Akbank İnternetten Para Gönderme Nasıl Yapılır

featured

Özel bankalarımız arasında yer alan Akbank’ın bir çok müşterisi para transferi yapmaktadır. Peki Akbank internetten para gönderimi nasıl yapılmaktadır?

 

Türkiye’de bir çok müşterisi bulunan ve özel bankalar arasında hizmetine devam eden Akbank ile para transferi yapabilirsiniz. Akbank internetten para gönderme yapmak isteyen kişiler için bu araştırma  yazısını hazırladık. Akbank online işlemler aracılığıyla yada Akbank Direkt mobil uygulaması ile bir kaç adımda para gönderebilir ve karşı tarafa transfer edebilirsiniz. Bu konu üzerinden sizde EFT yada HAVALE işlemlerinizi kolaylıkla yapabileceksiniz.

Akbank İnternetten Para Transferi Nasıl Yapılır?

İlk olarak hangi yolla para transferi yapmak istediğinize karar verin. Akbank EFT seçeneği ile, Akbank’tan farklı bir banka hesabına para gönderebildiğiniz gibi, Akbank HAVALE ile Akbank’tan farklı bir Akbank hesabına para gönderimi yapabilirsiniz. Tüm bankalarda EFT işlemleri 09:00 ile 17:15 saatleri arasında gerçekleştirilmektedir. Akbank eft bölümü ile ilgili detaylı bilgiyi Akbank eft saatleri 2018 sayfamızdan alabilirsiniz. Konunun daha da anlaşılabilir olması adına aşağıda örnekleme yaptık.

Akbank – > Akbank hesabına para gönderimi -> HAVALE
Akbank – > Farklı bir bankaya para transferi – > EFT

İlk olarak bunu bir çok kişinin karıştırmasından dolayı daha açıklayıcı olması için bu örneği sizlere sunduk. Şimdi de gelelim Akbank para transferi yapmak için gerekli olan şeylere. Akbank internet şubesinden para trasferi işlemlerini gerçekleştirebilmek için, öncelikle internet şube şifreniz olması gerekmektedir. İnternet şubesine yada Akbank Direkt mobil şubeye giriş yaptıktan sonra havale yapmak istiyorsanız; “Para transferleri – Kolay Trasnfer” menüsüne geliniz. Daha sonrasında sizden istenilen ödeme türünü seçtikten sonra karşı tarafın İBAN yada hesap numarası ile gönderilmek istenen tutarı giriniz. Bu bilgileri doldurduktan sonra onaylarsanız para trasnfer işleminiz bir kaç dakika içerisinde yapılacaktır. Havale işlemleri 7/24 kesintisiz olarak yapılabilmektedir.

Akbank Para Transferi Nasıl Yapılır?

Akbank’tan farklı bir banka hesabına EFT yapmak isteyenler ise, “Para Trasnferi – EFT” menüsüne gelin. Karşı tarafın iban numarası ve gönderilmek istenen para miktarını girdikten sonra onaylayın. Bu işlemden 5 ile 20 dakika arasında paranız karşı tarafın hesabına yatırılacaktır. Ancak burada dikkat etmeniz gereken şey ise haftasonları, mesayi saatleri dışında ve tatil günlerinde eft yapılamaz. Bu tarihlerde yapılan eft işlemleri ise ilk iş gününe aktarılacaktır. Akbank para transferi yapmak isteyen kişiler bu konudaki bilgilerden yararlanabilir.

Akbank cebe havale

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir