Garanti BES İptali Nasıl Yapılır?

featured

Garanti Bankası bireysel emeklilik iptali nasıl yapılır diyorsanız, bu sayfadan BES iptal etme ayrıntılarına göz atabilirsiniz.

 

Garanti Bankası bireysel emeklilik iptali için siz de Garanti BBVA’ya başvuru yapmanız gerekmektedir. sistemi ile siz de devlet katkılarından yararlanabilirsiniz. Bireysel emeklilik sistemi (BES) ile bankaya para yatırıp birikim yaparak belli bir süre sonra emekli olabilirsiniz. GaranAşağıdaki bilgilerden yararlanarak siz de dilediğiniz kanal aracılığıyla bireysel emeklilikten ayrılabilir ve para iadenizi alabilirsiniz.

 

Garanti BES İptali

Yaşı 45’i geçmemiş olan çalışanların otomatik bireysel emeklilik sistemine dahil edilmesiyle birlikte bir çok kişi, otomatik olarak oluşturulan bireysel emeklilik sistemini iptal etmek istiyor. Bir çok kişinin durumla ilgili bilgisi bile bulunmazken, bu sistemden çıkarak maaşından kesilen parasını almak isteyenlerin sayısı bir hayli artmış durumda. Bireysel emeklilik iptali yapabilmek için talep oluşturmanız ve sonrasında bankanın onay vermesi gerekmektedir. Genellikle talep sonrasında aynı gün iptal işlemi gerçekleştirilir ve iptal başvurusu yapan kişinin hesabına para aktarılır. Peki hangi yollarla Garanti Bankası otomatik bireysel emeklilik sistemi iptali yapılır, aşağıda ayrıntılar yer alıyor. Bireysel emeklilik sisteminden ayrılmadan önce bu sistemin avantajlarını da öğrenmenizde yarar var. Devlet katkısı adı altında yatan paranın yüzde 25’i de ek olarak devlet tarafından yatırılır. Yani her 100 TL’ye 25 TL ek olarak devlet vermektedir. Emeklilik iptali yine süreye göre katılımcının kazançlarını düşürebilmektedir. 10 yıldan önce sistemden çıkılması durumunda %15’ine sahip olunur. Yani devlet katkılarını alabilmek için sistemde 10 yıl kalınması gerekmektedir. Ek olarak bireysel emeklilik sisteminden emekli olabilmek için 56 yaşını doldurulması şartı da bulunmaktadır.

 

BES İptal Etme Şartları Nedir?

Bireysel Emeklilik Sistemi’nden ayrılmak istiyorsanız, otomatik katılımlar için ilk ödeme tarihinden itibaren 2 ay içerisinde sistemden ayrılabilmeniz mümkündür. Garanti Bireysel Emeklilik iptal etme işlemi için Garanti BBVA İnternet veya Mobil şubeden, Garanti BBVA Emeklilik müşteri hizmetlerinden veya Garanti şubelerinden gerçekleştirebilirsiniz.

 

Garanti BBVA Emeklilik sitesi: garantibbvaemeklilik.com.tr

 

İnternet Şubesinden Garanti BES İptali

Garanti BBVA internet şubesinden Bireysel Emeklilik iptali yapmak istiyorsanız:

  • Garanti BBVA internet şubesine giriş yapın.
  • Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ekranına gelin.
  • Karşınıza çıkan ekranda “Sözleşmeden Ayrılma” butonuna tıklayın.
  • Bilgileri onaylayarak BES iptal başvurunuzu tamamlayın.

Garanti BBVA Müşteri Hizmetlerinden BES İptali

Garanti emeklilik tel numarası 444 0 336‘yı aradıktan sonra ilk olarak 8 tuşuna basın. Sonrasında otomatik katılım sözleşmesini iptal etmek için 2 tuşuna basın. Bundan sonrasında müşteri temsilcisiyle görüşeceksiniz, “emeklilik sistemini iptal etmek istiyorum” diyerek kolaylıkla BES’ten ayrılabilir ve iptal ettikten sonra paranızı alabilirsiniz. Garanti emeklilik müşteri hizmetlerine hafta içi 09:00 – 20:00 saatleri arasında, tatil günlerinde 10:00 – 17:00 saatleri arasında ulaşabilirsiniz.

 

Garanti BBVA Şubelerinden BES İptali

2021 yılında otomatik katılım veya kendi istediğizle Garanti Emeklilik Sistemi’ne dahil olduysanız, siz de en yakın Garanti BBVA şubesine kimlik belgenizle giderek Bireysel Emeklilik Sistemi’ndeki kaydınızı hemen sildirerek, sözleşmede belirtilen hususlara göre para iadesi talep edebilirsiniz.

 

Bu sayfamızda yer alan bilgilere göz atarak siz de 2021 yılında Garanti bes iptali başvurunuzu tamamlayabilir, Garanti BBVA bireysel emeklilikte yer alan paralarınızı sözleşme dahilinde iade alabilirsiniz.

 

Ziraat Bankası bireysel emeklilik iptali

Halkbank bireysel emeklilik iptali

Bireysel emeklilik iptali

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir