Cuma Günü Yapılan EFT Ne Zaman Hesaba Geçer

featured

Eğer cuma günü EFT göndermek istiyorsanız, cuma günü yapılan eft ne zaman gönderilir, hesaba geçer diye merak edebilirsiniz. Cuma günü EFT ile ilgili tüm ayrıntılar bu sayfada.

Soru: Cuma günü yapılan eft ne zaman hesaba geçer?
Cevap:  Cuma günü yapılan eft işlemleri; ilgili bankanın mesayi saatleri içerisinde yapıldıysa 5-20 dakika arasında karşı tarafa gönderilir. Eğer bankanın belirlediği eft saatleri dışında eft işlemi yapıldıysa o zaman haftanın ilk günü pazartesi gününe aktarılır.

Cuma günü yapılan eft ne zaman gönderilir diye merak edenler için bu sayfamızı hazırladık. Eğer sizde cuma gününde karşı tarafa EFT (Elektronik Fon Transferi) yapacaksanız bu makaleyi mutlaka inceleyin. Bir banka hesabından, farklı bir bankanın hesabına para gönderim transferlerine EFT denilmektedir. EFT işlemi Merkez Bankası onayından geçtiğinden dolayı her banka için hafta içi mesayi saatlerinde gönderim yapılabilir. Yani EFT ‘yi sadece hafta içi bankaların mesayi saatlerinde kullanabilirsiniz. Havale işlemi ve cebe havale ise bir süre sınırı olmadan 7/24 kullanılabilir. EFT saatleri her banka için farklıdır ancak genel olarak saat 09:00’dan 17:15’e kadar yapılır.

Cuma Günü Eft Saatleri

Eğer eft işleminizi cuma günü yapacaksanız, bankaların belirlemiş olduğu saatler arasında yapmalısınız. Cuma günü de hafta içi günlerinden olduğu için hangi bankanın müşterisiyseniz o bankanın eft saatlerini inceleyebilirsiniz. Eğer cuma günü mesayi saati sonrasında EFT yaptıysanız, eft işleminiz pazartesi gününe aktarılacak ve pazartesi mesayi saatinde karşı tarafa yollanacaktır. Aynı zamanda pazartesi günü resmi tatil ise, yine eft’niz resmi tatil sonrasına aktarılır.

Cuma günü saat 17:15’den sonra yapılan eft işlemleriniz, pazartesi gününe aktarılır. (Genellikle çoğu bankada en son eft gönderim saati 17:15’dir.) Ayrıca sitemiz üzerinden soru sormak için yorum bölümlerimizi veya sosyal medya adreslerimizi kullanabilirsiniz.

Eft saatleri 2018 sayfasından Ziraat Bankası, Akbank, Vakıfbank, TEB, Garanti Bankası, Halkbank gibi çoğu bankanın eft gönderim saatleri yer almaktadır. Sizde bu bankaların eft saatlerini inceleyerek cuma günü eft saatini öğrenebilirsiniz. Yukarıda yer alan bankaların eft saatlerine göz atarak, cuma günü eft saatlerini de öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda bu sayfamız cuma günü yapılan eft ne zaman hesaba geçer? sorusunun cevabını da vermektedir. Sizde Cuma gününde eft yapacaksanız sayfamızda yer alan bilgilerden yararlanabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir