Teb Kimin Devletin Mi TEB Özel Mi

featured

Türk Ekonomi Bankası Teb kimin ve kime aittir. Teb sahibi kim yada devlet bankası mu yoksa özel mi diye merak edenler bu konuyu inceleyebilir.

 

 Teb (Türk Ekonomi Bankası), Kocaeli’de Kocaeli Halk Bankası adı altında yerel bir banka olarak kurulmuştur. 1982 yılına kadar yerel bir banka olarak müşterilerine hizmet veriyor ve Çolakoğlu Grubu’nun satın almasıyla beraber Türk Ekonomi Bankası (TEB) adı ortaya çıkıyor. Teb devletin mi diye özel mi soranlar için de aşağıda ortaklık yapısı hakkında bilgi vereceğiz. TEB’in %50’si Fransız grubu BNP’ye satılmış ve ortaklık yapısıyla işletilmektedir.

Teb kimin?

Uzun yıllar Teb’i devlet bankası sanan kişiler olmuştur. Bunun nedeni de Teb’in sürekli olarak düzenlediği uygun faiz oranlı kampanyalar ve bankanın kuruluşunun çok eskilere dayandığındandır. TEB devlet bankası mı özel banka mı diye soranlara ise özel bir banka ve ortaklık yapısıyla işletildiğini belirtelim. İşte Teb’in 2018 yılındaki ortaklık payları:

TEB HOLDİNG A.Ş. %55
BNPP YATIRIM A.Ş. %23,51
BNP PARİBAS FORTİS YATIRIMLAR A.Ş. %21,23
BNP PARİBAS SA %0,24
KOCAELİ TİCARET ODASI %0,02

Benzer konu: Teb cebe havale

TEB Bankası işte bu ortaklık ile işletilmektedir. %50’si Teb’e, %50’si ise Fransız Grubu BNP’ye işletilmektedir. Yani Teb’de kullandığınız kredilerin kar oranlarının yarısı Fransız’lara aktarılmaktadır. Bu da milli değerlerimizin korunması ve yerli ürün kullanılması konusunda bizi uyarmaktadır.

Teb sahibi kimin?

Teb uzun yıllar bir Türk sermayesi olarak işletilsede yakın zamanda Fransız Grubu Bnp’ye yarısı satılmıştır. Ayrıca Teb’in ilk olarak Kocaeli’de kurulmasından dolayı Kocaeli Ticaret Odası’nın da %0,02 hissesi bulunmaktadır. Teb’in yarısı ise Çolakoğlu Grubu’na aittir. Çolakoğlu Şirketler Grubu ise Türkiye’de çelik üretimi, enerji sektörü ve bankacılıkta adından söz ettirmektedir. 1927 yılında kurulan TEB’de şuanda 10 binin üzerinde çalışanı ve Türkiye’nin her bölgesinde şubesi bulunmaktadır. Teb sürekli olarak düzenlediği kampanyalar ile uygun faiz oranlarıyla kredi imkanı sunmaktadır. Teb kimin diye soranlar için bu yazımızı hazırladık. Sizde bu konudaki bilgilerle Teb özel mi yoksa devletin mi sorularını aklınızdan silebilirsiniz.

Ayrıca banka sahipleri konusuna da bakabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir