Kefille Kredi Nasıl Alınır

featured

Bazı durumlarda bankalar kredi çekebilmek için kefil talep edebilmektedir. Peki kefille kredi nasıl alınır ve şartları nelerdir. İşte akıllardaki tüm sorulara yanıt veriyoruz.

 

Bankalardan kredi çekebilmek için birçok şartı yerine getirmeniz gerekmektedir. Çoğu durumda bankalar kefil talep etmektedir. Peki öyle durumlarda kefille kredi nasıl alınır sorusuna yanıt arıyoruz ve kefil ile ilgili tüm ayrıntıları bu konu altında açıklamaya çalışıyoruz.

Kefille kredi nasıl alınır?

Eğer belgelenebilir bir geliriniz yoksa ya da daha önceden kredi ödemelerinizi düzenli yapmadıysanız bu durum kredi notunuzun düşmesine neden olacaktır. Bu durumda ise kredi başvurunuza onay gelmesi çok zor bir durumdur. Son zamanlarda “gelir belgesiz, evraksız kredi” gibi kampanyalara çok fazla şekilde rastlar olduk. Ancak bu reklamlar bankanın müşteri çekmesi içindir yani banka gelir belgesi talep etmiyorsa bilin ki daha detaylı ve farklı şeyler talep edeceklerdir. Kredi notu kötü olan kişilere bankalar kredi vermemektedir. Eğer geçmiş ödemeleriniz düzensiz ve kötü gözüküyorsa kredi çekmeniz çok zor bir durumdur. Bu nedenle de bankalar bu tip müşterilere kefille kredi verebilmektedir.

Kefil Göstererek Kredi Çekmek

Banka şubelerine giderek yapacağınız kredi başvurusunda, kredi notu ile birlikte kredi çekmek için kriterlere uyan bir kefil göstererek, belli bir limite kadar kredi kullanabilirsiniz. Fakat burada dikkat etmeniz gereken nokta ise, kefil göstereceğiniz kişinin aynı hanede yaşamaması, düzenli belgelenebilir gelirininin olması ve aynı iş yerinde 3 aydan uzun süreli çalışması da gerekmektedir. Ayrıca kefil gösterilecek kişinin kredi notunun iyi durumda olması gerekmektedir. Yani krediye kefil göstereceğiniz kişinin de “kredi çekmeye uygun” bir kişi olması gerekmektedir.

Peki bu durumu da açıkladığımıza göre, hangi bankadan kefille kredi nasıl çekilir? Buna da genel olarak bir banka ismi vermek de zor bir durumdur. Bunun nedeni ise kefil göstererek kredi vermek ve kredinin onaylanması kesinlikle bankanın insiyatifine bir durumdur. Eğer geçmiş ödemelerinizden dolayı icralık duruma düşmüş ya da düzenli ödeme yapmamışsanız, kefil gösterseniz bile kredi çekebilmeniz zor bir durumdur.

İncelemenizi öneririz:  
Krediye kefil olmak
Kredi çekerken dikkat edilmesi gerekenler
 

Kefille Kredi Başvurusu

Kefil gösterip kredi çekmek istiyorsanız; başvurunuzu internet üzerinden ya da sms ile değil, direk olarak banka şubesine giderek yapmalısınız. Sms ile, internet üzerinden ya da mobil şubelerden yapılan başvurular ise sadece kredi notu iyi durumda olan tüketiciler için geçerlidir. Eğer kredi notunuz iyi değil ve siz yine de internet üzerinden ya da sms ile başvuru yapıyor ve olumsuz sonuç alıyorsanız, bu durumda sizin kredi notunuz düşecektir. Unutmayın, her olumsuz başvuru sizin kredi notunuzu düşürecektir ve ileriki zamanlarda kredi çekmeniz oldukça zorlaşacaktır. Eğer kefille kredi başvurusu yapmak istiyorsanız, belgelerinizle beraber banka şubesine giderek müşteri temsilcisiyle yüzyüze görüşecek kefille kredi başvurusu yapmalısınız. Kefilli kredi başvuruları genellikle aynı gün içerisinde sonuçlanmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir