Eski Banka Borçları Sorgulama

featured

Bankalara olan eski kredi ya da kredi kartı borçlarınızı sorgulayabilirsiniz. Sizin için eski banka borçları sorgulama yazısını hazırladık.

 

Eskiden kullanmış olduğunuz kredi ya da kredi kartı borçlarınızı öğrenebilmek artık mümkün. Teknolojinin gelişmesiyle birlike artık bankalar daha hızlı hizmet vermektedir. Müşteri temsilcisine ihtiyaç duymadan eski banka borçları sorgulama yapabilirsiniz. Bu işlem için hiçbir ücret ya da ek ücret talep edilmediği gibi, hesap dökümlerinize de ulaşmak artık çok kolay.

İnternet Bankacılığı Üzerinden Sorgulama

Banka borçları sorgulama yapabilmek için kişinin internet bankacılığı kanalı aktif olmalıdır. Eğer sizde bankanızın internet şubesine giriş yapabiliyorsanız, bundan sonra yapacağınız işlemlerle borç geçmişinizi inceleyebilirsiniz. Bunu yaparak hesap hareketlerinize de ulaşabilirsiniz. Dilediğiniz tarihi seçerek borç geçmişinize göz atabileceğiniz gibi ileriki zamanlar için de internet şubesi üzerinden yatırımlarınızı kontrol altında tutabilirsiniz. Bunun için artık bankaların akfit olarak müşterilerine sundukları internet bankacılığı çok önem taşımaktadır. Hele ki günümüzde “şubesiz bankacılık” sisteminin yayğınlaşmaya başlamasıyla beraber artık teknoloji bankalar için bir vazgeçilmez haline gelmiştir.

Bakabilirsiniz: Ziraat Bankası internet şubesi şifre alma

Banka Borçları Sorgulama

Bankalara olan eski dönem borçlarınızı görüntülemek istiyorsanız bunu yapabilmek için yukarıda belirttiğimiz gibi internet şubesine giriş yapın. Bundan sonra ise hesap hareketlerinizi inceleyebilir, kredi kartı ekstrelerinizi geçmişe dönük olarak kontrol edebilir ve eskiden kullanmış olduğunuz kredileri ve ödemelerini kontrol edebilirsiniz. Eğer eskiden kullandığınız kredinin ödemesini yapmadıysanız ya da unuttuysanız, bu kredi ödemesi faiz binerek size birgün yansıyacaktır. Bankalar borçlarından asla vazgeçmezler ve er ya da geç alacaklardır. Sizde bankalara olan borçlarınızı yapılandırarak ödemeye başlayabilirsiniz. Bu sayede kredi notunuzu yükseltecek ve ileride bir maddi ihtiyaç halinde tekrardan bankalardan kredi alabileceksiniz.

Eğer bankaların internet şubesi ve müşteri hizmetleri telefonları üzerinden borçlarınızı sorgulatmak istiyorsanız banka borç sorgulama konusuna bakabilirsiniz. Bu konu üzerinde yer alan bankaların internet sitesine giriş yaptıktan sonra borçlarınızı görüntüleyebilirsiniz.

E-Devletten Banka Borçları Sorgulama

Son zamanlarda çok fazla araması yapılan e-devlet üzerinden banka borcu sorgulama malesef mümkün değildir. Şuanda bankaya olan borçlarınızı öğrenebilmek için sadece bankaların internet sitelerinden ya da müşteri hizmetlerini arayarak sorgulama yapabilirsiniz. Ayrıca bankaların şubelerine giderek de borçlarınızın durumu hakkında müşteri temsilcisinden bilgi alabilirsiniz. Eğer borç ödemeleriniz geciktiyse daha fazla geciktirmeden ödeme yapmaya çalışın. Banka borçlarınızı zamanında ödemezseniz icra gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. İcra durumunda ise icralık banka borcu taksitlendirme konusuna bakabilirsiniz.

Banka kredi borcu sorgulama

Banka borçlarının ödenmemesi durumunda bankalar tarafınıza ihtar çekerek borçların zamanında ödenmesini ister. Eğer ilgili sürede yine borcunuzu ödemezseniz bu defa avukatlık olursunuz. Bu süreçte yapılandırma yapmaz ve borcunuzu ödememekte ısrarcı olursanız son olarak icraya verilebilir ve üzerinizdeki mal varlığı icra yoluyla el konulabilir. Banka borçlarının ödenmemesi durumunu ayrıntılı olarak anlatan konumuz “Banka borcu ödenmezse ne olur?” konusuna göz atabilirsiniz.

Banka borç sorgulama konumuzda belirtildiği gibi bankaların internet siteleri üzerinden giriş yaparak borçlarınızı görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca bankaların şubelerinden borçlarınızı sorgulayabileceğiniz gibi, müşteri hizmetlerini arayarak da sorgulama yapabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir