Faizsiz Evlilik Kredisi Veren Bankalar (Düğün Kredisi)

featured

Helal kredi yani katılım bankalarından faizsiz evlilik kredisi veren bankalar listesine bu sayfadan ulaşarak, hangi bankaların evlilik ve düğün kredisi verdiklerini öğrenebilirsiniz.

 

Faizsiz evlilik kredisi veren bankalar düğün yapmak isteyenler için büyük bir maddi kaynaktır. Bu yıl evlenecek çiftler için bankaların verdikleri evlilik kredilerini ve özelliklerini araştırdık. Düğün yapıp mutlu bir birliktelik yaşamak isteyen çiftlere özel olarak bankalar evlilik kredilerinde faiz oranlarını düşürmüşlerdir. Buna göre sizde evlilik kredisi çekerek güzel bir düğün yapabilirsiniz. Evlilik kredileri sayesinde evlenecek çiftler maddi açıdan bir sorun yaşamadan düğünlerini yapabilmektedir. Özel bankalar düşük faizli evlilik kredileri verirken, kamu bankaları da bazı koşullar altında evliliği teşvik etme amacıyla kredi vermekteler. Yani burada belirttiğimiz şekilde evlilik kredisini özel banka ve kamu bankalarından alabilirsiniz. Kamu bankalarında evlilik kredisi için bazı koşullar olmaktadır.

Evlilik Kredisi Nedir?

Bankalar tarafından evlenecek olan kişilere sunulan ve “ihtiyaç kredisi” olarak değerlendirilen evlilik kredisi; uygun faiz oranları ve geri ödemeli olarka verilen toplu paraya denilmektedir. Türkiye’de hizmet veren tüm özel ve devlet bankaları evlilik kredisi olarak ihtiyaç kredisi vermektedir.

Faizsiz İhtiyaç Kredisi Nedir?

İslami kredi veren bankalar veya Helal Kredi olarak da adlandırılan bu kredi türü, sadece “Katılım Bankaları” tarafından verilmektedir. Türkiye’de hizmet veren 5 adet katılım bankası bulunmaktadır. Bu bankalardan faizsiz ve uygun kar payı oranları ile faizsiz evlilik kredisi başvurusu yapabilirsiniz.

Faizsiz Evlilik Kredisi 2021

Özel bankalarda evlilik kredisi için genel olarak kredi başvuru koşullarındaki istenen belgeler istenmektedir. Gelir belgesi, nüfus cüzdanı gibi şeylerle kredi başvurusu yapabilirsiniz. Yine evlilik kredilerinde de kredi notunuza bakılmaktadır. Bu da yine bankaların kendini güvence altına alması için gerekli bir sistemdir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından açıklanan evlilik kredisi ise yeni evlenecek çiftlere büyük imkanlar sunmaktadır. Bu krediden 18 – 27 yaş aralığındaki kişiler faydalanmaktadır. Yine devletin verdiği evlilik kredisinde faiz alınmamaktadır. Ancak buradaki üst limit ise 10.000 TL ile sınırlıdır. Bu krediye Ziraat Bankası gibi kamu bankalarından başvurabilirsiniz. Konunun tüm detaylarını aşağıdan inceleyebilirsiniz. İşte evlilik kredisi veren bankalar:

  • Albaraka Türk
  • Kuveyt Türk
  • Türkiye Finans
  • Vakıf Katılım
  • Ziraat Katılım
  • Akbank
  • Garanti
  • ING
  • Yapı Kredi
  • İş Bankası
  • Vakıfbank
  • Ziraat Bankası.

Düğün Kredisi İçin Gerekli Şartlar

Kredi notu, kredi çekmeye elverişli seviyede olmalı,

Kredi sicili temiz olmalı,

Başvuruyu yapacak kişinin geliri, kredi kullanmaya elverişli olmalı.

Evlilik ve Düğün Kredisi İçin Gerekli Belgeler ise:

  • Gelir belgesi
  • Nüfus cüzdanı
  • Maaş bordrosu
  • Kira veya ek gelir varsa ek gelir belgesi
  • İkametgah belgesi
  • Adınıza ait son 3 aya ait fatura örneği.

Vakıfbank evlilik kredisi
Yeni evlenecek olan çiftlere Vakıfbank’dan düğün destek paketi! Siz de 36 aya varan vadelerle ihtiyaç kredisi adı altında evlilik kredinizi alabilir, düğün kredisini uygun faiz oranlarıyla geri ödeyebilirsiniz. Vakıfbank ihtiyaç kredisi kampanyasında ayrıca 3 ay kredi erteleme seçeneği de bulunmaktadır. Vakıfbank Evlilik Düğün Kredisi paketinde faiz oranları ise %1,49’dan başlamaktadır. 50.000 TL 36 ay vadeli, Vakıfbank ihtiyaç kredisi hesaplamasına göre; aylık ödeme tutarı 1.895 TL, toplam ödeme miktarı ise 68.948 TL olmaktadır.

Akbank Düğün Kredisi

Hayatınızın en önemli anında her şeyin eksiksiz olmasını istiyorsanız, kredinizi uygun faiz oranlarıyla Akbank’tan çekebilirsiniz. Yeni evleneceklere özel olarak Düğün Kredisi ile tüm düğün ihtiyaçlarınızı Akbank Düğün Kredisi paketi ile karşılayabilirsiniz. Bu sayfadan Akbank düğün kredisi ile ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Akbank düğün kredisi hesaplama tablosu

Kredi Miktarı Faiz Oranı Vade Sayısı Aylık Ödeme Toplam Ödeme
10.000 TL %1,90 36 AY 410 TL 14.819 TL
25.000 TL %1,74 36 AY 994 TL 35.941 TL
30.000 TL %1,74 36 AY 1.193 TL 43.129 TL
50.000 TL %1,56 36 AY 1.921 TL 69.438 TL

ING Bank Evlilik kredisi
ING Bank’ta evlilik, düğün kredisi olarak sunulan kredi, 3 ay ertelemeli olarak verilmektedir. 36 aya varan vade seçenekleri ve düşük faiz oranlarıyla birlikte, yeni evlenecek çiftlere kredi imkanı tanınmaktadır.

Garanti BBVA evlilik kredisi
Garanti Bankası da evlilik kredisi arasında yer almaktadır. Uygun faiz oranları ve 36 aya varan vade seçenekleriyle birlikte yeni evlenecek çiftlere kredi imkanı Garanti Bankası’nda.

İş Bankası Evlilik kredisi
İş Bankası’ndan evlilik kredisi kullanmak için banka şubelerine uğrayabilirsiniz. 10 bin TL, 36 ay vadeli evlilik kredisi imkanı vardır. 18 yaş üstündeki evlenmek isteyen çiftlere özel olarak kredi imkanı sunulmaktadır.

Faizsiz evlilik kredisi almak isteyen kişilerin aşağıdaki şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Evlenecek çiftlerin 18 – 27 yaş aralığında olması gerekmektedir. Bu kişiler üniversite mezunuysa üst limit 27 olabilmektedir. Evlenecek çiftlerde sicilinde ağır suç olmamalıdır. Çiftlerden her ikisi de daha önce evlenmemiş olmalıdır. Kredi komisyonunu evleneceklerine dair ikna etmeli ve durumlarının yeterli olduğunu göstermelidir. Yukarıdaki şartları sağlayan kişiler devlet bankalarından evlilik kredisi alabilmektedir. Yeni evlenecek çiftler için faizsiz evlilik kredisi veren bankalar konumuzu yayınladık. Yukarıda yer alan bilgilere göre sizde özel ya da kamu bankalarından düğün kredisi kullanarak evlenebilir ve mutlu bir hayat yaşayabilirsiniz.

Ev hanımlarına kredi

Faizsiz kredi veren bankalar

Sicili bozuklara kredi veren bankalar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir