Kredi Red Nedeni 9 Ne Anlama Gelir

featured

Kredi başvurusu yapan kişilerin başvurularının onaylanmaması sonucunda cep telefonunu kredi red nedeni 9 diye mesaj gelebilmektedir. Peki kredi red nedeni 09 nedir?

 

Kredi başvurusu yapan bir çok kişi, olumsuz kriterlerinin bulunmasından dolayı başvuruları onaylanmayabilmektedir. Bankalar başvuru süreci sonuçlandıktan sonra kişinin cep telefonuna “kredi red nedeni 9” diye bir bilgilendirici mesaj yollayabilir. Peki nedir bu kredi red nedeni 09 ve hangi kriterden dolayı kredi başvurusu reddedilmiştir, gelin birlikte bakalım ve çözüm yolları üretelim.

KREDİ RED NEDENİ 09

Bankalar kredi başvurusunun reddedildiğini, başvuru yapan kişinin  cep telefonuna mesaj olarak gönderebilir ayrıca başvuru sonucunu internet şubesinden de sorgulamak mümkündür. “Kredi başvurunuz olumlu sonuçlanmadı. Kredi red nedeni 09” gibi bir mesaj alabilirsiniz. Çoğu kişi bu mesajdaki kodların ne anlama geldiğini bilmemektedir. Bilgilendirici mesajlar otomatik geldiğinden dolayı kodlama sistemiyle çalışır. Red nedeni ise otomatik kod üretilerek size iletilir. Kredi red nedeni 09 kredi başvurusu yapan kişinin kredi notunun, kredi çekebilmek için yetersiz olduğunu bildirmektedir. Yani kredi notunuzun kötü olmasından dolayı kredi başvurunuz olumsuz sonuçlanmıştır. Kısa vadede kredi notunuza müdahale edemezsiniz ancak 2-3 ay vereceğimiz taktikleri uygularsanız bir kaç ay sonra kredi notunuzu yükseltebilir ve sizde kredi çekebilirsiniz. Aşağıdaki ilgili konulara göz atarak kredi notunuzu yükseltebilirsiniz.Nakit blokaj karşılığı kredi çekmek
Sms ile kredi notu sorgulama
Kredi notu yükseltme teknikleri 2018

Kredi red nedeni 9 diye mesaj alan kişiler ilk olarak kredi notunu artırmak için bazı finansal hareketlilikleri yapabilirler. En çok talep gören ve kredi notunu oldukça iyi seviyeye getiren “Nakit blokeli kredi” konusunu Türkiye’ye ilk olarak biz önermiştik ve bir çok kişiden gelen tepkilere göre oldukça faydalı olmuştu. Sizde bankaya giderek blokeli kredi kullanabilir ve ödemeleri gününde yaparak kredi puanınızı artırabilirsiniz. Eğer sizinde kredi notunuz düşükse bu sayfadaki bilgilerden yararlanarak artık kredi başvurularınızı olumlu sonuçlandırabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir