Adıma Kredi Çekilmiş Mi Sorgulama E Devlet

featured

Kimliğimi kaybettim veya çaldırdım, adıma kredi çekilmiş mi diye merak eden kişiler bu sorgulama yöntemi ile üzerinde kredi olup olmadığını öğrenebilir.

 

Son zamanlarda bir çok dolandırıcılık yöntemiyle karşılaşıyoruz. Özellikle kimliğini kaybeden vatandaşlarımızın üzerine şirket kurulup sonra da bankalardan kredi çekme haberlerine sizde rastlamışsınızdır. Peki, adıma kredi çekilmiş mi sorgulama e devlet üzerinden yapılabiliyor mu? E-devletten bankalara ait kredi borçlarımızı öğrenebilir miyiz, işte bu konu ile ilgili tüm merak edilenleri sizler için topladık.

Başkası Benim Adıma Kredi Alabilir Mi?

Türkiye’de gün geçmesin ki yeni dolandırıcılık yöntemleriyle karşılaşmayalım. Özellikle telefon üzerinden yapılan dolandırıcılıklar son günlerde artış gösterdi. Telefonunuzu arayarak terör örgütünün kimliğinizi ele geçirdiğini ve banka bilgilerinizi vermeniz gerektiği gibi şeylerle sizleri kandırarak, bankadaki hesabınızı boşaltmaya çalışan bir çok dolandırıcıyı duymuşsunuzdur. Diğer yandan başka bir kişinin sizin adınıza kredi çekip çekemeyeceği hakkında bilgileri de verelim; Öncelikle bir kişinin kredi çekebilmesi için kimlik belgesi, gelir belgesi ve imzasının gerçek olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra bankalar ek belgeler de isteyebilmektedir. (İkametgah, resim vs.) Bu belgeleri ele geçiren kötü niyetli bir kişi bankaya giderek kolaylıkla krediyi sizin adınıza kullanabilir. 3 ay ödemesi olmamasından sonra ise, size banka tarafından ulaşılıp borcunuzun olduğu ve ödememeniz durumunda icra geleceği tebliğ edilir. İşte bu 3 ay sonra fark ettiğiniz “başkası benim adıma kredi çekmiş” olayı sonrasında adli mercilere başvuru yapabilirsiniz. Krediyi sizin çekmediğinizi kanıtlamanız için de resmi belgeleriniz olması gerekmektedir.

Bu konuyu da inceleyin: Adıma çekilmiş kredi var mı?

Adıma Kredi Çekilmiş Mi Sorgulama

Adınıza çekilmiş kredi ve ürünlerini Kredi Kayıt Bürosu’na bağlı olarak çalışan Findeks.com sitesine girerek, ücretini ödedikten sonra risk raporunuzu alabilirsiniz. Risk raporunda 5 yıl içerisinde çekilen krediler gözükmektedir. Findekste adıma çekilmiş krediler gözükür mü diyen kişiler için de bu konu bir cevap oluşturmaktadır. Diğer yandan ücretsiz olarak adınıza çekilmiş banka kredilerini sorgulamak istiyorsanız, banka borcu sorgulama konumuzdan daha detaylı bilgilere ulaşmanız mümkündür.

E devletten banka borcu sorgulama

Üzerime çekilmiş kredi var mı diyenler dediğimiz sorgulama yöntemlerinin yanı sıra e-devlet üzerinden de  sorgulama yapmak istemektedir. Malesef ki, devletimizin resmi sitesi olan e devletten kredi borcu sorgulama ile ilgili bilgiler verilmemektedir. Bunun nedeni ise, bu bilgilerin bankalar tarafından gizli tutulmasıdır. Adıma kredi çekilmiş mi sorgulama e devlet diye ısrar eden kişiler, ücretsiz sorgulama için ayrıca banka şubelerine gidebilirler. Bunun yanı sıra Findeks üzerinden siteye giriş yaptıktan ve risk raporu ücretini ödedikten sonra bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir