu öğrenme sayfasından alabilirsiniz.

Kredi Notu Öğrenme İş Bankası
İş Bankası’ndan kredi notunu öğrenmek artık çok kolay! İş Bankası ve Findeks arasında yapılan iş birliği sayesinde sizde kredi puanınızı online olarak sorgulayabilir ve anında kredi notu sonucunuza ulaşabilirsiniz. İş Bankası internet şubesine (https://www.isbank.com.tr/) giriş yaptıktan sonra Risk Raporu menüsünü bularak aynı anda sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz. İş Bankası’nda da kredi notu öğrenmek için hesap bakiyenizin yeterli seviyede olması gerekmektedir.

Kredi Notu Öğrenme Akbank
Bir çok müşterisi bulunan Akbank’ta da kredi notu sorgulamasını kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Akbank Direkt mobil uygulamadan yada Akbank internet şubesinden (https://www.akbank.com/) kolaylıkla sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Akbank internet şubesine giriş yaptıktan sonra “Risk Raporu” menüsünden sorgulama işlemi çok kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Yine Akbank’ta da kredi notunuzu öğrenebilmek için yeterli bakiyenin hesabınızda olması gerekmektedir.

Findeks
Ücretli olarak sorgulama yapılabilen ilk sistem Findeks’tir. Sizde Findeks sitesine girerek (https://www.findeks.com/) üye olduktan sonra hemen kredi kartınızla ödeme yapıp sorgulamayı başlatabilirsiniz. Sorgulama işlemi 1 dakika içerisinde yapılmakta olup hemen sonucunuz hesaplandıktan sonra kredi notu sorgulama ekranına düşmektedir.

Günümüzde kredi notu öğrenmek isteyenler için sorgulama yöntemlerini bu sayfamızda paylaştık. Sizde bankalardan yada Findeks, Sms ile kredi notu sorgulama gibi yöntemleri kullanabilir ve hemen kredi puanınızı öğrenebilirsiniz. Ayrıca şunu da söyleyelim e devletten kredi notu sorgulaması şuan için yapılamamaktadır. Bir çok kişi edevletten kredi notu sorgulanıyor mu diye merak etmektedir bunu da dip not olarak belirtelim. Ayrıca kredi notu sorgulama ücretleri 2018 yılında 10 TL civarında olduğunu da belirtelim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir