Kredi Ödemesi Devam Ederken İkinci Krediyi Çekebilir Miyim

featured

Yeni bir kredi ödemesi devam ederken ikinci krediyi çekmek isteyen kişiler de vardır. Maddi sıkışıklıklar ve oluşan nakit ihtiyacıyla beraber ikinci krediyi çekmek nasıl oluyor?

 

Henüz ödemesi devam eden bir krediniz var ve paraya mı  sıkıştınız? O halde sizler için ikinci krediyi çekmek için yapılması gerekenleri anlatalım. Bir kredi çektiniz ve acilen paraya sıkıştınız, 2. krediyi nasıl çekerim diye kara kara düşünüyorsunuz. Bazı durumlarda ikinci krediyi almak zor olsa da bu konumuzu inceleyerek kolaylıkla kredi kullanabilirsiniz.
İlk kredinizin ödemesi devam ederken borç ödemelerinizi eksiksiz ve gününde yatırdınız. Eğer kredi ödemesi süresince herhangi bir sorunla karşılaşmadıysanız ikinci bir kredi almakta mümkün olmaktadır. Ancak kredi ödeme dönemlerinde gününde kredi borcunuzu ödemediyseniz o zaman yakın dönemde bir kredi daha çekmeniz oldukça zorlaşacaktır.

İkinci krediyi çekebilir miyim

Yeni kredi çektim tekrar kredi alabilir miyim diyen kişiler de bu konuyu merak etmektedir. Bankalar kişilere kredi verirken öncelikle kredi notu ve kredi limitlerini kontrol etmektedir. Eğer sizin kredi limitiniz, 2. bir yeni kredi çekmeye müsayitse o zaman kredi alabilirsiniz. Diğer yandan başka bir bankayla görüşüp borç transfer kredisi başvurusu yapabilir ve kredi borcunuzdan daha yüksek bir miktara başvuru yaparak 2. krediyi almış olursunuz. Hem bankanızı taşır hem de daha yüksek bir nakiti elinize geçirmiş olacaksınız. Diğer yandan bu işlemin en önemli dezavantajı ise krediyi erken kapama cezasıyla karşı karşıya kalmaktır.
İkinci kredi nasıl çekilir?

Bankaya ödemesi devam eden kredinin dışında ikinci krediyi çekmek isteyen kişiler şu yöntemlere de başvurabilir. İlk olarak bankaya istediğiniz miktarı söyleyin ve kredi alıp alamayacağınızı kontrol ettirin. Eğer banka size 2. krediyi vermeye yanaşmıyorsa o zaman rehin karşılığı kredi alabilmeniz mümkündür. Eğer üzerinize kayıtlı taşınmaz yada araç varsa bunları bankaya rehin ettirerek kredi alabilirsiniz. Ancak rehin göstereceğiniz taşınmazlarınızın üzerine ipotek olmamalı kredi çekilmemiş olmalıdır. Bunların dışında ikinci kredinizi rehin karşılığında alabilirsiniz. Aynı zamanda borç kapatma kredisi yada diğer adıyla borç transfer kredisi kullanarakta farklı bir miktarı diğer bankalardan alabilmeniz mümkündür. Bu özelliği de yukarıda yazmıştık. Eski krediyi kapatıp yeni krediyi çekmek işlemine de bilindiği gibi yapılandırma denilmektedir. Bankalardan yapılandırma kredisi alarakta farklı bir miktar alır ve üste kalan nakiti bankadan alabilirsiniz.

İkinci krediyi çekmek için, aylık net geliriniz oldukça önem taşımaktadır. Ayrıca kredi notunuzun yüksek olması da size artı puan kazandıracaktır. Diğer yandan ikinci kredi başvurusunda aylık geliriniz baz alınarak kredi taksit ödemelerinizin toplamı maaşınızın yarısını geçemez. Bu Bddk tarafından yasal olarak verilen mevzuatla alakalıdır ve bankalarla ilgisi bulunmamaktadır. Yani ayık net geliriniz / 2 şeklinde bir hesaplamayla birlikte, taksit ödemesinin en yüksek miktarını bulabilir ve ne kadar kredi çekebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Aynı gün iki bankadan kredi çekmek konusuna da bakabilir ve iki kredi birden nasıl çekilir hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir