Kredi Notum Kaç Olursa Bankadan Kredi Çekebilirim

featured

Kredi çekebilmek için kredi notu kaç olmalı son zamanlarda çok sorulmaktadır. Ayrıca kredi notum kaç olursa kredi alırım diye de bu konuda bulabilirsiniz.

 

Son zamanlarda en çok yöneltilen sorulardan birisi de kredi notum kaç olursa kredi çekebiliri arasında yer almaktadır. Kredi notu günümüzde herkes tarafından bilinen ve gün geçtikçe önemi artan bir puanlama sistemidir. Sizde kredi notunuzu zaman zaman kontrol ederek, güncel puan durumunuza göre finans hareketlerinizi kontrol altında tutabilir ve kredi notunuzun yükselmesi için çalışma gösterebilirsiniz. Kredi notunuza göre kredi çekebilmek için bu konuyu dikkatli şekilde inceleyin.

Kredi çekmek için kredi notu kaç olmalı

Kredi notu, Findeks ve KKB sistem kayıtlarında tutulan ve tüm vatandaşlarımızın bu sisteme dahil olduğu bir bankacılık aracıdır. Yakın geçmişimizde ülkemizde uygulanmaya başlanan kredi notu sayesinde, bankalar güvenilir kişileri anlamakta ve buna göre kredilerini vermektedir. Bilindiği gibi bankalar, kredi notu düşük olan kişilere kredi vermek istemezler ve verdikleri borcu zamanında geri almak isterler. Bankalar, zarar etmemek adına kredi notu sistemini kullanır ve tüm kredi başvurularında kredi notu ile sonuçlandırma yapılmaktadır. Tabi ki kredi sonuçlandırmaları sadece kredi notu ile değerlendirilmemekte; kişinin banka sicili, ödeme geçmişi, aile ve yakınlarının kredi durumları, finansal durumlar, aylık geliri ve bir çok bilgi değerlendirilmekte ve krediler sonuçlandırılmaktadır. Günümüzde “kolay kredi veren bankalar” diye bir şey söz konusu olamaz ve tüm bankalar bu sistemleri göz önüne alarak kişilere kredi verirler. Ticari kredilerde ise şirketin kredi notuna ve şirket siciline, gelirine ve gider tablosuna bakılmakla beraber, yine şirket yetkililerin de sicili kontrol edilmektedir. Kredi notu; ihtiyaç kredisi, konut kredisi, taşıt kredisi ve diğer kredi başvurularında kontrol edilmektedir. Kredi notum kaç olursa kredi çekebilirim sorusuna cevap niteliğinde bir görsel;

Riskli seviye Orta Seviye Az Risk Normal Çok İyi
0-799 800-1099 1100-1499 1500-1699 1700-1900

Kredi notum kaç ayda yükseltilir diye soranlar tıklayın.

Kredi notu Riski Kredi kullanabilme ihtimali
0-799 En Kötü Kötü ve kredi çıkmaz
800-1099 Orta Düşük oranda kredi çıkar
1100-1499 Normal Gelirinize göre kredi verilir
1500-1700 İyi Yüksek oranda kredi çıkar
1700-1900 Süper Çok Yüksek oranda kredi çıkar

Kredi notu kaç olursa kredi çekebilirim 2018 yılında diye soran kişiler bu konumuzu inceledikten sonra, kredi notu ile ilgili fikir sahibi olabilirler. Kredi notu, 0 ile 1900 arası verilen ve Kredi Kayıt Bürosu kayıtlarında tutulan bir sistemdir. Kredi notu, Findeks sitesinden yada sms ile sorgulaması yapılabilmektedir. Kredi notunuz ve gelir durumunuza göre bankadan kredi çekebilirsiniz. Ayrıca kredi notu düşük olan kişiler de ipotek yada kefil göstererek kredi çekebilirler. Kredi notum çok düşük kredi çekebilirmiyim diye soranlar ve acil paraya ihtiyacı olan kişiler kredi başvurularında red cevabı alabilirler. Kredi başvurusuna verilen red cevapları düşük olan kredi notunuzu daha da düşürecektir. Bu nedenler, kredi sorgulaması yaptıktan sonra eğer kredi notu iyi durumda ise kredi başvurusu yapmaları önerilmektedir. Peki kredi notu kaç olursa istediğiniz krediyi çekebilirsiniz işte cevabı.

Bozuk sicile kredi veren bankalar konusuna da mutlaka bakınız.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir