Numaradan İsim Sorgulama Bilinmeyen Numaralar Servisi

featured

Turkcell, Türk Telekom veya Vodafone hatlarınız için isimden numara sorgulama nasıl yapılır diyorsanız bu sayfada yer alan numara sorgulama servisini kullanabilirsiniz.

 

Cep telefonları yakın dönemde hayatımıza girmesine rağmen artık günümüzde çok önemli teknolojik aletler olarak 7’den 70’e herkes tarafından kolaylıkla kullanılabilmektedir. Cep telefonumuza banka uygulamasını yükleyerek tüm bankacılık işlemlerimizi cep telefonumuz üzerinden yapabiliyoruz. Arama yapmanın yanı sıra oyun oynama, fotoğraf ve video çekme, film izleme, internette arama yapma, e-kitap okuma, film izleme gibi pek çok işlevsel uygulamalar sayesinde cep telefonları hayatımızı kolaylaştırmaktadır. Eğer sizi arayan bir kişinin kim olduğunu öğrenmek istiyorsanız, bu sayfada yer alan bilgiler ile numaradan isim sorgulama yapabilir ve bu numara kime ait sorusuna yanıt bulabilirsiniz. Ayrıca konunun altlarına doğru ücretsiz numara sorgulama nasıl yapılır sorusuna da yanıt vereceğiz.

Numaradan İsim Sorgulama

Geçtiğimiz dönemde bir kişinin numarasını öğrenebilmek için cep telefonumuza numara sorgulama programı yükleyerek bu kişinin bilgilerine “ücretsiz” olarak erişebiliyorduk. Ancak kişisel haklar ihlal edilebileceğinden dolayı BTK tarafından bu uygulamalar bir bir iptal edilerek engellendi ve kullanımı yasaklandı. Bu uygulama sonrasında operatörler de bu uygulamayı ücret karşılığında sunmaya başlayarak bilinmeyen numaralar servislerini aktif ettiler. Siz de sizi arayan Turkcell, Türk Telekom (Avea) ve Vodafone operatörünün kime ait olduğunu öğrenmek istiyorsanız bu numaraları arayarak genel bilgilere erişebilirsiniz. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir husus var, bir kişinin numarasına veya ismine erişebilmek için bu kişinin bilgilerinin operatör servisinde kayıtlı olması gerekmektedir. Bazı kişiler operatörlere ulaşarak bu bilgileri sildirmekte ve 3. kişilerin ulaşmasını engellemektedir. Bundan dolayı yapılacak numara sorgulama işlemi sonrasında bir numaranın kime ait olduğunu öğrenememeniz de olası bir durumdur. Bu durumda yine ücret ödemek zorunda kalacaksınız. Aşağıdaki sayfalara giderek ilgili operatörün bilinmeyen numarasını nasıl sorgulayabileceğinizi öğrenebilir ve bilinmeyen numaralar servisini kullanabilirsiniz.

Turkcell numara sorgulama
Vodafone numaradan isim sorgulama
Türk Telekom numaradan isim sorgulama

Turkcell Numaradan İsim Sorgulama

Turkcell operatörüne ait bir numaranın kime ait olduğunu öğrenmek istiyorsanız siz de 11832’yi arayabilir ve bu numaranın sahibinin kim olduğunu öğrenebilirsiniz. Yine burada dikkat edilmesi gereken şey kişinin Turkcell bilinmeyen numaralar rehberinde ekli olup olmadığıdır. Eğer numara Turkcell rehberde kayıtlıysa bu durumda Turkcell size numaranın kime ait olduğunu gösterecektir. Sms ile numara sorgulamak istiyorsanız yukarıda bulunan Turkcell numara sorgulama sayfasına göz atabilirsiniz.

Vodafone Numara Sorgulama

Vodafone hat üzerinden numaranın kime ait olduğunu sorgulamak isteyenler ise 11842 numarasını arayarak Vodafone numara sorgulama işlemini gerçekleştirebilir. Belli bir ücret karşılığında bu numarayı arayarak, sizi arayan Vodafone hattının kime ait olduğunu öğrenebilirsiniz.

Türk Telekom Numara Sorgulama

Türk Telekom yani Avea hattından gelen çağrının kime ait olduğunu sorgulamak için de 11811 Türk Telekom bilinmeyen numaralar servisini arayabilirsiniz. Bu servisi aramak için dakikada 1,25 TL ödemeniz gerektiğini de unutmayın.

Numara Sorgulama Ücretsiz

Bir kişinin numarasını ücretsiz olarak sorgulamak için yukarıda da dediğimiz gibi geçtiğimiz yıllarda pek çok ücretsiz android ve ios programları mevcuttu. Ancak bu uygulamalar kişilik haklarının ihlal edileceği gerekçe gösterilerek BTK tarafından engellendi ve numara sorgulama servisleri devre dışı bırakıldı. Bir kişinin numarasını sorgulamak için günümüzde sadece operatör servislerinin kullandığı rehberler bize kesin bilgi verebilmektedir. Ayrıca sizi arayan kişinin numarasını whatsapp uygulamasına ekleyerek, bu kişinin resmine veya varsa isim bilgilerine bakarak kim olduğunu anlayabilirsiniz. Ancak bu kişinin Whatsapp profiliin gizli olmaması gerekmektedir. Ayrıca bu kişinin Facebook hesabı varsa da bu kişiyi facebook’tan bulabilirsiniz. Facebook arama ekranın numarayı yazıp arama tuşuna basarak da, bu kişinin kim olduğuna ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Bu sayfamızda yer alan bilgilere göz atarak siz de numaradan isim sorgulama yapabilir ve sizi arayan Avea, Vodafone ve Turkcell hattının kime ait olduğunu öğrenebilirsiniz.

İlginizi çekebilir:
Turkcell numara gizleme

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir