Kredi Başvurum Neden Onaylanmıyor

featured

Acil olarak paraya ihtiyacınız var ve bankalardan kredi alamıyorsunuz. Bu durumda bankalar kredi başvurum neden onaylanmıyor diye merak edebilirsiniz.

 

Sizler için araştırarak kredi başvurusunun reddedilme nedenlerini bulduk. Kredi başvurum neden onaylanmıyor diye merak edenler için uzun araştırmalarımız sonucunda bu sayfamızı hazırladık. Sizde aşağıdaki bilgileri kontrol ederek kredi başvurunda niye red yediğiniz hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. Tüketicilerin tarafından bakıldığı zaman kredi başvurusunun reddedilmesi ile birlikte akılda bir çok soru işareti kalmaktadır. Eğer yapılan başvuru reddedilmesi halinde, başka bir bankadan kredi alınabilir mi? En önemli olan şey ise, başvuru yaptığınızda reddedilmemek için hangi yolları izlemek gerekiyor? Kredibankalar.com analistlerinden Necati Öztürk sizler için araştırdı ve onaylanmayan krediler için çoğu kişinin merak ettiklerini hazırladı ve çözüm önerilerini sıraladı.

Kredi Başvurum Neden Reddediliyor?

Bazen eksik bilgilerden dolayı reddedilme olabilmekte ve olumsuz sonuç alınabilmektedir. Bazen de süreç anlaşılmadığı için reddedilmek tüketici tarafından kızgınlıkla karşılanmaktadır. Eğer bir kredi başvurusunda red almışsanız hızlı hareket etmemenizde ve bir diğer başvuru aşamasında neler yapacağınızı planlamalısınız. Her bankanın kredi vermek için farklı politikaları vardır ve bu prosedürleri önceden anlamanız gerekmektedir. Aşağıdaki listeye bakarak kredi başvurunuzun niye onaylanmadığını daha iyi anlayabilirsiniz.

Gerçekçi olun!

Öncelikle bankaların birer ticari işletme olduğunu ve kar için çalıştıklarını belirtelim. Kurumum devamlılığı için de kredi verecekleri kişileri iyi araştırırlar ve risksiz görünen kişilere kredi verirler. Kredi kullanımlarında her iki taraf arasında bir ticari anlaşma yapılır, bu nedenle bankalar kredi başvurularını çok dikkatli şekilde inceler. Unutmayın, başvuruya red geldiğinde sizin kadar banka da üzülüyordur çünkü kar edeceği para gitmiş demektir. Bankalar kredilerini duyurmak için reklamlara büyük paralar veriyorlar. Bu nedenle kredi ürünlerini daha çok kişiye sunmak isterler.

Neden kredi alamadığınızı araştırın

Öncelikle kredi alamama nedenleri arasında kredi notunun kötü olması, gelirin düşük olması, sicilin kötü olması gelmektedir. Bunun yanı sıra kredi başvurularında, bankalar bir çok önemli faktörü incelemekte ve ona göre karar vermektedir. Öncelikle neden kredi alamadığınızı araştırın. Eğer gelirinizin düşük olması ve kredi limitinizin yetersizliğinden dolayı kredi alamıyorsanız o zaman varsa ek gelirinizi (kira, eş yada aile bireylerinin gelirleri) bankaya beyan ederek kredi alma yüzdenizi artırırsınız. Diğer yandan eğer bir taşınmazınız varsa bu durumda yine bankaya ipotek gösterek kredi alabilkeniz mümkündür.

Geçmişiniz oldukça önemli

Bankalardan geçmiş dönemde kullandığınız kredi ve kredi kartları büyük önem taşımaktadır. Eğer geçmiş ödemeleriniz düzensiz ise banka size kredi vermeye kolay kolay yanaşmaz. Yani geçmiş dönemdeki olumsuz kredi siciliniz kredi almanıza engel oluyor olabilir. Bunun yanı sıra karşılıksız çek, icraya düşme ve kredilerin gecikmeyle kapatılması, kredi borçlarında minimum ödeme tutarları sizin sicilinizi olumsuz etkilemiş olabilir. Bu durumda bankalar sizin kredi başvurunuza tereddütle yaklaşırlar. Bu durumda ise kayıtlarda yanlışlık olduğunu biliyorsanız, ilgili yerlere başvurabilirsiniz. kkb.com.tr adresinden kredi notunuzu sorgulayabilir ve durumunuz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bir bankadan kredi alamıyorsanız, diğer bankaları deneyebilirsiniz

Eğer başvuru yaptığınız banka onay vermediyse başka bir bankadan kredi alma şansınız halen var demektir. İnternet üzerinden yapılan başvurular oldukça kredi notunu düşürmektedir bunun yerine banka şubesine giderek kredi alabilip alamadığınızı kontrol ettirebilirsiniz. Her bankanın farklı kredi onay politikaları vardır. Bir bankanın riskli olarak gördüğü kişi, diğer bir bankada güvenilir ve kredi kullanabilir olarak gözükebilir. Bankalar kredi skorunuza göre kedi değerlendirmesi yaparlar ve her banka için alt limit skoru farklı olmaktadır. Kredi onayını bir bankada alamadıysanız, başka bir bankada şansınızı deneyebilirsiniz.

Bankalarla geçmişte ilişiği olmayanlara kredi verilmiyor

Bankalarda geçmiş dönemde hiçbir şekilde girişiniz yoksa kredi notunuz sıfır (0) olarak gözükecektir. Bankalar, kredi verebilmek için en az 1100 puan istemektedir ve kredi notunuz düşük olduğundan dolayı kredi alamıyorsunuzdur. Kredi notunuzu yükseltmek için ise e-vadeli hesap kullanabilir, düşük limitli bir kredi kartı alabilir yada sizlere vereceğimiz bir kaç yöntemi kullanabilirsiniz. Ayrıca blokeli kredi çekerek kredi notunuzu daha hızlı artırabilirsiniz.

Kredi notu yükseltme teknikleri
Blokeli kredi çekmek

Bu konuyu kredi başvurusu niye onaylanmaz, kredi çekemiyorum ne yapmalıyım, bankalardan kredi alamıyorum diyenler için hazırladık. Bu bilgilere bakarak sizde yeni bir kredi başvurusu yapıp daha kolay kredi veren bankalardan ihtiyaç kredisi kullanabilirsiniz. Sizde hızlı kredi veren bankalar 2018 yılında başvuru yapıp, ihtiyacınız olan parayı alabilirsiniz. Ayrıca kredi başvurusu yapmadan önce en uygun faiz veren bankaları tercih etmeniz de sizin yararınıza olacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir